Schoonspringsters stoppen na missen olympisch ticket: 'Mix van emoties'

20 maart om 14:52 • Aangepast 3 april om 02:03
nl
Het doel was om nog één keer naar de Olympische Spelen te gaan. Schoonspringsters Inge Jansen uit Veldhoven en Celine van Duijn uit Eindhoven grepen echter net naast een ticket voor Parijs. Samen hebben ze nu besloten om afscheid te nemen van de topsport.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Inge Jansen staat in de boeken als best presterende schoonspringster op de Olympische Spelen uit de Nederlandse geschiedenis. "Van het Europees kampioenschap in 2019 tot de vijfde plaats op de Olympische Spelen; deze momenten zal ik vol trots delen met mijn dochter. Met een mix van emoties neem ik afscheid van mijn topsportcarrière. Het doet pijn, maar ik koester de prachtige herinneringen", schrijft Jansen woensdag op social media.

"Samen sprongen we over obstakels heen."

Ze bedankt haar coaches, ouders en haar vriend Danny die veel voor dochter Dae June zorgde als Inge voor de sport weg was. Voor haar synchroonpartner Celine van Duijn heeft ze lovende woorden over. "Lieve Céline, dankjewel voor alle jaren waarin we zij aan zij hebben gestaan, door diepe dalen en met hoge pieken. Samen sprongen we over obstakels heen en trokken we elkaar erdoorheen. Ik waardeer je meer dan woorden kunnen beschrijven."

"Tijd om mijn lichaam rust te geven."

Van Duijn noemt haar topsportcarrière een geweldig avontuur. "Aan alles komt een eind, zo ook aan het springen. Dit is niet helemaal hoe ik mijn afscheid voor me zag, maar het is nu tijd om mijn lichaam de rust te geven die het nodig heeft. Ik ben dankbaar voor het leven dat ik als atlete heb geleefd. Ik neem alle ervaringen mee naar mijn 'nieuwe leven'."

Van Duijn werd in 2018 Europees kampioen op de 10-metertoren. Op de Olympische Spelen van 2021 werd ze tiende. Daarna kampte ze lange tijd met een sleutelbeenblessure. Ze bleef actief in het schoonspringen, maar dan vanaf de 3-meterplank.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:
Dochter Dae June veranderde het leven van topsporter Inge: 'Heb heimwee'

Celine van Duijn moet A-status behouden: 'Fulltime baan ernaast kan niet'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!