Liveblog

112-nieuws: A67 nog altijd dicht • scootmobiel in slootje

2 februari om 07:32 • Aangepast 16 februari om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.01

Dit liveblog is gesloten

22.27

Geen treinen tussen Nijmegen en Oss

Door de inzet van hulpdiensten rijden er momenteel geen treinen tussen Nijmegen en Oss. Ook rijden er geen treinen tussen Arnhem Centraal en Nijmegen, meldt de NS.
UPDATE: De beperkingen zijn voorbij en de vertraging neemt af.

21.31

A67 nog altijd dicht

De A67 bij de Belgische grens richting Nederland is nog altijd dicht omdat boeren de weg blokkeren. Dat meldt de ANWB. Zowel bij Eersel als bij Hazeldonk is de weg dicht.

20.36

Scootmobiel vast in slootje

Op de Boschdijk in Eindhoven is een man met zijn scootmobiel in een sloot vast komen te zitten. De man kwam met zijn scootmobiel in een slootje die onlangs tussen de weg en het fietspad zijn aangelegd. Uiteindelijk wisten omstanders de man uit de drassige sloot te krijgen voordat de hulpdiensten arriveerden. De man kon zijn weg vervolgens zelf vervolgen.

(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)
20.27

Opnieuw brand Hendrik de Keyzerlaan in Eindhoven

Een week nadat er een brand uitbrak door een omgevallen kaars, is er vanavond opnieuw een brand uitgebroken in een appartement op de Hendrik de Keyzerlaan in Eindhoven. Het was hetzelfde huis als vorige week. Deze keer ging het mis in de keuken, waar een kleine brand ontstond. De brandweer rukte uit met meerdere bluswagens en een hoogwerker. De kleine brand was snel onder controle.

(foto: SQ Vision)
(foto: SQ Vision)
20.06

Auto over de kop in Oploo

Op de kruising Deurneseweg met de Nieuweweg in Oploo zijn twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Een van de twee auto's kwam op de kop terecht. In de personenauto die ondersteboven lag zat een man alleen. In de andere auto een oudere man met zijn vriendin. De laatste werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

(foto: SK-Media)
(foto: SK-Media)
Een van de voertuigen kwam op de kop terecht (foto: SK-Media)
Een van de voertuigen kwam op de kop terecht (foto: SK-Media)
17.05

Ziekenhuizen hebben geen last van protesten

Ziekenhuizen in het zuiden van het land merken niet veel van de protesten van Belgische boeren aan de grens. Patiënten en medewerkers die aan de andere kant van de grens wonen, slagen er tot nu toe gewoon in om de reis te maken, laten de ziekenhuizen weten. De A67 was van en naar Eindhoven geblokkeerd bij de grens, in de buurt van Eersel. Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft "geen signalen dat er afspraken worden afgezegd hierom. We hebben wat personeel over de grens wonen, maar ook hier leidt het gelukkig niet tot problemen."

16.56

Politie monitort snelwegblokkades, kan niet ingrijpen

De politie in Brabant monitort de situatie rond de boerenprotesten in België maar grijpt niet in. "De blokkades zijn op Belgisch grondgebied, dus dat is aan de politie daar", laten de woordvoerders van de eenheden Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant weten. Protesterende boeren blokkeren in België sinds gisteravond laat meerdere grensovergangen. Volgens de woordvoerder van de politie in de eenheid Zeeland-West-Brabant is het "beeld in Nederland rustig". Mochten er ook in ons land blokkades komen, dan is het aan de burgemeesters en veiligheidsregio's om eventueel actie te ondernemen en te besluiten of er politie-inzet moet komen. Ook de betrokken veiligheidsregio's laten weten dat ze de situatie rond de blokkades in de gaten houden.

16.23

Man voor tweede keer in twee dagen bekeurd

De verkeerspolitie Oost-Brabant heeft een 23-jarige bestuurder uit Helmond bekeurd omdat hij op de Kasteeltraverse in Helmond rechts inhaalde met gemiddeld 98 kilometer per uur. Kort t daarna zagen ze dat hij zijn telefoon vast had. Voor alle drie kreeg hij een proces verbaal. Het bleek dat de bestuurder twee dagen eerder al was bekeurd voor rechts inhalen en kleven.

Wachten op privacy instellingen...
16.11

Drie inbrekers op heterdaad betrapt

De politie heeft gisterenavond twee mannen van 28 en 57 en een vrouw (34) aangehouden nadat zij op heterdaad werden betrapt tijdens het inbreken bij een woning aan de Bredaseweg in Roosendaal. Toen agenten bij de woning aankwamen, werd het pand omsingeld, waarna de verdachten via een megafoon verzocht werden naar buiten te komen. Nadat het drietal naar buiten kwam, werden ze aangehouden. In hun zakken zaten spullen, waaronder sieraden, die waarschijnlijk gestolen waren. De verdachten waren volgens de politie vermoedelijk onder invloed van alcohol. Alle drie hadden zegeen vaste woon- of verblijfplaats en zitten nog vast.

