Liveblog

112-nieuws: brand in villa • auto botst achterop bestelbus

13 maart om 17:05 • Aangepast 28 maart om 01:03
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

18.24

Brand in villa in Oss

In een villa aan de Ussenstraat in Oss heeft aan het eind van de middag brand gewoed. In de keuken zou een friteuse vlam hebben gevat. De brand was snel onder controle. Er kwam veel rook vrij, dus heeft de brandweer het huis geventileerd.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
17.38

Auto botst tegen boom

Een auto is vanmiddag op de Groenedijk in Breda tegen een boom gebotst. De bestuurster raakte gewond en moest door de brandweer worden bevrijd. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
16.43

Auto rijdt achterop bestelbus

Een auto is vanmiddag in Someren achterop een bestelbus gereden. Dat gebeurde op de Kerkendijk. De bestelbus stopte om linksaf te draaien, de automobilist zag dat te laat. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie nam een blaastest af en de bestuurster van de personenauto blies op het testapparaat fors over de limiet. Daarnaast vonden de agenten op de bijrijdersstoel een tas met daarin een geopende en halflege fles witte wijn.

De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ook bloed afgenomen om vast te stellen hoeveel ze daadwerkelijk gedronken had.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
15.40

Auto botst tegen boom na mislukte inhaalactie

Op de Rijksweg tussen Molenschot en Rijen is vanmiddag een auto tegen een boom gebotst na een mislukte inhaalactie. Tijdens het inhalen botsten twee auto's op elkaar, waarna een vrouw de macht over het stuur verloor.

De vrouw is in een ambulance nagekeken, maar ze raakte niet gewond.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
15.19

Opslaglocatie voor drugs opgerold

De politie heeft gisteren in Casteren een opslag voor drugs opgerold. Op het Hoogeind werden de drugs gevonden: er stonden vele liters chemicaliën en productiemiddelen als ketels, pannen en gasflessen. Een man van 63 uit Casteren is opgepakt. Het is onbekend wat zijn rol is.

De gevonden spullen zijn door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie afgevoerd en vernietigd.

14.29

Dronken jongen gooit tachtig fietsen op de grond

De politie heeft dinsdagnacht bij het station in Roosendaal een 17-jarige jongen aangehouden die bewust fietsen op de grond gooide. De agenten kregen een melding en zagen ter plekke dat er binnen en buiten de fietsenstalling in totaal tachtig fietsen op de grond lagen. Midden tussen de fietsen stond de verdachte, die er uitzag zoals gemeld. De politie arresteerde de jongen, een 17-jarige uit Roosendaal. Hij was onder invloed van alcohol en is aangehouden voor vandalisme.

12.49

Verwaarloosde husky's in beslag genomen

De politie heeft dinsdag twee verwaarloosde husky's in beslag genomen in Someren. De honden waren sterk vermagerd en zaten in te kleine hokken vol ontlasting. Ook zouden er stroomkabels zijn aangevreten. De eigenaren zouden de dieren hebben afgestaan. De dierenpolitie meldt dat er proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Foto: Dierenpolitie
Foto: Dierenpolitie
Foto: Dierenpolitie
Foto: Dierenpolitie
11.12

Eén tip over dode vrouw Boxtel

De politie heeft tot nu toe één tip ontvangen over de dode vrouw in Boxtel, van wie nog niet bekend is wie ze is. Een woordvoerder van de politie laat weten dat die tip op dit moment nog niet duidelijk maakt wie de vrouw is. Het lichaam van de vrouw werd eind februari al gevonden in een flat aan het Hoogheem in Boxtel.

Lees hier meer over hoe de vrouw gevonden werd

De flatwoning waar de dode vrouw gevonden werd (foto: Omroep Brabant / Politie.nl).
De flatwoning waar de dode vrouw gevonden werd (foto: Omroep Brabant / Politie.nl).
11.07

Ook gaslek in centrum van Oss

Bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel, is in de Hooghuisstraat in het centrum van Oss een gaslek ontstaan. Medewerkers van de brandweer hebben het lek provisorisch gedicht, netbeheerder Enexis zal de leiding later volledig repareren.

10.49

Gasleiding dreigt te barsten

Hulpdiensten zijn aanwezig op de Professor Holstlaan in Eindhoven, dicht bij de High Tech Campus. Daar dreigt een gasleiding te barsten. Voor de zekerheid wordt de N2 afgesloten tussen knooppunt Leenderheide en Knooppunt De Hogt. Wat er precies aan de hand is met de leiding, is nog onduidelijk.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
10.29

UPDATE: tiener aangehouden bij vechtpartij in azc Oisterwijk

De politie heeft gisteravond rond zeven uur een tiener aangehouden in het azc op de Kievitsblekweg in Oisterwijk. Hij zou iemand met een mes hebben bedreigd en een ruit hebben vernield. Door die scherven raakte hij gewond aan zijn been. Agenten hebben het mes in beslag genomen en doen onderzoek.

Gisteravond waren er twee vechtpartijen in het azc. Uiteindelijk kwamen er tien politieauto's om de rust weer te herstellen.

