Video

Explosief ontploft bij voordeur: 'M’n vriendin zei: dit is niet goed'

16 februari om 14:57 • Aangepast 1 maart om 02:02
nl
De mensen die in de Kolfbaanstraat in Breda wonen waarbij vrijdagochtend een explosie voor hun deur ontplofte, zijn enorm geschrokken. Een buurtbewoner die de getroffenen persoonlijk kent, hoorde een 'ongelooflijke knal en vervolgens voetstappen die hard wegrenden'. "Ik schrok enorm, ik dacht meteen aan een aanslag, omdat je dat de laatste tijd zo vaak op tv ziet".

Een overbuurvrouw vertelt dat ze twee jongens heeft zien wegrennen nadat het explosief afging. Dit gebeurde vrijdagochtend rond half acht. "Ik hoorde glas rinkelen en toen een hele grote klap. Het klonk als flink vuurwerk, een cobra. Ik zag direct na die klap twee jongens heel hard voorbij rennen. Was wel duidelijk dat zij het waren." De vrouw belde direct met 112 en is naar de plek van de explosie gerend.

"Ze was heel erg in paniek en had glas in haar teen."

In het getroffen huis woont een stel. De man was net naar zijn werk. Zijn vrouw was boven toen het explosief afging. "Ze kon niet naar buiten, omdat de voordeur klemde", vertelt een buurtbewoonster. "Ze was heel erg in paniek en had glas in haar teen. Ze is opgevangen door de buren." De buurtbewoonster kent de slachtoffers niet, maar 'ik geloof echt niet dat ze een criminele achtergrond hebben'.

Op camerabeelden van een iemand anders die op nog geen honderd meter van de getroffen woning woont en door Omroep Brabant zijn gezien, zijn een paar minuten voor de explosie twee personen te zien die met capuchon richting het huis lopen. De explosie is drie minuten later, rond 7.26 uur. De politie heeft de beelden ook bekeken in verband met het onderzoek.

Een vrouw die zo’n vijftig meter verderop in de straat woont, heeft een persoon zien weg rennen. “Ik was net wakker en zag iemand voorbij rennen. Hij rende echt kéihard. Echt sprinten”, aldus de bewoonster. “Het was echt een hele harde, doffe klap”, vertelt haar vriend. “Ik stond onder de douche en dacht dat er een deur echt heel hard werd dicht geknald."

"Je bent van God los als je dit doet."

Een mannelijke buurtbewoner die de getroffenen persoonlijk kent, hoorde een 'ongelooflijke knal en vervolgens voetstappen die hard wegrenden'. "Ik schrok enorm, ik dacht meteen aan een aanslag, omdat je dat de laatste tijd zo vaak op tv ziet". Hij ging na de explosie meteen naar buiten. "Ik zag rookwolken uit het huis komen en steeds meer buurtgenoten die naar buiten kwamen."

Hij snapt niets van de aanslag. "Je bent van God los als je dit doet. Het zijn goudeerlijke mensen. De daders hebben zich waarschijnlijk vergist: verkeerde huis, verkeerde straat, verkeerde stad."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!