Liveblog

112-nieuws: 70 boetes om vasthouden telefoon • hennepkwekerij in flat

20 februari om 21:17 • Aangepast 1 maart om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

22.00

Man reed fietsers aan en liet hen gewond achter: cel dreigt

Morgen is er weer een nieuw liveblog.

Eind juli 2022 zijn in Eindhoven twee fietsers zwaargewond geraakt nadat ze door een auto waren aangereden. De bestuurder van de wagen reed daarna door. De man, een Eindhovenaar van nu 24, meldde zich pas na ruim anderhalve dag bij de politie.

Deze dinsdag moest hij zich voor zijn gedrag verantwoorden bij de rechtbank in Den Bosch. De officier van justitie nam het hoog op en eiste een celstraf van negen maanden. Ook zou de man een tijd zijn rijbewijs moeten inleveren.

Dit gebeurde er eerder in deze zaak.

20.46

Vermiste vrouw weer terecht

De vermiste vrouw uit Oss is weer terecht, meldt de politie via de website van Burgernet.

20.20

Vermiste vrouw in Oss

De politie heeft een Burgernetmelding uitgestuurd vanwege de vermissing van een 51-jarige vrouw in Oss. Ze is het laatst bij de Verdistraat gezien. Haar signalement: zwart haar tot op de schouder, normaal postuur, blauwe rollator, 2 big shoppers van de Nettorama, wit lederen jas, zwarte broek, slippers.

Wie de vrouw ziet, moet haar niet zelf aanspreken maar direct bellen met 112.

20.00

Hennepkwekerij in flat

In een flat in Woensel in Eindhoven is een hennepkwekerij gevonden, melden de wijkagenten op Instagram. De politie rukte uit na een tip. Op de galerij roken de agenten de hennepgeur al. "Hoewel geprobeerd was om de hennepgeur met fijne wasverzachter te verbloemen."

In het huis vonden agenten honderden planten. De stroom werd elders afgetapt.

Wachten op privacy instellingen...
19.32

70 boetes voor vasthouden telefoon

Bij een controle van de verkeerspolitie Oost-Brabant zijn vandaag ruim honderd automobilisten op de bon geslingerd. 70 van hen kregen een boete omdat ze tijdens het rijden een telefoon vast hielden. Eén automobilist is zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 kilometer per uur te hard reed.

Ook werden er 35 bekeuringen uitgedeeld voor andere overtredingen zoals rijden zonder rijbewijs, te hard rijden, rechts inhalen en rijden zonder verzekering.

Hoeveel auto's gecontroleerd zijn, is niet bekend.

16.54

Fietser trapt agent in gezicht

De politie heeft gisteren in Roosendaal een fietser (44) uit Dordrecht aangehouden, die zich verzette nadat hij een stopteken kreeg. Hij trapte daarbij een agent in de rug en in het gezicht. Die viel op de grond, waarna zijn voet klem kwam te zitten.

Rond half twee kregen agenten een melding van een verdachte situatie aan de Brugstraat. De fietser voldeed aan het signalement, dus kreeg een stopteken. Hij reageerde daar niet op, waarna de agenten hem volgden en op de Waterstraat met behulp van hun auto klemreden. De man weigerde om zich te legitimeren. Hij werd gefouilleerd, maar werkte niet mee en probeerde zich los te trekken. Pas nadat de politie met een taser dreigde te gaan schieten, werkte de man mee.

Onduidelijk is of de agent naar de dokter moest.

16.30

Rijschoolhouder op de bon bij Boxtel

Wachten op privacy instellingen...
15.45

Ongeluk bij Cuijk

Op de N321 bij Cuijk zijn twee auto's op elkaar gebotst bij de stoplichten van de McDonald's. Beide voertuigen hebben flinke schade en worden door een bergingsbedrijf afgevoerd. De bestuursters van de auto's zijn door ambulancepersoneel nagekeken.

Twee rijstroken zijn afgesloten.

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
14.45

Man in militairenpak trapt tegen fiets, vrouw zwaargewond

Twee vriendinnen zijn tijdens de carnavalsnacht van dinsdag 13 februari op de Kerkstraat in Uden hard gevallen toen een man in een militairenpak tegen hun fiets schopte. Een vrouw zat bij de andere achterop en raakte door de val zwaargewond. De politie in Maashorst deelt woensdag op Instagram informatie over de daad van de man.

Lees hier meer over de actie van de man

13.30

EOD ingeschakeld na vondst mortieronderdeel

De EOD is vandaag naar Goirle gekomen om een mortier van dichtbij te bekijken. Het bleek een staartstuk te zijn dat leeg en ongevaarlijk was. Het voorwerp werd gevonden in de buurt van een boerderij. De EOD gaat zorgen voor de juiste vernietiging van het staartstuk.

Het staartstuk van de mortier (Foto: Wijkagenten Reeshof).
Het staartstuk van de mortier (Foto: Wijkagenten Reeshof).
11.30

Man mishandelt vrouw in supermarkt

Een man in een scootmobiel heeft op 30 januari een vrouw mishandeld in een Jumbo-filiaal in Tilburg. In de winkel aan de Westermarkt ging hij volgens de politie om 3 uur 's middags in de fout. De politie wil in contact komen met mensen die iets weten over de mishandeling.

