Liveblog

112-nieuws: politie zoekt wielrenner • bromfietser geschept

7 maart om 06:19 • Aangepast 19 maart om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.59

Dit liveblog is gesloten

21.47

In lucht geschoten in woonwagencentrum

Op een woonwagencentrum aan de Edisonstraat in Breda zou iemand in de lucht geschoten hebben. De politie is er met meerdere wagens om onderzoek te doen, aldus de politie Breda.

18.38

Meisje van 5 vermist

In Alphen wordt een meisje van 5 jaar vermist. Dat meldt de politie via Burgernet. Het gaat om een meisje met blonde krullen in een boblijn. Ze draagt geen jas, een grijze broek en roze laarsjes. Bel voor tips met 112.

UPDATE: Het meisje is weer terecht

18.24

Bromfietser geschept in Achtmaal

In de Van Lanschotstraat in Achtmaal is een bromfiets geschept door een afslaand landbouwvoertuig. Het landbouwvoertuig, een Unimog, sloeg af terwijl de bromfietser hem tegemoet kwam. De bromfiets kwam daardoor ten val en schoof onder een auto die stond te wachten om af te slaan. De bestuurder van de bromfiets raakte ernstig gewond. Hij is behandeld door ambulancepersoneel en personeel van de traumahelikopter. Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA van de politie gaat onderzoek doen naar het ongeval. Daarvoor is de plek van het ongeval ruim afgesloten.

(foto: Tom van der Put/SQ Vision)
(foto: Tom van der Put/SQ Vision)
(foto: Tom van der Put/SQ Vision)
(foto: Tom van der Put/SQ Vision)
(foto: Tom van der Put/SQ Vision)
(foto: Tom van der Put/SQ Vision)
16.55

Politie zoekt wielrenner

Na een aanvaring tussen een voetganger en fietser vanmorgen op de Kanaalweg tussen Dinteloord en Stampersgat, zoekt de politie getuigen. Een voetgangster liep rond 11.25 uur op de dijk toen ze werd belaagd door een wielrenner. De wielrenner is er vandoorgegaan, maar de politie wil graag in contact komen met de betrokken wielrenner. Het gaat om een blanke man van 20 tot 25 jaar met bruin haar. Hij droeg een zwart/rood wielrenpak en reed op een rode fiets.

16.35

Vermissing mogelijk verwarde man

De politie maakt via Burgernet melding van een vermissing in Eindhoven. Sinds 10 uur vanochtend wordt een blanke man vermist. Hij is 1.70 meter, heeft een mager postuur en kort grijs/wit haar. Hij draagt een donkere broek, bruine schoenen en vermoedelijk een donkerbruine jas. Hij is lopend vertrokken en mogelijk verward.

UPDATE: De man is gevonden.

16.05

Rijstrook A76 dicht richting België

Net over de Nederlandse grens, in België, is schade ontstaan aan een voegovergang. Omdat daar momenteel werkzaamheden plaatsvinden is bij de grens op de A76 richting België een rijstrook minder beschikbaar. De situatie zorgt ook voor file op de aansluitende A2.

15.36

Automobilist opnieuw gepakt

Een automobilist (23) die twee weken geleden zijn rijbewijs moest inleveren nadat hij dronken door Eindhoven reed, is vanmorgen onderschept bij Helvoirt nadat hij voorbij een ANPR paal bij Vught reed. De motorrijder van de Verkeerspolitie Oost-Brabant kreeg een seintje en kon hem onderscheppen bij Helvoirt. De man kreeg op het bureau een proces-verbaal.

14.10

Inbrekers falen bij juwelier

Een juwelier aan de Terwaenen in Oss is afgelopen nacht doelwit geweest van inbrekers. Ze probeerden het rolluik bij de deur te forceren met een krik, maar dat mislukte. Ze hebben de krik er achtergelaten. Te zien is hoe het rolluik een stukje is opgetild. De inbrekers zijn wel op tijd gevlogen om aan de aandacht van de politie te ontsnappen.

Foto: Politie basisteam Maasland
Foto: Politie basisteam Maasland
12.40

Spullen inbeslaggenomen, 'mogelijk voor drugs'

In een loods aan de West-Vaardeke in Oudenbosch zijn gisteravond goederen inbeslaggenomen die mogelijk iets te maken hebben met drugs. Agenten zijn rond zes uur in de loods geweest en zagen de spullen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de loods leeggeruimd. Er was ter plekke niemand aanwezig.

11.35

Politie onderzoekt brandstichting

Een bewoner van een huis aan de Jan Steenlaan in Oosterhout heeft afgelopen nacht volgens de politie iets brandends tegen zijn woning aan gekregen. Iemand heeft dat er rond kwart over drie tegenaan gegooid. De bewoner hoorde een knal en alarmeerde de hulpdiensten. Toen agenten bij het huis aan kwamen was het vuur al uit. De voordeur en een ruit bleken vernield te zijn.

