Tweeling (8) werd online misbruikt: 'Als je me blockt, kom ik langs'

24 februari om 12:00 • Aangepast 5 maart om 02:01
nl
Fred K. (46) uit Boekel misbruikte jarenlang zijn nichtje en zijn eigen dochter, maar toen zij te oud werden, hield zijn behoefte niet op. Hij zocht online nieuwe meisjes. Van zeker 43 kinderen werden op zijn computer foto’s en filmpjes gevonden. En die gingen heel ver.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Twee van de slachtoffers zijn de dochters van Inge. 6 december stond er ineens politie voor haar deur. Ze schrok en dacht in eerste instantie dat haar man een ongeluk had gehad. Maar nee, het waren mensen van de zedenpolitie.

Inge: “Ze deden onderzoek naar Fred K., vertelden ze. Op zijn computer was beeldmateriaal gevonden van onze dochters en hij bleek maandenlang contact te hebben gehad met onze dochters. Hun verhaal kwam hard binnen.”

"Een jongen op Snapchat had 'zijn ding' laten zien."

Achteraf vallen er wel wat puzzelstukjes in elkaar voor Inge. “Het was in de zomer van 2022. Mijn dochters waren toen 8 jaar oud. We hadden een verjaardagsfeestje en de kinderen, nichtjes en neefjes waren met z’n allen boven. Toen kwam een van hen naar beneden en vertelde dat een jongen op Snapchat ‘zijn ding’ had laten zien. Helaas konden wij hier niks van terug zien en hebben toen direct snapchat verwijderd, zodat ze daar niet meer op konden. Daarmee was het voor ons klaar.”

Maar, uit onderzoek bleek dat het ‘ding’ op het verjaardagsfeest niet eenmalig was geweest. Fred K. had zo’n drie maanden contact met de meiden gehad. “De kinderen hebben nooit iets gezegd uit schaamte en uit angst. Waarschijnlijk is het bij de een begonnen en omdat ze altijd samen zijn is de ander er ook bij betrokken geraakt.”

Fred verleidde de meiden om zich uit te kleden en seksuele dingen te doen. Met voorwerpen en bij elkaar en daar maakte hij stiekem opnames van. “Uiteindelijk hebben onze dochters ons alles verteld. Ze werden op 10 januari verhoord door de politie en nu is het afwachten.”

“Achteraf heel naïef”, denkt Inge nu. “We wilden eigenlijk niet dat ze zo jong al op Snapchat zaten. Maar ja, vriendinnen en neefjes en nichtjes zitten er ook op en zo hou je makkelijk contact. We hadden ze natuurlijk gewaarschuwd om alleen contact te hebben met vriendjes en vriendinnetjes en niet met onbekenden.”

Het vervelende aan Snapchat, vindt Inge, is dat vreemden zomaar een verzoek tot contact kunnen doen. “Die meiden waren nieuwsgierig en accepteren dan zo iemand. Fred K. deed zich voor als een jongen van 14 tot 16 en gebruikte een nepfoto.

"De meiden waren bang en durfden hem niets te weigeren."

Ook kun je op Snapchat de locatie van iemand zien. Toen het chatgesprek tussen de meiden en Fred K. van normaal naar seksueel getint ging hebben ze gezegd dat ze hem zouden blokkeren, omdat dit niet mocht van hun ouders. Maar dan dreigde Fred K. dat ‘hij langs zou komen als ze iets zouden zeggen tegen ons. En dat hij hun moeder iets aan ging doen. Die meiden werden bang en durfden hem niets te weigeren. Ze durfden ook niets tegen ons te zeggen, omdat ze bang waren dat wij boos zouden worden. Zo gaat hij dus te werk.”

“Ik ben er constant mee bezig. Mijn dochters zijn nu tien jaar en zitten in groep zes. M’n ene dochter praat er wel over, maar de andere helemaal niet. Ze krijgen allebei professionele hulp.”

Afgelopen maandag was er weer een tussentijdse zitting in de zaak van Fred K. Duidelijk werd dat justitie bijna klaar is met het onderzoek. Na nog een tussentijdse zitting in mei zou in de zomer de zaak inhoudelijk behandeld gaan worden en volgt een strafeis.

De naam Inge is niet de echte naam van de moeder.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Tijdens de laatste zitting werd duidelijk dat Fred K. ook online flink wat meisjes heeft misbruikt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!