Video

Veel ongelukken op overweg bij Boxtel: 'In het donker valt het niet mee'

9 februari om 15:38 • Aangepast 23 februari om 02:03
nl
Het was donderdagavond weer raak bij een spoorwegovergang in het buitengebied tussen Boxtel en Oisterwijk. Een oudere bestuurster kwam op het spoor terecht, omdat ze dacht dat ze daar moest afslaan volgens haar navigatiesysteem. De afgelopen tijd ging het al vaker mis. Buurtbewoners zien het gevaar en hopen op een oplossing.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Zo’n vijftig meter van de spoorwegovergang waar het donderdag misging, woont Albert van der Meijden. Hij woont al 75 jaar naast het spoor en heeft veel ongelukken gezien. “Het is een gevaarlijk punt, omdat het hier ook vaak druk is. Het is een sluiproute en al het verkeer komt hier samen om het spoor over te gaan.”

Albert snapt wel dat mensen moeite kunnen hebben met de spoorwegovergang. “Ik ben zelf ook een jaartje ouder en als het veel geregend heeft en donker is, dan glinstert alles. Het valt niet mee om dan scherp te blijven.”

"Ik vind dat je gewoon moet opletten."

Theo ziet dat veel mensen tegenwoordig alleen nog maar op de navigatie kijken. Hij woont al meer dan 40 jaar tegenover het spoor. “Ik vind dat je gewoon moet opletten. Als je goed oplet, dan is het niet gevaarlijk. Het is al een stuk veiliger dan eerst, maar het kan altijd beter.”

In het verleden zijn er al oplossingen bedacht volgens beide buurtbewoners. “We wachten al meer dan 25 jaar op een nieuwe weg vanaf het industrieterrein”, zegt Albert. “Maar daar zit nog steeds weinig voortuitgang in.”

Volgens Wim van Erp, oud-wethouder van de gemeente Boxtel, klopt het dat er plannen waren om een soort ringweg te maken. Deze zou vanaf het industrieterrein richting de A2 gaan. De spoorwegovergang zou dan vervangen worden door een tunnel.

"Het is nog steeds niet opgelost."

“In 2005 heb ik het plan als wethouder naar de gemeenteraad gebracht. Helaas is het toen niet doorgegaan en sindsdien is het vaker geprobeerd, maar het is nog steeds niet opgelost.”

De oud-wethouder sluit zich aan bij de buurtbewoners en vindt ook dat er een oplossing moet komen. Al legt hij ook de verantwoordelijkheid bij de weggebruikers. “Het is en blijft opletten natuurlijk. Als iedereen zich aan de regels houdt, dan is er geen probleem.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Auto rijdt het spoor op in Boxtel, navigatiefout in het donker en de regen

Het ging dus al vaker mis in Boxtel op het spoor

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!