Liveblog

112-nieuws: bijzondere politie-achtervolging • auto rijdt sloot in

8 februari om 06:24 • Aangepast 21 februari om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

21.37

Drugs en geld gevonden tijdens controle

Op de Belgische grens bij Hazeldonk zijn vorige week tijdens een grote controle van de politie hard- en softdrugs en tienduizenden euro's contant geld in beslag genomen. Het gaat om precies te zijn om 121 gram hennep, 1 kilo heroïne en 60.000 euro aan contant geld. Een bestuurder werd aangehouden met een vals rijbewijs.

Ook in Rotterdam vond een grote controle plaats. Tijdens de controles werkte de politie samen met België, Frankrijk en Luxemburg. Dit om een vuist te maken tegen internationale drugstransporten en de achterliggende distributienetwerken.

21.00

Auto rijdt sloot in

Op de A270 bij Nuenen is eerder vanavond een auto van de weg geraakt en in de sloot gereden. Uiteindelijk wist de bestuurder zelf uit haar auto te klimmen en raakte ze niet gewond.

20.39

Aparte achtervolging in Helmond

Een melding van overlast van lachgas in Helmond is vanmiddag ontaard in een bijzondere achtervolging. De politie werd aanvankelijk ingeschakeld omdat er vanuit een auto lachgas zou zijn overhandigd aan iemand in een andere auto.

Toen de politie ging kijken stond een van de auto's er nog. Agenten spraken de bestuurster aan, maar zij reed vervolgens weg. De twee achterbanden van gaar auto waren echter slap.

"De gehele achtervolging ging niet met hoge snelheden, dit zal er dan ook vreemd uit hebben gezien voor omstanders. Al rijdend stapte, danwel struikelde, een bijrijder uit de auto, daarop eindigde ook de achtervolging:, schrijft de politie.

De bestuurster, die lachgas had gebruikt, werd opgepakt. Volgens de politie had ze op dat moment een lachgasballon in haar mond en reageerde ze nergens meer op.

Wachten op privacy instellingen...
19.44

Opnieuw rijdt auto het spoor op

Op een spoorwegovergang op de Tongeren in Boxtel is een auto donderdagavond het spoor opgereden. De oudere vrouw dacht dat ze op die plek moest afslaan volgens haar navigatiesysteem, maar ze reed vervolgens het spoor op. Het treinverkeer tussen Boxtel en Tilburg ligt als gevolg stil. Er zijn geen gewonden gevallen.

Lees hier meer over het navigatiefoutje

17.30

Twee mannen opgepakt, tientallen kilo's coke gevonden

Bij een bedrijf aan de Bukkumweg in Hilvarenbeek zijn een 52-jarige man uit Moergestel en een 34-jarige man uit Tilburg opgepakt. In het pand werden tientallen kilo’s cocaïne gevonden. De politie startte een onderzoek toen er informatie binnenkwam dat er in dat bedrijf cocaïne zou liggen.

16.17

Onderzoek in dertig panden

Naar aanleiding van het gevonden drugslab in een huis aan de Daniëlsweg in Dongen heeft de politie nog eens dertig panden gecontroleerd. Het gaat om huizen en bedrijdspanden in Dongen, Alphen, Tilburg en Geldermalsen. De actie was gericht op signalen van ondermijnende criminaliteit. Er zijn meerdere overtredingen aangetroffen, waaronder 'illegale bewoning in panden waar geen woonbestemming op zit', aldus de gemeente."

Dit vond de politie in het veelbesproken drugshuis in Dongen

14.00

Auto's botsen op kruising: bestuurder bekneld

De bestuurder van een personenauto is vanmiddag gewond geraakt bij een harde crash met een busje op de Backer en Ruebweg in Breda. Het ongeval gebeurde op de kruising met de straat Veldsteen. Volgens een politiewoordvoerder raakte de bestuurder van de personenauto bekneld. In het busje zaten twee mensen. Zij bleven ongedeerd. De auto's worden weg getakeld en de gemeente gaat de straat schoonvegen.

Zwaarbeschadigde auto's op de kruising (Foto: SQ Vision/Tom van der Put).
Zwaarbeschadigde auto's op de kruising (Foto: SQ Vision/Tom van der Put).
13.50

Auto belandt op zijn kant, vrouw onderzocht in ambulance

Een vrouw is vandaag op de Koppelstraat in Beek en Donk met haar auto op bielzen gereden. Haar auto kwam bij het ongeluk op de zijkant terecht. Om de vrouw uit de auto te laten komen hebben omstanders geholpen de auto weer recht te zetten. Ambulancepersoneel heeft de vrouw nagekeken in de ambulance. De Koppelstraat is na het ongeluk afgesloten geweest.

De schade aan de auto was groot (Beeld: SQ Vision).
De schade aan de auto was groot (Beeld: SQ Vision).
13.20

Vernielingen bij Waalwijks busstation

Op een busstation in Waalwijk zijn de ramen van wachtplekken vernield. Daar schrijft Waalwijk.nieuws over op Facebook. Op foto's is te zien hoe de wachtruimtes scherven bezaaid zijn met glasscherven. Het is niet bekend wanneer de vernielingen zijn aangericht.

