Nieuwe eigenaar voor Elvis-huis in Breda, maar het is geen Elvis-fan

28 februari om 16:21 • Aangepast 14 maart om 02:03
nl
Het bekende Elvis-huis in Breda is verkocht. Woningeigenaar Jimmy Prins (67) verlaagde de prijs eerder van 2,5 miljoen euro naar een vanaf-prijs van 1,6 miljoen euro en dat had effect. Er waren meerdere geïnteresseerden, onder meer uit Azië en uit Amerika. Maar uiteindelijk gaat een Brabander er met het huis vandoor.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

I can't help falling in love with you. Dat moet een rijke Brabander hebben gedacht toen hij het huis in Breda bezichtigde. Want hij was meteen verkocht. Dit huis moest en zou hij hebben.

Het huis is een replica van de Amerikaanse villa van Elvis in Memphis. Met een rolmaat nam hij de maten van de Graceland-villa in Amerika op, om het precies na te kunnen maken. Je komt binnen in een enorme hal met op de vloer een groot portret van Elvis. Jimmy is een enorme Elvis-fan, wiens leven in het teken van de zanger staat.

"Geïnteresseerden konden eigenlijk tot 7 maart op de woning bieden", zegt miljonairsmakelaar Leslie de Ruiter die werkt voor Christie's, dat de woning verkoopt. "We hebben bezichtigingen gehad van onder meer twee Aziaten en iemand uit Amerika, die allemaal echt Elvis-fan waren en het huis intact wilden laten. Ze wilden echter nog even nadenken."

"Beeltenis van Elvis op de vloer gaat eruit."

Toen kwam de Brabander. "Geen Elvis-fan, dus bijvoorbeeld de beeltenis van Elvis op de vloer gaat eruit. Maar het was wel iemand die een prima bod deed, mits hij binnen een week uitsluitsel had. Jimmy heeft toen gekozen voor zekerheid. Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht. Het was afwachten of de anderen zouden bieden en meer zouden bieden."

Jimmy kan nog drie maanden in de woning rondlopen, eventueel verkleed als Elvis. "Het is wel jammer dat de koper geen Elvis-fan is, maar hij houdt wel van historie dus zal zeker af en toe een Elvis-plaatje opzetten", weet De Ruiter.

Hij wil niet vertellen voor hoeveel het huis nu verkocht is.

Jimmy Prins (67) in de hal van zijn 'Elvis-huis' (foto: Noël van Hooft)
Jimmy Prins (67) in de hal van zijn 'Elvis-huis' (foto: Noël van Hooft)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!