11.10

Tunnel onder water

Het fietspad van de Emertunnel in Breda staat onder water. Er staat daarom aan allebei de kanten een afzetting. De oorzaak is mogelijk een gesprongen waterleiding. Een blik in de tunnel vanmiddag leert dat er geen water meer staat en is weggepompt.

De Emertunnel in Breda. (Foto: SQ Vision/Perry Roovers).
De Emertunnel in Breda. (Foto: SQ Vision/Perry Roovers).
09.15

Brand bij distributiecentrum Bol

De brandweer moest vanochtend uitrukken voor een brand bij een distributiehal van webwinkel Bol aan de Kroonweg in Waalwijk. Het vuur ontstond in de motor van een perscontainer voor papier. De brand was snel geblust. De rook die in een gebouw waaide werd door de brandweer bestreden met een rookverdrijver.

De brand in de papiercontainer (Foto: SQ Vision/Iwan van Dun).
De brand in de papiercontainer (Foto: SQ Vision/Iwan van Dun).
08.25

Vertraging op de A59

Automobilisten die vanochtend over de A59 tussen Den Bosch en Waalwijk reden hadden te maken gehad met een file. Er was zo'n veertig minuten vertraging vanwege een ongeval bij Drunen West. Rond kwart voor negen waren de rijbanen weer vrij.

08.00

Vrouw landt met auto op zijkant bij tunnel

Een vrouw is vanochtend gewond geraakt nadat ze met haar auto tegen een tunnelbak aan de Beukenlaan in Eindhoven reed. Haar auto kwam door de actie op de zijkant terecht. Ambulancepersoneel heeft de vrouw ter plekke nagekeken. De auto is op zijn wielen gezet en daarna meegenomen door een bergingsbedrijf. De tunnelbuis van Woensel richting Strijp is afgesloten vanwege het politieonderzoek.

Auto landt op de zijkant bij tunnel (Foto: SQ Vision/Arno van der Linden).
Auto landt op de zijkant bij tunnel (Foto: SQ Vision/Arno van der Linden).
Auto landt op de zijkant bij tunnel (Foto: SQ Vision/Arno van der Linden).
Auto landt op de zijkant bij tunnel (Foto: SQ Vision/Arno van der Linden).
07.14

File op de A58 door ongeluk

Op de A58 bij Moergestel is vanochtend een ongeluk gebeurd. In de richting van Breda naar Eindhoven tussen Tilburg-Centrum West en Moergestel was één rijstrook afgesloten en er stond ruim vijf kilometer file. Automobilisten moesten rekening houden met dertig minuten vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
06.20

Eigenaren van gestolen fietsen gezocht

De politie heeft maandagavond in St. Willebrord twee fietsen gevonden die vermoedelijk gestolen zijn. De politie kreeg een tip van iemand die zag dat de sloten doorgeslepen waren. De fietsen werden opgehaald en de politie roept de eigenaren op zich te melden. Wie de fietsen herkent en kan aantonen met een aankoopbewijs of framenummer dat het zijn of haar fiets is, kan zich melden op het politiebureau in Roosendaal. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

foto: Instagram politie_Roosendaal.
foto: Instagram politie_Roosendaal.
foto: Instagram politie_Roosendaal.
foto: Instagram politie_Roosendaal.
05.52

Ramkraak bij juwelier in Uden

Bij een juwelier op de Markt in Uden is vannacht een ramkraak gepleegd. De dieven reden rond kwart over vier met een auto de beveiligingsdeur kapot en gingen daarna naar binnen. In de winkel richtten ze volgens de politie flinke schade aan en namen ze sieraden mee. De verdachten gingen er in een grijze Audi vandoor.

Lees hier meer: Dieven rijden met auto bij juwelier naar binnen en richten ravage aan en plunderen etalages

foto: Instagram politie_Maashorst.
foto: Instagram politie_Maashorst.
foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
05.38

Autoruiten kapot geslagen in Eindhoven

In Eindhoven, in het stadsdeel Woensel-Zuid, zijn afgelopen weekend een aantal autoruiten vernield. In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 februari zijn er op de Van Thienenlaan en de Dr. Berlagelaan meerdere ramen ingeslagen. Dat gebeurde tussen twee uur 's nachts en half zeven 's ochtends. De politie is op zoek naar getuigen en naar camerabeelden waar de mogelijke daders op staan.

20.40

Bestuurder aangehouden na achtervolging

In Breda is een automobilist (29) aangehouden, nadat hij op de vlucht sloeg voor de politie. Hij negeerde eerst een stopteken en reed zich daarna vast in de Sabastraat, op het fietspad. Daarna is hij te voet verder gevlucht en werd hij een paar straten verder aangehouden. Tijdens zijn vlucht gooide hij een zakje met, vermoedelijk, drugs weg uit de auto.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
19.18

Fietser zwaargewond

In Oosterhout is een fietser hard ten val gekomen. Dat gebeurde op de Lodewijk Napoleonlaan. Er werden meerdere ambulances opgeroepen en er is een traumahelikopter geland. De fietser is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Beeld: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Beeld: Jeroen Stuve/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!