Liveblog

112-nieuws: auto rijdt in vangrail • vrouw raast zonder rijbewijs over A16

3 maart om 19:25 • Aangepast 15 maart om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.23

Auto belandt in de vangrail op A2

Een automobilist is op de A2 bij Maarheeze van de weg geraakt en met zijn auto in de vangrail terecht gekomen. Hij raakte daarbij niet gewond. Er ligt behoorlijk wat rommel op de weg. Een berger is de auto aan het wegtakelen. Aan de andere kant van de weg ontstond na het ongeluk een kijkersfile.

foto: SQ Vision/Johan Bloemers.
foto: SQ Vision/Johan Bloemers.
19.30

Politie rukt uit naar woning in Nistelrode

De politie is zaterdagavond met spoed naar een huis aan het Laar in Nistelrode gereden. Daar ging een agent met een zaklamp het huis binnen, zag een verslaggever van Omroep Brabant ter plekke. De politie laat zondagavond weten dat er zorgen waren over de gezondheid van een van de bewoners. Vanwege de privacy van de bewoners kan de politie er inhoudelijk verder niks over zeggen.

19.23

Scooterrijders rijden rond zonder rijbewijs en zonder helm

Op de Ruitersboslaan in Breda zijn vanmiddag twee vrouwen aangehouden omdat ze zonder helm rondreden op een deelscooter. Toen de politie ze vroeg te stoppen verklaarden ze volgens de politie dat de helmen van de deelscooter 'te vies waren om op te doen'. De bestuurster bleek bovendien geen rijbewijs te hebben. De politie heeft twee boetes van 180 euro uitgeschreven voor het niet dragen van de helmen en een boete voor het rijden zonder rijbewijs.

19.14

Vrouw raast met 180 kilometer per uur over de A16 bij Breda

Op de A16 bij Breda is vanochtend een vrouw aangehouden. Ze raasde met 180 kilometer per uur een politieauto voorbij. De agenten zetten de achtervolging in en hielden haar aan. Na een blaastest bleek de vrouw ook gedronken te hebben, ze blies 1,25 promille. De vrouw gaf een valse naam aan de agenten op. Ze werd aangehouden en na onderzoek op het bureau kwamen de politie achter haar ware identiteit. De vrouw bleek helemaal geen rijbewijs te hebben. Ook reed ze al vaker zonder rijbewijs rond. Haar auto is in beslag genomen.

16.41

Bestelbus raakt van de weg op A59

Op de A59 bij bij Noordhoek is een bedrijfsbus van de weg geraakt. Dit gebeurde in de richting van Fijnaart en Willemstad. De bus kwam in de berm terecht en is daarna tot stilstand gekomen in een sloot. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Volgens de politie was de man in slaap gevallen tijdens het rijden.

foto: SQ Vision/Christian Traets.
foto: SQ Vision/Christian Traets.
16.04

Twee auto's botsen in Breda

Op de Tramsingel in Breda zijn twee auto's op elkaar gebotst. Beide auto's liepen lichte schade op, maar niemand raakte gewond. Een kindje dat in de voorste auto zat is door ambulancemedewerkers gecontroleerd. De Tramsingel was gedurende de werkzaamheden van de hulpdiensten deels afgezet. De weg is inmiddels weer vrij.

foto: SQ Vision/Perry Roovers.
foto: SQ Vision/Perry Roovers.
15.57

Pand in Waalwijk ontruimd nadat wasdroger in brand vliegt

In een pand aan de Margrietstraat in Waalwijk is brand uitgebroken, door kortsluiting in een wasdroger. Het betreft een gebouw voor begeleid wonen. Aangezien het pand ontruimd moest worden schaalde de brandweer gelijk op naar middelbrand. Het pand stond vol rook en is door de brandweer geventileerd en gecontroleerd op koolmonoxide. Nadat alles weer in orde was bevonden konden de bewoners weer terug naar hun woning.

foto: SQ Vision/Iwan van Dun.
foto: SQ Vision/Iwan van Dun.
15.45

Verdachte aangehouden voor steekpartij Breda

De politie heeft een 23-jarige man uit Breda aangehouden, voor betrokkenheid bij de steekpartij vannacht in een uitgaansgebied in Breda. De man werd aangehouden op zijn woonadres. Hij zit vast voor verder onderzoek.