De zichtbare schade aan het huis (Foto: eye4images).
De zichtbare schade aan het huis (Foto: eye4images).
10.20

Bibliotheek ontruimd

Bibliotheekbezoekers moesten vanochtend wachten tot ze Parrotia in Roosendaal in konden. De bibliotheek aan de Markt was afgesloten omdat er veel rook in de kelder van het gebouw was. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen naar de bibliotheek. Ze vermoeden dat de rook is ontstaan omdat er met brandbare middelen onkruid aan de voorkant is bestreden aan de voorkant van het gebouw. Of er binnen daadwerkelijk vuur is geweest, is niet duidelijk.

08.35

Busje rijdt fietser aan

Een vrouw op een fiets is vanochtend op de Heihoekstraat in Oss aangereden door een bestelbusje. Dat gebeurde op de kruising met de Oostenakkerstraat. De vrouw was volgens een correspondent goed aanspreekbaar na de botsing. Omstanders hebben eerste hulp verleend. Ze is nagekeken in een ambulance en daarna naar het ziekenhuis gebracht.

07.14

Ongeluk op A59

Op de A59 bij knooppunt Hooipolder is vanochtend in de rijrichting Den Bosch een ongeluk gebeurd. Op het traject stond later ook een kapotte vrachtauto. De rechterrijstrook is dicht geweest en de vertraging liep op tot een half uur. Het verkeer heeft een half uur vertraging gehad, meldde de ANWB.

07.01

UPDATE - Vermiste man is terecht

De man die vanmorgen rond half zes in Best vermist raakte, is weer terecht. Dat meldt de politie op Burgernet.

05.32

Man vermist in Best

In Best wordt een man vermist, dat meldt de politie in een bericht op Burgernet. De man van 79 jaar is voor het laatst gezien aan de Lidwinahof. Hij zou in verwarde toestand zijn vertrokken. De man heeft kort grijs haar en een slank postuur.

Hij draagt een rood vest / ochtendjas en beige pantoffels, hij draagt verder geen broek maar loopt in z'n onderbroek. Als iemand de man ziet, wordt verzocht om 112 te bellen.

"Wij maken ons ernstig zorgen over deze meneer", meldt de politie op Instagram.

23.55

Ruziënde jeugd was belletje aan het lellen

Aan de Brabantlaan in Vught zouden gisteravond twee jeugdgroepen ruzie met elkaar hebben. Deze melding kwam binnen bij surveillanten van de politie. Onder anderen een jeugdagent ging poolshoogte nemen en die had al snel in de gaten dat het minder erg was. Jeugd had overlast veroorzaakt met ... belletje lellen, zo meldt de wijkagent. Hij voegt eraan toe dat de boel is gesust.

21.20

Slachtoffers van 'steekpartij' 10 en 12

De twee kinderen die gisteren het slachtoffer zijn geworden van een vermoedelijke steekpartij in Boekel, zijn tien en twaalf. Ze zijn de kinderen van een 42-jarige vrouw die eerder vanmiddag verongelukte bij Wilbertoord.

Het ene kind kwam om het leven; het andere slachtoffer raakte zwaargewond. Er is niemand aangehouden. De politie is met een groot onderzoek begonnen om erachter te komen wat er precies is gebeurd en waarom.

Lees hier wat tot dusver bekend is over de gebeurtenissen in Wilbertoord en Boekel.

Vrachtwagenchauffeur André zag hoe een automobiliste op hem af kwam rijden: 'Ze stuurde bewust mijn kant op.'

Vrachtwagenchauffeur André Wierikx (38) uit Standdaarbuiten is woensdag in een nachtmerrie beland. Hij reed met zijn vrachtwagen op de Noordstraat in Wilbertoord, toen een zwarte Volkswagen Polo vol op hem af kwam rijden. De bestuurster overleed ter plekke. Op het politiebureau kreeg André te horen dat het de moeder is van twee kinderen, die even daarvoor in Boekel werden neergestoken. “Ze stuurde bewust mijn kant op”, zegt André hoorbaar aangeslagen.

20.20

Man zwaargewond na botsing met bus

Een man is gisteren zwaargewond geraakt in Eindhoven toen hij op zijn fiets werd aangereden door een stadsbus. De aanrijding ontstond rond half zes nadat het slachtoffer de busbaan langs de Veldmaarschalk Montgomerylaan was overgestoken.

De man raakte de voorruit van de bus en kwam daarna met zijn fiets klem te zitten onder de bus. Hij is zwaargewond en onder begeleiding van een trauma-arts naar een ziekenhuis gebracht.

De fiets kwam onder de bus terecht (foto: SQ Vision).
De fiets kwam onder de bus terecht (foto: SQ Vision).
De fietser raakte na de botsing met zijn hoofd de voorruit van een stadsbus (foto: SQ Vision).
De fietser raakte na de botsing met zijn hoofd de voorruit van een stadsbus (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!