Marianne Vos na operatie ijzersterk: 'Deze winst betekent veel voor me'

24 februari om 17:57 • Aangepast 8 maart om 02:01
nl
Wielrenster Marianne Vos uit Babyloniënbroek is het nieuwe wielerjaar ijzersterk begonnen. Ze schreef de eerste voorjaarskoers van 2024 op haar naam. "Ik had niet kunnen dromen dat ik hier zo zou debuteren", zei de 36-jarige Vos na afloop.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het was de eerste keer dat Vos meedeed aan de Omloop Het Nieuwsblad, een wedstrijd tussen Gent en Ninove. Na 127 kilometer won Vos de sprint van een groepje van vier. De Belgische wereldkampioene Lotte Kopecky werd tweede in deze voorjaarsklassieker.

"Dit betekent heel veel voor mij", vertelde Vos na de finish. "Zeker om zo het seizoen te openen. Het was een zware koers en dan is het afwachten wat je nog in de benen hebt. Kopecky heeft ook een hele sterke koers gereden en het was een paar keer alle zeilen bijzetten om bij te blijven. Ik ben hier heel erg blij mee."

Onderweg kreeg Vos bij Geraardsbergen vanuit het publiek nog bier naar haar gegooid, maar het deerde haar niet. Ze is de achtste Nederlandse winnares in de laatste elf jaar. Sinds 2014 wonnen de Nederlandse rensters Annemiek van Vleuten (twee keer), Anna van der Breggen (twee keer), Chantal van den Broek-Blaak, Lucinda Brand en Amy Pieters de Omloop.

Operatie
Het wielerjaar zat er in 2023 vroeg op voor Vos. Ze werd in augustus geopereerd aan een heupslagader in haar bekken. Ze kampte al lang met pijn en kwam kracht tekort in haar linkerbeen. Vos hoopte toen klachtenvrij terug te kunnen keren in het wielerpeloton.

"Ik zou graag op het hoogste niveau willen blijven rijden en zal er mijn uiterste best voor doen om helemaal terug te komen,” zei Vos net na de operatie vorig jaar. Met de zege in Omloop het Nieuwsblad lijkt ze weer helemaal terug te zijn.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Marianne Vos geopereerd aan een slagader in haar bekken

Marianne Vos krijgt behandeling aan vernauwing van bekkenslagader

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!