Liveblog

112-nieuws: man overvallen, daders gevlucht • overlast na overstroming

9 februari om 15:09 • Aangepast 23 februari om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.01

Overval in De Heen

16.48

Botsing op de A58

Op de A58 tussen Eindhoven en Tilburg zijn meerdere auto's op elkaar gebotst bij Moergestel. Richting Tilburg is de linkerrijstrook dicht. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. De vertraging bedraagt een uur.

16.10

Overlast door verstopping in beekje

Een verstopte duiker, een koker waar beekwater doorheen loopt, heeft voor wateroverlast gezorgd in Budel-Dorplein vanmiddag. In sommige huizen stond het water zelfs al in de kelder. Buurtbewoners sloegen alarm vanwege die hoge grondwaterstand. De brandweer vond de oorzaak snel en wist de duiker te onstoppen. De hoop is nu dat ook het grondwaterpeil zal dalen en dat het water uit de kelders zal verdwijnen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.33

Auto over de kop op A50

De A50 van Eindhoven richting Arnhem is sinds halfdrie vanmiddag afgesloten na een ongeluk bij Ravenstein. Een auto is daar over de kop geslagen. De afsluiting leidde rond drie uur 's middags tot een zes kilometer lange file vanaf Oss-Oost, goed voor bijna anderhalf uur vertraging. Het verkeer wordt over de vluchtstrook langs de plaats van het ongeluk geleid. Naar verwachting is de weg snel weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...

Ook op de weg van Arnhem richting Eindhoven staat een file, voor knooppunt Paalgraven. Die file begint bij knooppunt Ewijk en is negen kilometer lang, goed voor twintig minuten vertraging.

14.48

Spoedreparatie op A59

De rechterrijstrook van de A59 van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch was vanmiddag enige tijd afgesloten vanwege een spoedreparatie bij de afslag Den Bosch-Maaspoort. De afsluiting leidde rond kwart voor drie 's middags tot een file van twee kilometer vanaf Engelen.

14.21

Wijkagenten vinden sieraden

Wijkagenten in Woensdrecht en agenten in Bergen op Zoom hebben afgelopen week na een melding allerlei sieraden gevonden die waarschijnlijk gestolen zijn. Ze hopen door de foto van de sieraden te publiceren de eigenaren van de sieraden te vinden.

Een deel van de gevonden sieraden (foto: Instagram wijkagenten Woensdrecht en politie Bergen op Zoom).
Een deel van de gevonden sieraden (foto: Instagram wijkagenten Woensdrecht en politie Bergen op Zoom).
Nog meer gevonden sieraden (foto: Instagram wijkagenten Woensdrecht en politie Bergen op Zoom).
Nog meer gevonden sieraden (foto: Instagram wijkagenten Woensdrecht en politie Bergen op Zoom).
14.16

Twee verdachten aangehouden bij haven Moerdijk

Twee mannen zijn gisteravond gearresteerd bij de haven van Moerdijk. Dit gebeurde tijdens een controle die was gericht op de aanpak van ondermijning en het rijden onder invloed. Beide mannen bleken onder invloed van verdovende middelen. De ene man heeft daarnaast geen geldig rijbewijs en de auto waarin hij reed was niet gekeurd en niet verzekerd. De andere automobilist had ruim honderd XTC- pillen bij zich en veertien gripzakjes met vermoedelijk cocaïne in zijn auto. Die auto stond niet op naam en werd daarom in beslag genomen. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt.

12.44

Rode kruizen genegeerd na botsing op A2

Diverse automobilisten negeerden vanochtend een rood kruis boven de A2 bij de Eindhovense High Tech Campus nadat daar twee auto's op elkaar waren gebotst. De twee auto's tolden na de botsing en kwamen tegen de rijrichting in tot stilstand. Een van de betrokkenen raakte bij de botsing gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Een rijstrook en een deel van de afrit werden afgesloten. Waarom de rode kruizen genegeerd worden, is Rijkswaterstaat een raadsel.

Lees hier de details.

