Video

Slachtoffer Gianni de W.: 'Ik hoop dat jij je nu net zo voelt als ik toen'

12 maart om 17:00 • Aangepast 22 maart om 02:02
nl
"Ik heb niet normaal kind of puber kunnen zijn door jouw acties. Ik stond constant in de overlevingsmodus." Dat staat in de slachtofferverklaring van het meisje dat als eerste aangifte deed tegen Gianni de W. (25) uit Etten-Leur. Het meisje uit Noord-Holland was 15 jaar toen ze door hem werd afgeperst. Ze stuurde hem onder dwang 9981 foto's en 1072 video's, bleek dinsdag in de rechtbank in Breda.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

"Ik werd door jou op internet benaderd in een kwetsbare periode in mijn leven", verklaarde ze. "Het begon onschuldig, maar al snel had jij nare bedoelingen en vroeg je om seksueel getinte afbeeldingen van mij. Je maakte misbruik van mijn onwetendheid en maakte me erg bang met je dreigementen."

Na een tijd blokkeerde het meisje De W., maar hij bleef via andere sociale media dreigen haar naaktfoto's te verspreiden onder vrienden en familie en deed dat ook. Het meisje stapte naar de politie toen haar 14-jarige zusje ook werd benaderd. De W. beloofde te zullen stoppen als ze voor hem een sekstape zou maken met een vriend. Ze stemde daarmee in, waarop De W. vergaande instructies gaf. Zijn belofte om te stoppen maakte hij echter niet waar. De opdrachten voor nieuwe foto’s en video’s bleven komen.

"24/7 werd ik lastig gevallen met berichtjes en telefoontjes."

Het meisje leefde constant in angst en vreesde dat de buitenwereld alles te weten zou komen. "Jij liet me niet met rust. 24/7 werd ik lastig gevallen met berichtjes en telefoontjes. Ik heb dit al die jaren geheim moeten houden." Het slachtoffer krijgt psychologische hulp. "Ik besef dat ik me echt als een tiran heb gedragen", reageerde De W. op haar verklaring.

Een ander meisje moest voor een account dat zich voordeed als castingbureau foto's in haar ondergoed sturen. Later moest ze van 'Bryan' met een vriendin zoenen in bh. Dat deed ze om te voorkomen dat er beelden rond zouden gaan. "Ik hoop dat jij je nu net zo voelt als ik me zolang heb gevoeld", zei ze in de rechtszaal.

Schrijnend was de zaak van een meisje dat op twee manieren slachtoffer werd. Haar ex-vriendje had uit wraak oude foto’s en filmpjes online gezet waarop ze 14 of 15 jaar was. Ook plaatste hij al haar gegevens. Gianni de W. viste die gegevens uit een groep op Telegram, waar dat soort informatie wordt gedeeld en bedreigde haar ermee. Hij eiste meer naaktfoto’s en video’s, anders zou hij die oude foto’s opnieuw verspreiden. Onder druk leverde ze 14 foto’s en 11 video’s bij Gianni de W. af.

“Ze had nog een beugel en zat pas in de eerste.”

Het jongste slachtoffer, deze eerste dag, was 12 toen ze Gianni online ontmoette. “Ze had nog een beugel en zat pas in de eerste”, zei de rechter vol afschuw. “Had jij geen grens? Voegde u alles toe op social media wat een meisje was?” Gianni knikte wat en gaf toe dat het daar wel op neer kwam. “Ik had vaak succes”, biechtte hij op. “Maar er waren ook wel meiden die het contact meteen afkapten.”

Het 12-jarige meisje poseerde eerst in een bh. Daarna een foto van haar billen en uiteindelijk een masturbatiefilmpje. “Ik heb er veel gedonder mee gehad thuis”, vertelde ze via haar advocaat. “Ik moest altijd om kwart over negen naar bed en moest dan m’n telefoon beneden laten. Maar dat durfde ik niet, dus die nam ik stiekem mee.”

Toen de ouders van het meisje naaktfoto’s vonden op haar telefoon, moest ze Bryan meteen verwijderen. In totaal maakte Gianni 229 foto’s en 142 video’s van haar.

En zo maakte Gianni de W. telkens gebruik van ongeveer dezelfde methode. Hij zocht naar meisjes via Snapchat en Instagram en maakte een gezellig praatje. Al snel bood hij ze geld voor pikante foto’s in lingerie. Als hij eenmaal foto’s had om de meiden mee te chanteren, dreigde hij die naar familie en vrienden te sturen. De meisjes konden dat alleen maar tegengaan door steeds verdergaande foto’s en video’s te maken. Werkten ze niet meer mee, dan ging hij weer dreigen. Wat begon met lingerie en naaktfoto’s ging zo ver als masturbatievideo’s en filmpjes van seks met anderen.

De rechtbank behandelde dinsdag op de eerste zittingsdag acht van de dertig dossiers. Het dossier bestaat vooral uit jonge meisjes. Volgens De W. valt hij niet per se op jonge meiden, maar zijn zij gewoon een makkelijkere prooi. De W. heeft een vorm van autisme en aan het einde van de zittingsdag bleek dat hij zelf in zijn jeugd ook is misbruikt.

Woensdag en donderdag worden de andere zaken behandeld. Volgende week maakt justitie de strafeis bekend.

Gianni de W. : overdag een lieve jongen, 's avonds online een monster

Gianni de W. benaderde ook meisje van 12 voor naaktfoto's

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!