Het vernielde busstation in Waalwijk (Foto: Facebookpagina Waalwijk.nieuws.nl).
Het vernielde busstation in Waalwijk (Foto: Facebookpagina Waalwijk.nieuws.nl).
12.50

Tilburger aangehouden in witwasonderzoek

De FIOD heeft een groep van elf personen aangehouden in een grootschalig onderzoek naar het merkvervalsen van kleding en witwassen. Onder de verdachten is een 21-jarige man uit Tilburg. De handel in merkvervalste kleding werd volgens de FIOD gecoördineerd vanuit het noorden van het land. De hoofdverdachten zijn drie mannen en een vrouw uit Groningen. De overige verdachten, onder wie de Tilburger, hebben geholpen door hun bankrekening beschikbaar te stellen voor het witwassen van het criminele geld. Deze zogenaamde geldezels worden na verhoor weer vrijgelaten.

12.15

Scooter en auto rijden op elkaar

Een automobilist en de bestuurder van een scooter zijn donderdagochtend op elkaar gebotst in Nieuwkuijk. Op de kruising van de Eikenstraat en Nieuwkuijksestraat reden de twee op elkaar. De scooterrijder is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist kwam volgens een correspondent met de schrik vrij. Na het ongeval is de Nieuwkuijksestraat even afgesloten geweest voor het politieonderzoek.

12.00

Oekraïner bedreigt conductrice

10.45

Brandweer opgetrommeld voor brandende bromfiets

Een brandende brommer heeft er vanochtend voor gezorgd dat de brandweer moest uitrukken naar de Oosterplasweg in Den Bosch. Daar was de bromfiets achtergelaten. Toen de brandweerlieden aankwamen brandde alleen nog de benzine die uit de tank lekte. Met een schep kon het vuurtje worden uitgemaakt.

De brandende bromfiets (Foto: SQ Vision/Sander van Gils).
De brandende bromfiets (Foto: SQ Vision/Sander van Gils).
Vuur van de brandende bromfiets (Foto: SQ Vision/Sander van Gils).
Vuur van de brandende bromfiets (Foto: SQ Vision/Sander van Gils).
10.15

Ree bevrijd uit poort

Een jonge ree is vanochtend in Haps bevrijd nadat die in een automatische poort vast kwam te zitten. Om het dier te bevrijden moest de brandweer een deel van de poort uit elkaar halen. De ree bleek gewond te zijn en werd daarom door medewerkers van de dierenambulance op een brancard naar een wildopvang gebracht. Daar kijken ze verder naar het letsel van de ree. Door de verwondingen kon de ree niet in een bos worden uitgezet.

Ree bevrijd uit poort (Foto SK-Media).
Ree bevrijd uit poort (Foto SK-Media).
10.00

Verwarde automobilist klemgereden

Een verwarde automobilist heeft vanochtend voor een gevaarlijke achtervolging door Heesch gezorgd met politieauto's. Agenten van de verkeerspolitie Oost-Brabant en basisteam Maasland hebben hem gestopt door de auto klem te rijden. De automobilist is daarna naar een politiebureau gebracht waar hij is overgedragen aan de hulpverlening. Zijn rijbewijs is hij kwijt.

08.00

Agenten naar nachtelijke autobrand

Agenten van Politie Markdal zijn vannacht op een autobrand af gegaan. De brandweer bluste het flink rokende voertuig. De omgeving is enige tijd afgezet als plaats delict. Later ontdekte de politie dat de auto in Breda was gestolen.

De brandende auto (Foto: Politie Markdal).
De brandende auto (Foto: Politie Markdal).
07.30

Scooterrijder gewond na val

Een scooterrijder is op de Beerseweg in Mill van de weg geraakt en in de berm terechtgekomen. Het slachtoffer is daarbij gewond geraakt aan zijn rechterarm. Het ambulancepersoneel heeft de scooterrijder nagekeken. De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zijn scooter is door de val beschadigd.

Foto: SK-Media/SQ Vision
Foto: SK-Media/SQ Vision
07.20

Ongeluk met drie auto's op A50

Op de A50 in de richting van Eindhoven is vanochtend bij Veghel-Noord een ongeluk gebeurd. Daarbij waren drie auto's betrokken. De linkerrijstrook is dicht geweest. Een bergingsbedrijf heeft beschadigde auto's weggesleept. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt. De vertraging was rond half tien opgelost.

Wachten op privacy instellingen...
19.46

Kinderen vinden handgranaat in speeltuin

Drie kinderen hebben gistermiddag in Eindhoven een handgranaat gevonden in een speeltuintje aan de Van Helststraat. Ze waarschuwden agenten die toevallig net voorbijreden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd ingeschakeld. Die heeft het explosief ingepakt en meegenomen.

Hier lees je het verhaal van de kinderen.

Van links naar rechts: Charlot, Virin en Kingston (foto: SQ Vision).
Van links naar rechts: Charlot, Virin en Kingston (foto: SQ Vision).
De politie zette de omgeving van het speeltuintje af (foto: SQ Vision)
De politie zette de omgeving van het speeltuintje af (foto: SQ Vision)
18.03

Vrouw geschept door auto

Op de N395 tussen Hilvarenbeek en Diessen is gisteren een vrouw geschept door een auto. Het ongeluk gebeurde rond vijf uur. De vrouw stak bij een bushalte de weg over met een fiets aan de hand maar werd daarbij aangereden door een auto. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een trauma-arts die met de helikopter naar het ongeval was gekomen, heeft de vrouw begeleid.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!