Het viel de weginspecteur op dat vooral veel voertuigen met een buitenlands kenteken de rode kruizen negeerden (foto: SQ Vision).
Het viel de weginspecteur op dat vooral veel voertuigen met een buitenlands kenteken de rode kruizen negeerden (foto: SQ Vision).
Hoe het ongeluk op de A2 kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: SQ Vision).
Hoe het ongeluk op de A2 kon gebeuren, wordt onderzocht (foto: SQ Vision).
12.25

Omleiding vanwege ongeluk bij de grens

Vanwege een ongeluk vlak over de grens in België, op de E19, wordt het verkeer richting Antwerpen vanaf knooppunt Princeville omgeleid via Bergen op Zoom over de A58, de A4 en de Belgisch A12.

12.16

Fietsen op een hoop gegooid bij station

Bij station Best zijn een hoop fietsen op elkaar gegooid. "Niet normaal!", reageert Helena bij de foto op Facebook. "Je fiets zal er maar bij liggen", reageren Gerrie en Bert. "Het is een heel kunstwerk", vindt Martijn. Marcel noemt de mensen die dit op hun geweten hebben 'idioten'.

Een berg fietsen bij het station in Best (foto: Facebook).
Een berg fietsen bij het station in Best (foto: Facebook).
12.10

Naakte man bij school

Op het terrein van de Augustianum-school in Eindhoven liep gisteren korte tijd een naakte man rond. De man liep vervolgens uit zichzelf weer weg. Werknemers van de school hebben geprobeerd de man een deken aan te bieden, maar volgens een rector was met de man 'geen contact te krijgen'. De politie heeft zich vervolgens over de man ontfermd. Hij spreekt van een verdrietige situatie en 'hoopt dat de man goede hulp heeft gekregen'.

11.24

Explosieven gevonden in huis Willemstad

In een huis aan het Arie de Witpark in Willemstad heeft de politie gisteren na een melding explosieven gevonden. "De EOD doet op dit moment onderzoek, omdat het mogelijk oude explosieven zijn", meldt een politiewoordvoerster. Er zou geen gevaar zijn voor de omgeving.

Lees hier de details.

11.23

Cokevondst Hilvarenbeek miljoenen waard

De cocaïne die gisteren werd gevonden in een bedrijfsgebouw aan de Bukkumweg in Hilvarenbeek had een straatwaarde van enkele miljoenen. Dat maakte de politie Leijdal vanochtend bekend. De tientallen kilo's coke werden gevonden na een tip. Twee mannen werden aangehouden: een 52-jarige man uit Moergestel en een 34-jarige man uit Tilburg. In het gebouw werden tientallen kilo’s cocaïne gevonden. "In het belang van het onderzoek kunnen we op dit moment niet meer delen. Maar dat dit een behoorlijke klap is voor de misdaad in Brabant mag worden aangenomen", schrijft de politie Leijdal op Instagram.

11.20

Ongeluk op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven was vanochtend enige tijd afgesloten bij knooppunt De Hogt na een ongeluk. De afsluiting leidde rond halftwaalf 's ochtends tot een vier kilometer lange file vanaf de afrit Valkenswaard. De vertraging bleef beperkt tot tien minuten. Sinds kwart voor twaalf kan het verkeer hier weer doorrijden.

10.30

Sluiting huizen Budel na drugsvondst

Twee huizen aan de Markt en aan De Leeuwebek in Budel zijn vier maanden gesloten nadat de politie hier eerder harddrugs, softdrugs en wapens ontdekte. Ook het terrein van het huis aan De Leeuwebek mag niet worden betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locaties.

10.01

Huis dicht na vondst drugslab

Een huis aan de straat Rigoletto in Eindhoven is door de burgemeester van die stad vier maanden gesloten. In dit huis werd in een ruimte een drugslaboratorium, dat in werking was, en 13,5 kilogram harddrugs ontdekt.

09.11

Aanrijding op het spoor

Tussen Breda en Gilze-Rijen reden van halfnegen tot halftien vanochtend geen treinen na een aanrijding. Volgens de politie Langstraat zou iemand een fiets voor de rijdende trein gegooid hebben. ProRail heeft de brokstukken van het spoor gehaald. Inmiddels rijden de treinen hier weer volgens schema.

