Stroomstoring in Oss: horeca rekent erop dat klanten alsnog komen betalen

12 februari om 12:32 • Aangepast 24 februari om 02:00
nl
De stroomstoring van zondagavond heeft de horeca in de gemeente Oss geld gekost. De schade is niet in euro’s uit te drukken, maar volgens centrummanager Jack van Lieshout was het minder druk dan gebruikelijk in cafés na de optocht. Ook heeft een aantal restaurants de deuren moeten sluiten. Horecazaken vertrouwen erop dat mensen die niet konden afrekenen, deze maandag terugkomen om de rekening alsnog te betalen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Netwerkbeheerder Enexis heeft inmiddels de oorzaak van de problemen gevonden en gaat die verhelpen. Gebruikers zullen hiervan niets merken, zo meldt een woordvoerder.

Probleem wordt verholpen
De stroomstoring begon tegen kwart voor zes zondagmiddag en duurde iets meer dan twee uur. Er was, zo bleek maandag bij onderzoek, een schakelaar in het hoofdverdeelstation aan de Landweerstraat-Zuid kapotgegaan. Dat probleem wordt verholpen. Daarna worden alle aansluitingen die nu gebruik maken van een tijdelijke stroomvoorziening weer overgezet op het gewone elektriciteitsnet. “Ze zullen er niks van merken”, zo laat de woordvoerder van Enexis weten.

"Er hebben zich nergens problemen voorgedaan, het was niet grimmig."

“Dat mag ik hopen”, reageert Gert Jordaans, die zondag op meer plekken de gevolgen van de stroomstoring merkte. Hij is eigenaar van vier horecazaken, waaronder twee restaurants. “Natuurlijk was het vervelend voor mij, maar ook voor mijn collega-ondernemers”, vertelt Jordaans.

“We hebben onderling veel contact en hieruit blijkt dat we allemaal dezelfde ervaringen hebben gehad. Er hebben zich geen problemen voorgedaan, het was nergens grimmig en iedereen toonde begrip. "Maar," blikt Jordaans terug, "het liefst maak je dit niet mee, want dit scheelt inkomsten. Zo kon er niet worden afgerekend. Gelukkig is of wordt dit goed opgelost. Een aantal mensen zou vandaag hiervoor terugkomen. Ook hebben we ervoor gezorgd dat er in de tent toch koud bier kon worden getapt, maar het voelde toch anders aan.”

"Het was veel minder druk, maar gelukkig was het weer goed."

Deze maandag staat het Ossekoppenrijk in het teken van Dweilmoandag. Centrummanager Jack van Lieshout rekent op 7000 deelnemers, zodat de horeca de ellende van zondagavond snel kan wegspoelen. "Het was zondagavond veel minder druk en gezellig dan normaal na de optocht. Cafés gebruikten wel noodaggregaten, maar toen feestgangers merkten dat de storing lang zou kunnen gaan duren, zijn ze naar buiten gegaan. Gelukkig was het goed weer en bleef een aantal mensen op straat rondhangen. Maar leuk was anders.”

Ook een aantal winkels heeft schade opgelopen door de stroomstoring. Zo moest de Jumbo-supermarkt in winkelcentrum Wolfskooi tegen zes uur dicht, de winkel is zondagavond niet meer opengegaan. Bij een plaatselijke slijterij zat het mee, die had een kwartier voordat de problemen begonnen, de deur op slot gedaan. "Gelukkig voor de anderen duurde de stroomstoring niet langer dan twee uur", zo zei de slijter.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Grote stroomstoring in Oss verholpen, feest dendert door

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!