Video

Kies Je Kraker: dit is het beste carnavalsnummer van 2024 volgens Brabant

9 februari om 16:44 • Aangepast 23 februari om 02:01
nl
Het is de absolute droom voor elke carnavalsartiest: Kies Je Kraker winnen. De jaarlijkse publieksprijs voor het beste carnavalsnummer gaat dit jaar naar ‘Nog un likkie!’ van de Oosterhoutse CV De Weggooiers. Het publiek stemde massaal en koos de swingende meezinger tot het beste carnavalsliedje van het jaar.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het was de spannendste editie van Kies Je Kraker tot nu toe. De laatste 48 uur van de verkiezing was het continu stuivertje wisselen tussen De Weggooiers en Veul Gère, dat ook razendpopulair was onder het publiek met 'Vrij dáánse (we doen de hoempapa)'.

Uiteindelijk scheelde het slechts drie stemmen tussen de nummer één en twee. Voor De Weggooiers uit Oosterhout is het de eerste keer dat ze meedoen aan Kies Je Kraker. Veul Gère won de wedstrijd al eens in 2019 met de hit 'Stripke veur'.

"Het was mijn droom en de afgelopen jaren heb ik het ook hun droom gemaakt", zegt voorman Loek van Gastel van De Weggooiers in een eerste reactie. "Het is echt ongelofelijk!"

De eerste reactie van de Kies je Kraker-winnaars:

De top 5:

  1. CV De Weggooiers - Nog un likkie!
  2. Veul Gère - Vrij dáánse (we doen de hoempapa)
  3. Zanger Jim ft. MC Feestfok - Bang voor water
  4. De Gospelpompers - Zo'ne zonneblom
  5. Lamme Frans - De politie (het is pas feest...)

'Nog un likkie!' ga je de komende dagen extra vaak horen in Roeptoetgat, de plek waar alles van Omroep Brabant samenkomt. Check het liedje op Dweilradio, in de samenvattingen op tv of online op Roeptoetgat! Je kunt via de website luisteren, maar ook via de ether. West-Brabant FM 91.0, Midden-Brabant FM 91.9, Noordoost-Brabant FM 95.8 en Zuidoost-Brabant FM 87.6.

De hele ranglijst is te zien op omroepbrabant.nl/kiesjekraker.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

3 Uurkes Vurraf is volgens presentator Jordy Graat 'een bom van energie'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!