De eerste volledige carnavalsdag, wat kun je bij Roeptoetgat verwachten

10 februari om 12:30 • Aangepast vrijdag om 02:00
nl
De confetti van 3 Uurkes Vurraf is neergedaald en we mogen nu echt helemaal los. In verschillende plaatsen zijn grote optochten en Roeptoetgat is erbij op radio, tv en online. Uiteraard rijden we met het Brabants Buske door de hele provincie, zijn onze verslaggevers bij de leukste feesten. Natuurlijk gaat ook het gezelligste cafe van de provincie weer open. Je kan zaterdagmiddag weer genieten van het Fijnfisjenie Cafe.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De hele ochtend en het begin van de zaterdagmiddag hebben we samenvatting van 3 Uurkes Vurraf voor je op televisie bij Roeptoetgat. Ook is de prachtige documentaire Carnavalshart te zien waarin de verschillen en overeenkomsten tussen het carnaval in Brabant en Limburg te zien zijn.

Optochten
Vanaf halftwee zenden we live de optocht door Lampegat (Eindhoven) uit. Vanaf halfacht 's avonds de lichtjesoptocht in Zwammegat (Standdaarbuiten). Deze optochten zijn niet alleen op tv te zien, maar ook te volgen en terug te kijken op roeptoetgat.nl en Brabant+.

Tussen de optochten door zenden we vanuit Roeptoetgat, zoals Omroep Brabant deze dagen heet, op tv en online live beelden vanuit het Fijnfisjenie Café uit waar Jordy Graat en Christel de Laat, hét carnavalsduo van Roeptoetgat, samen met diverse carnavalsartiesten en bezoekers een feestje bouwen. Tijdens de uitzending kun je gebruik maken van de hilarische tickertape waar je al jouw boodschappen, foto's en video's op kwijt kunt!

Dweilradio
Ook op de radio is het 24 uur per dag carnaval. In een auto met een enorme roeptoeter op het dak gaan onze radioverslaggevers door heel Brabant. Daarmee brengen we de sfeer vanuit de provincie en qua sfeer zit het ook wel goed in de studio. Want naast alle carnavalsmuziek komen er ook heel gezellige gasten langs en zijn er verschillende live-optredens.

Hier luister je 24 uur per dag naar Dweilradio.

#Fijnfisjenie
Wil je anderen online laten zien hoe jij plezier aan het maken bent? Deel je foto met #fijnfisjenie en maak kans om hem terug te zien op tv of social media van Roeptoetgat.

LEES OOK:

Dit kun je van vrijdag tot en met woensdag verwachten op tv in Roeptoetgat

Met Dweilradio volg je carnaval in Brabant op de voet

Met Brabant+ mis je geen optocht of carnavalsprogramma van Roeptoetgat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!