15.10

A16 nog altijd dicht

De A16 bij de Belgische grens richting Nederland is weer dicht omdat boeren de weg blokkeren. Dat meldt de ANWB. Een uurtje geleden was de weg in beide richtingen weer deels open. Richting België is verkeer bij de grens nog wel mogelijk.

Het is al de hele dag hommeles bij de grens door protesterende boeren

14.32

Drugsdealers opgepakt

In Helmond zijn gisteren twee drugsdealers opgepakt. Het gaat om een 33-jarige man die volgens de politie 'waarschijnlijk' samenwerkte met een 58-jarige man. Beide mannen werden thuis in Helmond opgepakt. Tijdens de arrestatie probeerde de 33-jarige man nog te vluchten, maar dat mocht niet baten. In het huis en in het schuurtje van de 33-jarige man, die woonde aan de Jan van der Spekstraat, werden nog een boel drugs gevonden. De straatwaarde van die drugs wordt geschat op ongeveer 45.000 euro.

De vangst (foto: politie).
De vangst (foto: politie).
14.20

Verkeer bij de grens op de A16 weer mogelijk

Op de A16 bij de Belgische grens is in beide rijrichtingen weer verkeer mogelijk. Al de hele dag blokkeren boeren daar de snelweg, maar inmiddels maken ze weer wat ruimte voor het verkeer. Enkele boeren staan nog op de snelweg. "Maar het verkeer kan er weer in beide richtingen door. Wel zorgen de boeren die nog op de weg staan voor kleine files", aldus de ANWB.

Het is al de hele dag hommeles bij de grens door protesterende boeren

De grensblokkade op de A67, niet de A16 (foto: Noël van Hooft).
De grensblokkade op de A67, niet de A16 (foto: Noël van Hooft).
11.55

Heldhaftige buurman krijgt bloemetje van agent

In een appartement aan de Hudsonlaan in Eindhoven brak vorige brand uit. De frietpan stond in lichterlaaie. De bewoner wist niet meer wat hij moest doen en alarmeerde een buurman. Die wist met snel denken én een blusdeken het vuur te doven. De politie bedankte de man vandaag met een bloemetje. "Wat een held!", zo luidt het onderschrift.

Wachten op privacy instellingen...
09.48

Auto over de kop

Op de Quirijnstokstraat in het buitengebied van Tilburg-Noord is een auto vanochtend meermaals over de kop gevlogen. De bestuurder raakte niet ernstig gewond maar is wel aangehouden. Er zat ook een hond in de auto: die raakte niet gewond.

De wagen sloeg meerdere keren over de kop, ramde een boom en kwam tot stilstand. Waarschijnlijk verloor de bestuurder de macht over het stuur. Het voertuig raakte ernstig beschadigd. De automobilist was blij dat zijn hond niet gewond was geraakt. Waarom hij is aangehouden is nog onduidelijk.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
07.15

Auto in botsing met vrachtwagens

Een auto is vanochtend vroeg frontaal op een vrachtwagen gebotst op de Langenbergseweg bij Gilze . Vervolgens werd de auto aangereden door een tweede vrachtwagenchauffeur. Het ongeluk gebeurde rond zes uur. Een van de betrokken vrachtwagens kwam na de botsing in de berm tot stilstand. De automobilist raakte niet gewond, maar hij is ter controle toch naar een ziekenhuis gebracht. Volgens mensen die het ongeluk zagen gebeuren, zou de automobilist in slaap zijn gevallen vlak voor het misging.

Op de Langenbergseweg rijdt deze ochtend extra veel vrachtverkeer vanwege de boerenprotesten bij de grens. Chauffeurs proberen hier binnendoor over de grens te gaan.

De botsing vond plaats op de Langenbergseweg bij Gilze (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De botsing vond plaats op de Langenbergseweg bij Gilze (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
06.44

Autobrand in Bladel

In de Antoon Coolenlaan in Bladel is gisteravond een elektrische auto uitgebrand. De auto stond aan de straat, aan de laadpaal. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht.

Hoe de autobrand in Bladel kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Hoe de autobrand in Bladel kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De auto in Bladel raakte z waar beschadigd (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De auto in Bladel raakte z waar beschadigd (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
04.52

Brand bij bedrijf in Den Bosch

Bij autodealer Van den Udenhout aan de Balkweg in Den Bosch woedde afgelopen nacht brand. Het vuur ontstond in een bestelbus in de garage. De brand bleef beperkt tot die bestelbus, maar de rook- en roetschade in het gebouw is volgens een 112-correspondent 'gigantisch'. "Ik denk dat die in de miljoenen gaat lopen."

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
01.25

Man gestoken in Waalwijk

Bij Kafra Housing aan de Prof. Veltmanweg in Waalwijk is gisteravond laat iemand gestoken. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een man aangehouden. Wat er aan het steken vooraf ging, wordt onderzocht.

De politie hield een verdachte aan (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De politie hield een verdachte aan (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).


Wat er aan het steken vooraf ging, wordt onderzocht (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Wat er aan het steken vooraf ging, wordt onderzocht (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!