Liveblog

112-nieuws: 13 tips na overval • 10.000 sigaretten in auto gevonden

7 februari om 09:06 • Aangepast 21 februari om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

19.46

Kinderen vinden handgranaat in speeltuin

Drie kinderen hebben vanmiddag in Eindhoven een handgranaat gevonden in een speeltuintje aan de Van Helststraat. Ze waarschuwden agenten die toevallig net voorbijreden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd ingeschakeld. Die heeft het explosief ingepakt en meegenomen.

In dit verhaal vertellen de kinderen over hun vondst van het explosief.

Van links naar rechts: Charlot, Virin en Kingston (foto: SQ Vision).
Van links naar rechts: Charlot, Virin en Kingston (foto: SQ Vision).
De politie heeft de omgeving van het speeltuintje afgezet (foto: SQ Vision)
De politie heeft de omgeving van het speeltuintje afgezet (foto: SQ Vision)
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
18.03

Vrouw geschept door auto

Op de N395 tussen Hilvarenbeek en Diessen is vanmiddag een vrouw geschept door een auto. Het ongeluk gebeurde rond tien voor vijf. De vrouw stak bij een bushalte de weg over met een fiets aan de hand, maar werd daarbij aangereden door een auto. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een trauma-arts die met de helikopter naar het ongeval was gekomen, heeft de vrouw begeleid. De N395 tussen Hilvarenbeek en Diessen werd tijdelijk afgesloten voor onderzoek.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
17.23

Forse boetes voor foutief gebruik handelaarskentekens

Een garagehouder heeft vandaag twee forse boetes gekregen omdat hij in de fout ging met zogeheten handelaarskentekenplaten. Agenten zagen in Vught twee voertuigen rijden met dezelfde combinatie handelaarskentekenplaten. De garagehouder wiens woonplaats door de politie niet wordt genoemd, kreeg twee bekeuringen van 420 euro. Ook gaat er een melding naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Foto: politie
Foto: politie
14.35

Hulpdiensten in actie voor vastzittende zwaan

De brandweer en de dierenambulance hebben vandaag geprobeerd om een zwaan te bevrijden uit een duiker in Vinkel. Een voetganger merkte de zwaan op en zag dat die de duiker in werd gezogen door het snel stromende water. De brandweer heeft een klep van de duiker die uitkomt op de rivier de Grote Wetering opengemaakt. Daardoor lukte het niet om de zwaan te bevrijden. Het vermoeden is dat de zwaan is overleden en vasthangt in de duiker.

De hulpdiensten bij de duiker. (Foto: SQ Vision/Bart Meesters).
De hulpdiensten bij de duiker. (Foto: SQ Vision/Bart Meesters).
12.41

Dertien tips na overval bij Domino's

De politie heeft dertien tips gekregen na een overval op een filiaal van Domino's in Veldhoven. In Opsporing Verzocht werd de overval van afgelopen oktober belicht. De politie laat weten dat de tips 'op bruikbaarheid worden onderzocht'.

Bij de overval werd een medewerker met een mes bedreigd. De geschrokken medewerker gaf de overvaller geld uit de kassa, daarna ging hij er vandoor.

09.57

Man gepakt die nog 20 dagen de cel in moet

Bij een verkeerscontrole in Cuijk en Reek is een man opgepakt die nog twintig dagen de cel in moest. Dat laat de politie Land van Cuijk weten. In totaal werden er 23 boetes uitgedeeld, onder meer voor appen achter het stuur, rijden zonder rijbewijs en door rood rijden.

Foto: Politie Land van Cuijk/Instagram.
Foto: Politie Land van Cuijk/Instagram.
09.02

Man slaat op de vlucht bij politiecontrole

Een man in een bestelbus is opgepakt, nadat hij op de vlucht was geslagen tijdens een politiecontrole in Rosmalen. De bestuurder zat met een lachgasballon achter het stuur. Hij draaide met zijn ogen en hij was aan het schreeuwen. Hij negeerde een stopteken en reed weg, tegen het verkeer in en over een fietspad. Na een achtervolging is de man opgepakt.

Er bleken door de hele auto ballonnen te liggen, aan de passagierszijde werd een lachgasfles gevonden. "Het was duidelijk dat meneer echt de weg kwijt was", laat de politie Den Bosch weten.

Foto: Politie Den Bosch/Instagram.
Foto: Politie Den Bosch/Instagram.
08.54

Appende automobilist moet nog 2,5 jaar de cel in

Een 53-jarige automobilist die dinsdag append achter het stuur is gesnapt door de politie, moet nog 2,5 jaar de cel in. De man bleek te worden gezocht in Polen voor zeventien openstaande misdrijven, laat de politie Maashorst weten. "Hij kan nog maximaal 24 jaar gevangenisstraf daarbij krijgen."

Bij de controle van zijn auto kwamen ook nog 10.000 sigaretten naar boven. Die zaten, verdeeld over vijftig sloffen, achter in de auto in een doos. "Ze hadden geen accijnszegels en zijn vermoedelijk nagemaakt."

De sigaretten zijn in beslag genomen en worden na onderzoek vernietigd.

Foto: Politie Maashorst/Instagram.
Foto: Politie Maashorst/Instagram.
00.15

Intercity's tussen Nijmegen en Oss rijden weer

Tussen Nijmegen en Oss reden er vanaf tien uur vanavond geen intercity's door een overwegstoring. Het was lange tijd onduidelijk wanneer de storing was verholpen, maar inmiddels rijden de treinen weer.

22.00

Verdachte situatie

Naar aanleiding van een verdachte situatie in Eindhoven zoekt de politie een man met een slank postuur. De man draagt een witte, gebreide pet en is ongeveer 60 jaar oud. Hij zou zich op een fiets verplaatsen en met een Brabantse tongval spreken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.