Peter Bosz kan niet genieten van PSV: 'Ik heb weinig plezier gehad'

3 maart om 18:10 • Aangepast 15 maart om 02:00
nl
PSV is een stap dichterbij de titel. De ploeg van Peter Bosz wist Feyenoord op een 2-2 gelijkspel te houden waardoor het gat naar plek twee tien punten blijft. Toch was de trainer kritisch over het spel van zijn ploeg in de topper, maar besefte hij ook dat PSV blij moet zijn met de voorsprong die er nog altijd is.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

De wedstrijd tussen PSV en Feyenoord was enerverend, maar zeker niet altijd even goed. Zo ging Olivier Boscagli bij de 1-1 vreselijk in de fout. “Dat was ongekend”, reageerde Peter Bosz na afloop. “Dit soort dingen ben ik van hem en mijn ploeg helemaal niet gewend. En het begin van de tweede helft was helemaal verschrikkelijk. Ik heb echt weinig plezier gehad deze zondagmiddag", was de trainer zeer kritisch.

Doelman Walter Benitez hield PSV in de wedstrijd met enkele belangrijke reddingen. Aan de andere kant hadden de Eindhovenaren in de eerste helft meer moeten scoren. “Maar als je de keeper noemt als uitblinker, zegt dat denk ik genoeg over ons spel. Ik heb mijn ploeg vaak in bescherming genomen, maar vandaag maakten we veel te grote fouten. Dat kan echt niet.”

"Ik zie ons deze voorsprong niet meer weggeven."

Wie Peter Bosz hoorde praten kon zich bijna niet voorstellen dat PSV een uur eerder een voorschot had genomen op de titel. Het sloeg de aanval van Feyenoord af en behoudt de voorsprong van tien punten. “En daarom ben ik toch ook wel blij”, relativeerde hij de kritiek van een paar minuten eerder.

Ondanks de riante voorsprong wilde bij PSV niemand hardop roepen dat ze kampioen gaan worden. Maar toch was er wel het besef dat dit bijna niet meer fout kan gaan. “Ik zie ons deze voorsprong niet meer weggeven”, zei doelpuntenmaker Guus Til. “Maar in de laatste tien wedstrijden kan het natuurlijk wel. Het zou wel echt heel slordig van ons zijn, maar het is niet onmogelijk.”

"Ik snap dat jullie mij al willen feliciteren."

Ook Peter Bosz voorziet normaal gesproken geen problemen voor PSV op weg naar de titel. “Ik snap dat jullie mij al willen feliciteren, maar dan kan ik toch nog een heleboel oneliners loslaten waarom we nog geen kampioen zijn. We zullen stabiel moeten blijven.”

“Toen ik hier deze zomer binnenkwam was het verhaal dat PSV veel punten had laten liggen tegen de kleinere ploegen”, vervolgde de trainer zijn antwoord. “Dit seizoen hebben we pas drie keer gelijkgespeeld en tegen de kleinere ploegen allemaal gewonnen. In die wedstrijden wordt je kampioen. Als wij de titel pakken is het de titel van het mentale. Omdat we tot nu toe altijd onze concentratie erbij hebben gehouden.”

En dus blijft de dikke sigaar die Bosz na een overwinning op had willen steken nog even in zijn sigarenkoffer. "Die hebben we niet verdiend, die zal ik bij een volgende overwinning pas weer opsteken."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

PSV speelde in een vermakelijke topper met 2-2 gelijk tegen Feyenoord

Peter Bosz had in aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord aangegeven dat hij een dikke sigaar zou opsteken op een mogelijke overwinning

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!