Video

Winnaars Kies je Kraker feesten nog lang door: '3 uurkes slaap achteraf'

10 februari om 12:54 • Aangepast vrijdag om 02:00
nl
De leden van CV De Weggooiers hebben de winst van Kies je Kraker flink gevierd. Vrijdagmiddag won de Oosterhoutse carnavalsclub de absolute hoofdprijs tijdens 3 Uurkes Vurraf in Eindhoven met hun nummer ‘Nog un likkie!’.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

“Het is niet laat geworden, maar heel vroeg”, vertelt Loek van Gastel, een van de dertien leden van De Weggooiers zaterdagmorgen op Omroep Brabant radio. “Om zeven uur lag ik in bed en om tien uur belden jullie”, lacht hij. “Drie uurkes slaap achteraf, haha.”

Kijk hier hoe De Weggooiers Kies je Kraker wonnen:

Het was een enorm spannende strijd tussen De Weggooiers en Veul Gère. Uiteindelijk scheelde het slechts drie stemmen tussen de nummer één en twee. Van Gastel en zijn vrienden waren totaal verrast: “Toen wij het podium op kwamen tijdens 3 Uurkes startte de muziek niet. Hebben wij weer, dacht ik. Maar toen kwam Jordy Graat op het podium om te vertellen dat wij hadden gewonnen!”

“We besprongen elkaar alsof we de Champions League hadden gewonnen”, blikt Van Gastel terug. “Helemaal mooi om van Veul Gère te winnen. Dat zijn toch wel voorbeelden voor ons.”

Deze carnaval treden de Weggooiers acht keer op in Oosterhout, Breda en Tilburg. En volgend jaar? "Ik heb een hele grote mouw en daar schud ik alle krakers uit", lacht Loek. "Dat komt wel goed en dan hopen we ook weer op 3 Uurkes te staan."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!