Peter Bosz vertelt over Kees Rijvers: 'Ik mocht niet mee naar het WK'

7 maart om 15:13 • Aangepast 19 maart om 02:01
nl
PSV-icoon Kees Rijvers overleed afgelopen maandag op 97-jarige leeftijd. Peter Bosz is de huidige trainer van de Eindhovense club en hij haalde donderdag tijdens het wekelijkse persmoment herinneringen op aan de oud-trainer. Van de toenmalige bondscoach van Oranje onder 20 mocht Bosz namelijk niet mee naar het WK in Mexico.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

In 1983 was Nederland onder 20 actief op het WK in Mexico. Kees Rijvers was toen bondscoach. In de aanloop naar dat WK speelde Peter Bosz voor het nationale jeugdteam. “Maar toen Rijvers het overnam, zat ik er niet meer bij. Daar baalde ik natuurlijk enorm van, want ik had graag met hem samengewerkt.”

Bosz herinnert zich nog wel dingen van Rijvers. “Hij ging echt aan de slag met de jongere generatie. Er brak een nieuwe periode aan voor het Nederlands elftal. Onder zijn leiding kwam een nieuwe generatie spelers die later in 1988 het EK wonnen.”

"Volgens de mensen uit die tijd was PSV zonder Kees Rijvers niet zo'n grote club geweest ."

Deze week merkte Bosz ook wat voor impact het overlijden had binnen de club. “Iedereen die met hem samen heeft gewerkt, zegt dat PSV niet zo’n grote club was geworden zonder Rijvers. Een groter eerbetoon kun je niet krijgen.”

Vrijdagavond wordt voor de wedstrijd Go Ahead Eagles-PSV een minuut stilte gehouden. Dat gebeurt ook bij de andere wedstrijden in het betaald voetbal.

"Veerman en Saibari moeten eerst met de groep mee gaan trainen willen ze een optie zijn voor de wedstrijd tegen Dortmund."

Tegen Go Ahead Eagles wil PSV de volgende stap richting de titel zetten. Dat zal het hoogstwaarschijnlijk moeten doen zonder de geblesseerde Ismael Saibari en Joey Veerman en de geschorste Andre Ramalho. Vooral de blessures van de Saibari en Veerman zijn zorgwekkend met het oog op de cruciale wedstrijd tegen Borussia Dortmund van volgende week woensdag.

“Ik kan nog niet zeggen of ze dan weer fit zijn. We moeten dat echt dag voor dag bekijken. Ze zijn al wel individueel aan het trainen, maar ze zullen met de groep mee moeten trainen om tegen Dortmund te spelen.”

Peter Bosz (links) speelde in 1992 wel in het Nederlands Elftal (foto: ANP).
Peter Bosz (links) speelde in 1992 wel in het Nederlands Elftal (foto: ANP).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!