Opnieuw aanslag op coffeeshop, twee weken verplicht extra beveiliging

31 maart om 18:42 • Aangepast 9 april om 02:00
nl
De eigenaar van coffeeshop Caza aan de Gasthuisring in Tilburg moet de komende twee weken verplicht 24 uur per dag beveiligers inhuren. Zij moeten een oogje in het zeil houden, zo heeft burgemeester Theo Weterings zondag bepaald. Op deze manier wil de gemeente de rust in de wijk terugbrengen nadat er zaterdagavond opnieuw een aanslag werd gepleegd op de coffeeshop.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De coffeeshop werd zaterdagavond rond tien uur beschoten. De zaak was op dat moment gesloten. De twee daders sloegen op de vlucht.

De coffeeshop was al vrijwillig door de eigenaar gesloten nadat afgelopen dinsdagnacht een molotovcocktail op de stoep en tegen de gevel terechtkwam. De brandbom vatte toen geen vlam. Ook toen gingen de daders ervandoor.

De coffeeshop aan de Gasthuisring is in twee jaar tijd al zeven keer doelwit geweest van beschietingen, brandbommen en molotovcocktails. Er werd zelfs een handgranaat achtergelaten.

Aanslagen
Caza is al meerdere keren gedwongen gesloten door de gemeente Tilburg na enkele aanslagen. De coffeeshophouder denkt dat de eigenaar van het pand van hem af wil en dat hij daarom te maken heeft met de aanslagen. De politie heeft nog steeds niemand aangehouden.

Een man in een busje houdt toezicht bij de coffeeshop. Foto: SQ Vision.
Een man in een busje houdt toezicht bij de coffeeshop. Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!