Video

Vluchten op Eindhoven Airport verplaatst of geannuleerd door klimaatactie

19 maart om 15:56 • Aangepast 3 april om 02:02
nl
De klimaatactie die voor zaterdagmiddag is aangekondigd door Extinction Rebellion op Eindhoven Airport zorgt voor overlast voor reizigers. Uit voorzorg zijn al meerdere vluchten verplaatst of geannuleerd. “Mocht je vliegen die dag, houd dan de vluchtinformatie goed in de gaten”, zo luidt het advies.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Verschillende luchtvaarmaatschappijen hebben uit voorzorg al maatregelen genomen. Zo heeft Transavia vluchten verplaatst naar andere luchthavens, zoals Rotterdam The Hague Airport en Schiphol. Ook zijn er vier vluchten van Transavia geannuleerd.

Luchtvaartorganisatie Wizz Air heeft vluchten verplaatst naar de ochtend. Ryanair heeft volgens een woordvoerder van Eindhoven Airport vooralsnog geen wijzigingen in vluchten.

De demonstratie van de actiegroep begint zaterdag om 12.00 uur. Het kan volgens een woordvoerder van de luchthaven zo zijn dat de actie gevolgen heeft voor het vliegverkeer. "Vandaar dat verschillende maatschappijen kiezen om vluchten te verplaatsen naar een vroegere tijd of een andere luchthaven”, legt ze uit.

Halvering van de vluchten
Extinction Rebellion wil een halvering van het aantal vluchten op Eindhoven Airport. Daarnaast willen de actievoerders een directe stop van privévluchten. Om dit doel te bereiken is er een aangekondigde demonstratie op het plein voor de luchthaven. Er komt ook een verrassingsactie.

Ondanks de actie kunnen reizigers zaterdag de vertrek- en aankomsthal van de luchthaven zoals normaal bereiken, zo verwacht Eindhoven Airport. “Wij adviseren wel om de vluchtinformatie die dag extra goed in de gaten te houden”, adviseert de woordvoerder.

Eerdere demonstraties
Vorig jaar was er op Eindhoven Airport ook een demonstratie van Extinction Rebellion. Toen werden er 104 klimaatactivisten opgepakt. Zij knipten onder meer een hek door en kwamen zo het terrein van het vliegveld op. Iets dat verboden is.

Dit was de vorige klimaatdemonstratie bij Eindhoven Airport, afgelopen maart:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.