Iemand zou een fiets voor de rijdende trein hebben gegooid bij station Gilze-Rijen (foto: Instagram politie Langstraat).
Iemand zou een fiets voor de rijdende trein hebben gegooid bij station Gilze-Rijen (foto: Instagram politie Langstraat).
08.33

Pechgeval op A58 Bavel

Na een ongeluk bij Bavel moest het verkeer op de A58 van Tilburg richting Breda vanochtend een tijd lang rekening houden met een kleine file. De linkerrijstrook bij Bavel was afgesloten. De vertraging bedroeg een kwartier. Om kwart over negen 's ochtends werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven.

De linkerrijstrook bij Bavel werd afgesloten vanwege een pechgeval (foto: Instagram politie Markdal).
De linkerrijstrook bij Bavel werd afgesloten vanwege een pechgeval (foto: Instagram politie Markdal).
07.05

Omleiding vanwege kapotte vrachtwagen

Ruim een uur lang waren twee rijstroken van de A16 van Rotterdam richting Breda afgesloten bij Breda-Noord, vanwege een kapotte vrachtwagen. Die afsluiting leidde rond acht uur 's ochtends tot een zeven kilometer lange file vanaf knooppunt Klaverpolder, goed voor een uur vertraging. Om kwart over acht werd een van de afgesloten rijstroken vrijgegeven. Sinds halfnegen is heel de weg weer vrij en is de omleidingsroute via Roosendaal - over de A17 en de A58 - opgeheven.

Wachten op privacy instellingen...
07.00

Vrachtwagen mist bocht op toerit A59

Een kleine vrachtwagencombinatie miste afgelopen nacht de bocht op de toerit van de A59 bij Waalwijk. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij is naar een politiebureau gebracht voor ademanalyse. Hij had een promillage van ruim 1,72. Daarop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder bleek zich ook niet te hebben gehouden aan de verplichte rij- en rusttijden. "Niet zo gek dus dat deze bestuurder de mocht miste", laat de verkeerspolitie weten op Instagram.

Het ging mis op de toerit van de A59 bij Waalwijk (foto: Instagram verkeerspolitie zwb).
Het ging mis op de toerit van de A59 bij Waalwijk (foto: Instagram verkeerspolitie zwb).
06.38

Rijstroken dicht wegens kapotte auto

Op de A16 bij Breda Noord in de richting van Breda staat een kapotte auto. Twee rijstroken zijn daarom afgesloten, dat leidt tot tien minuten vertraging.

Ook op de A2 stond een kapotte auto bij Kerkdriel, in de richting Utrecht. De rechterrijstrook ging daar tijdelijk dicht, inmiddels is de A2 weer vrijgegeven.

02.30

Drie gewonden bij botsing op A58

Bij een ongeluk op de A58 van Eindhoven richting Tilburg afgelopen nacht zijn drie mensen gewond geraakt: twee vrouw en een man. Zij zijn tussen de 27 en 33 jaar oud. Zij zaten in een auto die bij Moergestel in botsing kwam met een andere auto, die bestuurd werd door een 26-jarige Eindhovense. De drie zaten na de botsing bekneld. Twee deuren moesten worden opengeknipt om de drie uit de auto te halen.

Lees hier de details.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
22.30

Auto belandt op spoor na navigatiefout

Een oudere vrouw reed gisteravond pardoes het spoor op bij de dubbele spoorwegovergang aan de Tongersestraat in Boxtel. De bestuurster baseerde zich op haar navigatiesysteem, maar vergiste zich. Daardoor kwam ze niet op de weg tussen de sporen in terecht, maar op de rails. Het treinverkeer tussen Boxtel en Tilburg werd daarop even stilgelegd. Er is niemand gewond geraakt.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
21.37

Drugs en geld gevonden bij controle


Op de Belgische grens bij Hazeldonk zijn vorige week tijdens een grote controle van de politie hard- en softdrugs en tienduizenden euro's contant geld in beslag genomen. Het gaat om precies te zijn om 121 gram hennep, 1 kilo heroïne en 60.000 euro aan contant geld. Een bestuurder werd aangehouden met een vals rijbewijs.

Ook in Rotterdam vond een grote controle plaats. Tijdens deze controles werkte de politie samen met België, Frankrijk en Luxemburg. Dit om een vuist te maken tegen internationale drugstransporten en de achterliggende distributienetwerken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!