Video

Tienduizend liter drugsafval in kapotte vaten gedumpt langs de weg

22 februari om 06:02 • Aangepast 1 maart om 02:03
nl
In Schijndel is woensdagavond zo'n tienduizend liter drugsafval gevonden aan de Steeg. Tien containers van ieder duizend liter lagen in het gras naast de weg tussen Schijndel en Heeswijk-Dinther. De meeste containers waren tot de rand gevuld.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Een aantal van de vaten was kapot, daardoor lekte vloeistof rechtstreeks in de berm en in een naastgelegen sloot. Met de Zuid-Willemsvaart op steenworp afstand, schaalden de hulpdiensten flink op. Agenten die als eerste bij de vaten arriveerden, kregen last van prikkende ogen.

Een speciaal team van de brandweer bood hulp, zij droeg beschermende kleding en heeft de lekkages gedicht. De hulpdiensten hebben de hele nacht doorgewerkt om de lekkende vaten zo snel mogelijk leeg te pompen en op te ruimen.

Het ging om zeker tien grote containers van 1000 liter, de vaten zaten vol met 'een chemische, sterk stinkende vloeistof', zo meldt een 112-correspondent ter plaatse.

Brandweerlieden schoongespoeld
Brandweermannen hebben metingen uitgevoerd bij de vaten en in de nabijgelegen sloot. Na afloop moesten de brandweerlui volledig schoon gespoeld worden.

De politie stelt een onderzoek in naar hoe de vaten hier terecht zijn gekomen en van wie ze zijn. Ook wordt er onderzocht of er schade is ontstaan aan het milieu. Vermoedelijk zal een deel van de bodem afgegraven moeten worden.

Het team van de brandweer was de hele nacht bezig met opruimen:

Foto: Noël van Hooft.
Foto: Noël van Hooft.
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!