13.55

Ongeluk op A50

Een ongeluk op de A50 bij Veghel zorgt voor een kleine vertraging wanneer je vanuit Eindhoven richting Oss wil. De rechterrijstrook is bij Veghel afgesloten.

12.58

Vermiste jongen (9) gevonden

De 9-jarige jongen die sinds kwart over twaalf vanmiddag werd vermist in Vught is teruggevonden. Hij was weggelopen en is in Esch teruggevonden, liet een wijkagent rond een uur 's middags weten. De jongen was op bezoek bij zijn grootouders in het centrum van Vught toen hij verdween.

12.48

Politie zoekt doorrijder

De politie is op zoek naar een automobilist die 27 februari een fietser schepte op het kruispunt van de Dintherseweg met de straat Maxend in Nistelrode. De fietser raakte hierbij gewond. De automobilist reed na de aanrijding door. De politie komt graag in contact met de bestuurder of getuigen.

De fietser werd aangereden op de kruising van de Dintherseweg met de straat Maxend in Nistelrode (afbeelding: Google Streetview).
De fietser werd aangereden op de kruising van de Dintherseweg met de straat Maxend in Nistelrode (afbeelding: Google Streetview).
12.44

Auto belandt in sloot naast A50

Een automobilist belandde vanochtend in een sloot naast de A50 bij Veghel. De auto gleed rond halftwaalf door nog onbekende oorzaak van het talud. Door de vele regenval van de laatste tijd stond de sloot vol water, meldt Dtv Nieuws. De bestuurder is door de hulpdiensten uit de auto gehaald en naar de kant gebracht. De man is in een ambulance gecontroleerd maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De zwaarbeschadigde auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

12.17

Jongen (9) vermist

In Vught wordt een 9-jarige jongen vermist. De jongen heeft blond haar, droeg op het moment van zijn vermissing een rood winterjack en een beige broek. Hij was op bezoek bij zijn grootouders in het centrum van Vught. Wie hem ziet wordt gevraagd de politie te bellen.

10.47

Automobilist is rijbewijs kwijt

Een automobilist werd afgelopen nacht door surveillerende agenten betrapt toen die met een snelheid van 70 kilometer per uur door een 30-kilometerzone reed. Ze hielden de man tegen. Uit een eerste indicatie bleek dat hij alcohol had gedronken en drugs had gebruikt. In het politiebureau weigerde de man bloed af te staan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.

09.37

Bestuurder bestelbus negeerde rood licht

De bestuurder van de bestelbus die afgelopen nacht meerdere keren over de kop sloeg na een botsing op de N270, negeerde vermoedelijk een rood verkeerslicht. Dat laat een woordvoerder van de politie vanochtend weten. De bestuurder, een 38-jarige man uit Helmond, is uit de auto bevrijd en naar een ziekenhuis gebracht voor controle. De bestuurster van de andere betrokken auto, een 38-jarige vrouw uit Eindhoven, is ongedeerd.

Lees hier meer.

De brandweer bevrijdde de bestuurder uit de bestelbus (foto: SQ Vision).
De brandweer bevrijdde de bestuurder uit de bestelbus (foto: SQ Vision).
09.21

Explosie vermoedelijk veroorzaakt door vuurwerk

In de villa in het centrum van Eindhoven, waar afgelopen nacht een ontploffing plaatsvond, waren mensen aanwezig. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Zij raakten niet gewond. De politie vermoedt dat de explosie werd veroorzaakt door vuurwerk. Door de klap sloeg een stuk uit het gras en liep een geparkeerde fiets schade op.

Lees hier meer.

