Liveblog

112-nieuws: geldtransportwagen met pech • auto over de kop

5 maart om 13:53 • Aangepast 15 maart om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.20

Auto slaat over de kop

Een automobilist is op de N267 de macht over het stuur verloren en over de kop geslagen. De automobilist kwam met zijn rechterwielen in de berm van de N267 bij Oudheusden en verloor vervolgens de macht over het stuur. De auto sloeg over de kop en belandde aan de andere kant van de weg in een slootje. De bestuurder van de auto is door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig getakeld.

(foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
(foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
(foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
(foto: Iwan van Dun/SQ Vision)
18.17

Rechterrijstrook A2 dicht bij Boxtel-Noord

Op de A2 bij Boxtel-Noord is de rechterrijstrook dicht na een ongeval met meerdere voertuigen. De hulpdiensten en de berger zijn aanwezig. Vanaf Best-West is het aansluiten in de file en moet je rekening houden met 45 minuten vertraging over 7 kilometer, aldus Rijkswaterstaat.

Ongeluk op A2 bij Boxtel (Foto: Alain Heeren)
Ongeluk op A2 bij Boxtel (Foto: Alain Heeren)
18.07

Geldtransportwagen met pech

Aan de Burgemeester van Hoofflaan in Veldhoven is vanmiddag een geldtransportwagen onder politie begeleiding opgetakeld en versleept. Het voertuig had panne en moest onder het toeziend en bewakend oog van de politie getakeld en versleept worden. Het verkeer werd een klein stukje omgeleid.

15.44

Vrachtwagen door middenberm

Op de A27 Breda richting Utrecht is er vertraging door een gekantelde vrachtwagen. De vrachtwagen kwam rond 14.15 uur op de vangrail terecht, de lading met zuiveringsslib is over de weg verspreid. Het afhandelen duurt naar verwachting van Rijkswaterstaat tot 22 uur vanavond.

A27 richting Breda dicht door gekantelde vrachtwagen met lading slib

(foto: Rijkswaterstaat)
(foto: Rijkswaterstaat)
13.47

Drie mannen aangehouden voor drugshandel

Er zijn vanmorgen drie mannen (van 22, 24 en 25 jaar) aangehouden in Waalwijk. Zij worden verdacht van drugshandel. De politie is drie verschillende woningen binnengegaan. Dat was in de grotestraat, Laageinde en de Jacques Bertinstraat. Eén van deze woningen is meteen gesloten door de gemeente. Er werden grote hoeveelheden harddrugs aangetroffen. De drie verdachte mannen zitten vast voor verhoor.

12.46

Nog meer verdachten aangehouden na ontvoering en gijzeling

De politie heeft vandaag weer twee verdachten aangehouden. Het gaat om een man uit Rozenburg (41) en een man uit Krimpen aan den IJssel (43). Zij zijn beiden aangehouden, omdat ze verdacht worden van gijzeling en ontvoering. Eerder werden ook al een man (24) en een vrouw (30) aangehouden in Eindhoven. Zij zouden een 24-jarige man onder bedreiging van een vuurwapen hebben ontvoerd in een auto.

Lees hier meer over wat er die avond is gebeurd.

11.44

Kapotte vrachtwagen op de A4

Het verkeer stond vanmiddag ruim twintig minuten stil op de A4 tussen Rotterdam en Antwerpen. Door een kapotte vrachtwagen stond er rond het middaguur een file van vier kilometer tussen Steenbergen en Hoogerheide. De file is ondertussen voorbij.

11.02

Gasleiding geraakt bij werkzaamheden

Een winkelcentrum in Boxmeer is gedeeltelijk dicht na een geraakte gasleiding. Dit gebeurde tijdens werkzaamheden. Werknemers hebben ter plaatse de gasleiding gedicht met tape en zij hebben er zand over gedaan. De brandweer is ter plaatse en heeft het gebied rondom de gesprongen leiding afgesloten. Aan de kant van de Raetsingel is het winkelcentrum afgesloten.

Gasleiding geraakt bij werkzaamheden in Boxmeer (foto: SK-Media)
Gasleiding geraakt bij werkzaamheden in Boxmeer (foto: SK-Media)
Gasleiding geraakt bij werkzaamheden in Boxmeer (foto: SK-Media)
Gasleiding geraakt bij werkzaamheden in Boxmeer (foto: SK-Media)
09.20

Twee mannen aangehouden na beschieting

Twee mannen zijn vanmorgen uit hun bed gehaald door de politie. De twee verdachten (26 en 34) zouden zaterdagavond 17 februari geschoten hebben op twee handhavers in Geffen die op dat moment een auto controleerden. Van een afstand werd er op de handhavers geschoten met een luchtdrukwapen. Er raakte niemand gewond, maar er zat wel een inslag in de dienstauto. De politieonderzoekt de zaak verder.

09.09

Stilstaand verkeer A59

Tussen knooppunt Zonzeel en Den Bosch stonden weggebruikers vanmorgen een kwartier stil. De vertraging kwam door een kapotte vrachtauto. De rechterrijstrook tussen Made en Waspik was dicht, maar is ondertussen weer vrijgegeven.

09.01

Bestelwagen met pech

Door een kapotte bestelwagen was er vanmorgen een file van ruim een uur op de A50 richting Eindhoven. Hierdoor was de linkerrijstrook dicht en stond het verkeer tussen Nistelrode en Veghel over ruim tien kilometer vast. Weggebruikers van de N264 richting Uden hadden hierdoor ook twintig minuten vertraging. Rond half tien werd de rijstrook vrijgegeven. De file is opgelost.

