Video

Fans staan hele dag in de rij en hopen dat Joost Klein zijn Europapa zingt

14 maart om 20:13 • Aangepast 23 maart om 02:00
nl
Fans van Joost Klein staan donderdagmiddag urenlang in de rij bij poppodium 013 in Tilburg. Daar geeft de zanger zijn eerste concert sinds zijn songfestivalnummer Europapa is verschenen. De verwachtingen onder de fans zijn dan ook hooggespannen. "Het speciale aan Joost is dat hij de energie van tien man heeft."
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Hoewel Joost Klein pas om acht uur optreedt, verzamelden de eerste fans zich al tegen het einde van de ochtend in de rij bij poppodium 013. Een van de grote fans is Mae (19) uit Eindhoven. Zij is een trouwe bezoeker van de concerten van Klein. "Vanavond is de zeventiende show die ik van hem zie.", vertelt ze. "Ik weet niet precies wat die man met me doet. Hij heeft de energie van tien man en is een echte live-artiest."

Drie meiden stonden zelfs al vanaf half elf bij het poppodium. "We hadden nog van alles te regelen. In de rij staan vinden we ook leuk. We hebben al zin om naar binnen te gaan", zegt een meisje uit Oss.

"Ik denk dat hij het gaat doen, maar je weet het niet zeker."

De verwachtingen onder deze fans voor de songfestivalartiest zijn groot. Veel van hen denken dat Klein zijn nummer Europapa gaat zingen. Dat er bij het concert geen telefoons worden toegelaten, sterkt het vermoeden dat het nummer voorbij gaat komen. "Ik denk wel dat hij het gaat doen, maar we weten niks zeker", zegt een van de fans.

"Joost is ons mannetje."

Een groepje jongens is laat in de middag ook naar Tilburg gekomen. Zij staan daarom achteraan in de rij. "Wij zijn iets te laat vertrokken", zegt een van hen. Dat ze later zijn dan anderen, betekent niet dat ze minder fan zijn. "We zijn al heel lang fan van Joost", zegt een jongen die uitgedost is zoals Klein. "Hij is een geweldig creatief persoon. Hij is ons mannetje. In november zijn we ook geweest. Ik ben heel benieuwd."

Na donderdag is er vrijdag ook nog een show van Klein in Tilburg. De kaarten voor beide avonden waren al voor het uitkomen van het songfestivalnummer uitverkocht. Onder veel fans die donderdag in de rij staan was hij al langer populair.

Antoine (15) en Markus (16) horen wel bij de nieuwe fans. Waar de twee het meest op hopen? "Dat weet iedereen: Europapa."

Angela (23) meldde na afloop van het concert dat er tijdens het optreden een clip werd opgenomen op het nummer 'Europapa'. "Er waren heel de show cameramensen. Tijdens 'Europapa' vormde Joost een moshpit - een plaats vlak voor het podium waar bezoekers dicht op elkaar wild dansen en springen - waar hij middenin ging staan. Toen zei hij dat hij een videoclip wilde maken. Daarna werd hij opgetild door het publiek en naar het podium gebracht. Dat was heel vet."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Tim Haars schreef mee aan Europapa, in dit verhaal vertelt hij daar meer over

Pepijn maakt van Europapa een nummer voor op de draaiorgel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!