09.41

Vrachtwagen met pech zorgt voor vertraging

Op de A2 bij Maarheeze staat een vrachtwagen met pech stil op de weg. De rechterrijstrook is daardoor dicht. Verkeer moet rekening houden met ruim een uur vertraging. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg nog voor tien uur weer helemaal vrij is.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
09.14

UPDATE: verdacht pakketje blijkt lege rugzak

Het station in Den Bosch is vanochtend ontruimd, nadat er een verdachte rugtas werd gevonden. Na onderzoek van de politie bleek dat de tas leeg was. Alle perrons zijn rond kwart over negen weer vrijgegeven.

08.50

Station Den Bosch ontruimd

Het station in Den Bosch is vanochtend ontruimd nadat er een verdacht pakketje werd gevonden. Waarschijnlijk gaat het om een zwarte tas. Bij het station staat op dit moment veel politie en de achterzijde is afgesloten met linten.

Lees hier meer over de ontruiming

08.40

Fietsster ten val na aanrijding

Een fietsster is ten val gekomen, nadat ze op de Meemortel in Budel werd aangereden door een auto. Dat gebeurde toen ze wilde oversteken. De vrouw is nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ze is opgehaald door een bekende.

Foto: WdG/SQ Vision
Foto: WdG/SQ Vision
Foto: WdG/SQ Vision
Foto: WdG/SQ Vision
07.24

File door spoedreparatie

Op de A2 tussen Den Bosch en Utrecht staat een file van 25 minuten. Dit komt door een spoedreparatie. Bij Kerkdriel is Rijkswaterstaat druk bezig om een gat in het asfalt te repareren. Dit doen zij direct om de veiligheid te behouden. Hierdoor is de rechterrijstrook dicht. Het verkeer staat tien kilometer stil tussen de afrit Veghel en Zaltbommel.

07.06

Fietser aangereden in Oss

In het centrum van Oss is een fietser aangereden door een busje. Dat was op de kruising van de Kruisstraat met de Nieuwe Brouwerstraat. De fietser is nagekeken door de ambulance en was goed aanspreekbaar.

Fietser aangereden in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Fietser aangereden in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
06.50

Ongeluk op de A2

Door een ongeluk op de A2 tussen Maastricht en Eindhoven is er een file van twaalf kilometer. De weg is momenteel weer vrij gegeven. Het verkeer staat een kwartier uur vast tussen Weert-Noord en de afrit bij Valkenswaard.

06.21

Modderspoor op de vluchtstrook

Op de A67 richting Someren heeft een vrachtwagen een modderspoor op de vluchtstrook gemaakt van ongeveer 80 meter. De vrachtwagen is de berm in gereden en daarna terug de vluchtstrook opgegaan. De chauffeur is doorgereden. Hulpdiensten hebben de vluchtstrook gereinigd. De vangrail wordt nog vervangen.

Modderspoor op de vluchtstrook (foto: Weginspecteur Robert)
Modderspoor op de vluchtstrook (foto: Weginspecteur Robert)
Modderspoor op de vluchtstrook (foto: Weginspecteur Robert)
Modderspoor op de vluchtstrook (foto: Weginspecteur Robert)
06.17

Vrachtwagens weggestuurd op snelwegen

Op de A58 heeft de handhaving negen vrachtwagens weggestuurd van de rij- en vluchtstrook. Dat was bij de verzorgingsplaatsen Kriekampen en Kloosters. Ook op de A67 tussen Geldrop en Liessel heeft de handhaving vrachtwagens weggestuurd. Zij stonden op pechhavens en vluchtstroken geparkeerd. Alle vrachtwagens hebben een proces-verbaal gekregen.

Wachten op privacy instellingen...
05.38

Ongeluk in Breda

In een flat aan de Concordiastraat in Breda hebben veel hulpdiensten geholpen bij een ongeluk. Er was dinsdagnacht zowel brandweer, ambulance als politie op de been. De brandweer is de flat ingegaan met een ventilator, waarna de ambulancemedewerkers naar binnen gingen. Een politiewoordvoerder laat weten dat het om een 'medische' situatie ging en dat er geen verdere hulpverlening nodig was.

Ongeluk in Breda met veel hulpdiensten (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Ongeluk in Breda met veel hulpdiensten (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
22.06

Weer vechtpartij op AZC Oisterwijk

Voor de tweede keer vanavond zijn er mensen bij het AZC in Oisterwijk met elkaar op de vuist gegaan. Eerder deze avond rukte de politie uit met zeven eenheden. Nu kwamen er 10 politiewagens naar het AZC.

De ambulance heeft meerdere mensen nagekeken. Nadat de politie aankwam, werd het snel weer rustig. Of de twee vechtpartijen direct verband met elkaar hebben, is nog niet bekend.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
20.44

Botsing tussen twee voertuigen

Op de kruising tussen de Antwerpseweg en de Beemdstraat in Rijsbergen zijn twee voertuigen op elkaar gebotst. De auto die daarbij betrokken was, raakte daarbij flink beschadigd. Waarschijnlijk heeft een van de twee bestuurders aan de ander geen voorrang verleend. Eén bestuurder moest in de ambulance nagekeken worden.

De auto moest weggetakeld worden.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.