Wachten op privacy instellingen...
08.54

Lange file op A67

Door een kapotte vrachtwagen was vanmorgen de rechterrijstrook van de A67 richting Eindhoven dicht. De vertraging was ruim een uur over een lengte van 14 kilometer. Het verkeer staat staat stil tussen de afrit Liessel en knooppunt Leenderheide. Ondertussen is de rijstrook vrijgegeven en loopt het verkeer door.

08.37

Gasfles ontploft in bestelbus Breda

Er is een gasfles ontploft in een bestelbus in Breda. Op het moment van de ontploffing, stond de blauwe bus bij een stoplicht op de Konijnenberg in Breda. De chauffeur zou de radio aan hebben gezet. Hierdoor is waarschijnlijk een vonk ontstaan die de explosie veroorzaakte. De schade is groot. Meerdere deuren zijn ontzet en de weg ligt vol met brokstukken. De chauffeur is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij was bij kennis. Auto's die in de buurt stonden zouden ook zijn beschadigd.

Gasfles ontploft in busje op de Konijnenberg in Breda (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Gasfles ontploft in busje op de Konijnenberg in Breda (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
08.07

Explosie in Eindhoven

Bij restaurant Van ‘t Spit aan de Kerkstraat in Eindhoven is een explosief afgegaan. Iets voor zes uur werd de buurt opgeschrikt door een enorme knal. Het gebied rond het restaurant, naast de Sint Catharinakerk, is door de politie met lint afgezet. De forensische opsporing gaat onderzoek doen.

Lees hier meer details

Explosie bij een restaurant in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
Explosie bij een restaurant in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
Explosie bij een restaurant in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
Explosie bij een restaurant in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
07.53

Ongeluk op de A58

Door een ongeluk op de A58 richting Breda was er een file van vier kilometer. De linkerrijstrook tussen Etten-Leur en Breda-West was dicht, maar is rond half negen vrijgegeven.

07.35

Ongeluk bij Breda-Noord

De rechterrijstrook van de A16 van Rotterdam richting Breda was vanochtend afgesloten bij Breda-Noord na een ongeluk. De afsluiting leidde rond halfacht 's ochtends tot een vier kilometer lange file vanaf knooppunt Zonzeel, goed voor vijf minuten vertraging.

07.00

Auto's botsen op A59

De linkerrijstrook van de A59 van Oss richting Den Bosch was vanochtend ruim een halfuur afgesloten bij Nuland na een ongeluk waarbij meerdere auto's betrokken waren. De afsluiting van de rijstrook leidde rond kwart over zeven 's ochtends tot een zeven kilometer lange file vanaf Oss-Oost, goed voor ruim veertig minuten vertraging. Om halfacht 's ochtends werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven.

06.35

Brand verwoest aanbouw huis, vlammen sloegen over van auto op oprit

De aanbouw van een huis aan de Mevrouw Brantlaan in Waalre is afgelopen nacht door brand verwoest. Ook de gevel van het huis raakte zwaar beschadigd. Het vuur sloeg over van een auto die op de oprit stond. Door de hitte braken de stenen van de zijgevel af. "Daar zal een nieuwe gevel in moeten", oordeelt een 112-correspondent. Om de brand te blussen, werd door de brandweer een hoogwerker ingezet. Of er mensen in huis waren toen de brand woedde, is niet bekendgemaakt.

Lees hier de details

Ook de gevel van het huis aan de Mevrouw Brantlaan in Waalre raakte zwaar beschadigd bij de brand (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Ook de gevel van het huis aan de Mevrouw Brantlaan in Waalre raakte zwaar beschadigd bij de brand (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
05.05

Auto botst op boom in Rijen

Een automobilist is afgelopen nacht met zijn auto op een boom gebotst naast de Julianastraat in Rijen. De mensen die in de auto zaten, gingen er na het ongeluk vandoor. Door de klap lagen takken van de boom over het fietspad verspreid. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd. Onderzoek moet uitwijzen waarom de auto werd achtergelaten. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld en meegenomen.

Hoe de auto van de weg kon raken in Rijen wordt onderzocht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Hoe de auto van de weg kon raken in Rijen wordt onderzocht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
23.22

Auto door brand verwoest

Een auto is gisteravond door brand verwoest in de Kesterenlaan in Breda. Het vuur werd rond halfelf ontdekt. De brandweer was er snel bij, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Buurtbewoners hadden een harde knal gehoord. Verschillende mensen laten weten dat ze daarna twee mensen zagen weglopen. De politie doet onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
De auto in de Kesterenlaan in Breda raakte zwaar beschadigd (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De auto in de Kesterenlaan in Breda raakte zwaar beschadigd (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer was er snel bij, maar kon niet voorkomen dat de auto in de Kesterenlaan in Breda verloren ging (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer was er snel bij, maar kon niet voorkomen dat de auto in de Kesterenlaan in Breda verloren ging (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
22.55

Aanhouding na aanrijding A2

Een automobilist is gisteravond aangehouden na een aanrijding van een andere automobilist op de A2 bij Budel. De aanrijding vond plaats op de weg van Eindhoven richting Weert. Een auto met Luxemburgs kenteken werd van achteren aangereden en botste vervolgens tegen de vangrail. De dader reed in eerste instantie door, maar stopte net voorbij de afrit Wildenberg in Weert. Hij bleek onder invloed van verdovende middelen.

De aanrijding vond plaats op de A2 bij Budel (foto: WdG/SQ Vision).
De aanrijding vond plaats op de A2 bij Budel (foto: WdG/SQ Vision).
De Luxemburgse auto werd van achteren aangereden en botste vervolgens tegen de vangrail langs de A2 bij Budel (foto: WdG/SQ Vision).
De Luxemburgse auto werd van achteren aangereden en botste vervolgens tegen de vangrail langs de A2 bij Budel (foto: WdG/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!