09.19

Mogelijk verband steekpartij en ruzie

De politie onderzoekt of de 24-jarige man, die 's nachts met een steekwond in zijn been een horecazaak aan de Visserstraat in Breda binnenkwam, betrokken was bij een vechtpartij op de Vismarktstraat vlak daarvoor. Toen agenten naar de Vismarkstraat gingen, bleek dat daar niet meer gevochten werd. Maar vrijwel direct na die controle kwam de melding van de gewonde man binnen. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet verder onderzoek en heeft nog niemand aangehouden.

08.37

Brand in dak huis Bladel laait op

De brand die gistermiddag woedde in het dak van een huis aan de Stijn Streuvelslaan in Bladel laaide vanochtend vroeg even op. De brandweer ging daarop weer afblussen. Vanwege de brand werden gisteren twee huizen aan de Stijn Streuvelslaan ontruimd. Iemand raakte gewond en werd in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De brand in het huis in Bladel laaide zondagochtend op ((foto: Instagram wijkagenten Bladel).
De brand in het huis in Bladel laaide zondagochtend op ((foto: Instagram wijkagenten Bladel).
07.21

Bestelbus crasht op A270

Een bestelbus is vanochtend vroeg over de kop geslagen op de A270 bij Nuenen. Dit gebeurde op een kruising halverwege de snelweg van Eindhoven naar Helmond. De bestuurder van de bestelbus schampte daar een auto. De brandweer moest de bestuurder uit de bestelbus knippen.

Lees hier de details.

Het ging mis op de kruising halverwege de weg van Eindhoven naar Helmond (foto: SQ Vision).
Het ging mis op de kruising halverwege de weg van Eindhoven naar Helmond (foto: SQ Vision).
05.45

Explosie bij villa Eindhoven

In een villawijk in het centrum van Eindhoven vond afgelopen nacht een ontploffing plaats. Het explosief ging af in de voortuin van een van de huizen. Daarbij ontstond ook brand. Agenten vonden op de straat voor de oprit van het getroffen huis een half afgebrande fles. Vermoedelijk was deze gevuld met een brandversnellend middel, zoals terpentine.

Lees hier de details.

De politie doet onderzoek bij het huis aan de Elzentlaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
De politie doet onderzoek bij het huis aan de Elzentlaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
03.14

Afzettingsbord op A65

In de tunnelbak van de A65 bij Vught vond een weginspecteur van Rijkswaterstaat afgelopen nacht een afzettingsbord op een rijstrook liggen. In de middenberm lagen er nog twee. Hij vermoedt dat deze van het spoorviaduct naar beneden zijn gegooid. De weginspecteur heeft de afzettingsborden weggehaald.

Het geleidebaken lag op de weg in de tunnelbak van de A65 bij Vught (foto: X/Wis_Robert).
Het geleidebaken lag op de weg in de tunnelbak van de A65 bij Vught (foto: X/Wis_Robert).
03.01

Melding gewonde in horecazaak

In een horecazaak aan de Visserstraat in Breda zou afgelopen nacht iemand neergestoken zijn. Details zijn niet bekendgemaakt. Er stond een ambulance op de Visserstraat. Of er daadwerkelijk iemand gewond is geraakt en of er iemand is aangehouden, is afgelopen nacht niet naar buiten gebracht.

De steekpartij zou hebben plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Vissersraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De steekpartij zou hebben plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Vissersraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
01.19

Auto strandt op A59

Een auto strandde afgelopen nacht op de A59 bij knooppunt Hintham. De auto had motorpech. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag drie mensen de auto duwen. Hij schakelde een bergingsbedrijf in voor vervoer naar een veilige locatie.

Wachten op privacy instellingen...
00.11

Auto maakt teveel herrie

Een automobilist werd gisteravond aangehouden bij Rosmalen omdat zijn auto teveel herrie maakte. Het geluid dat uit de uitlaat komt, is vijftien decibel te hard. Daarnaast bleek de bestuurder van de auto onder invloed van cannabis en lag er vuurwerk in de auto, zes zogenoemde vlinders. De auto moet in originele staat worden teruggebracht en opnieuw door de RDW worden gekeurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!