Liveblog

112-nieuws: vuur slaat over naar schuur • Hardrijder weigert bloedproef

21 maart om 08:07 • Aangepast 3 april om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.55

Drugsmaterialen in loods

Een interventieteam van zes gemeenten in het gebied van de Dommelstroom heeft vandaag bij een controle in een loods verschillende materialen gevonden die met drugs te maken hebben. In het buitengebied van Son en Breugel zijn meerdere locaties gecontroleerd. Welke spullen precies zijn gevonden, kon een woordvoerder niet zeggen. Verder nam de politie een verduisterde motor en een bus in beslag en werden strijdigheden van het bestemmingsplan geconstateerd.

18.30

Auto op zijkant, vertraging op A4

Automobilisten op A4 bij Bergen op Zoom-Zuid hadden aan het begin van de avond richting het noorden een half uur vertraging. Een rijstrook was daardoor dicht. Een auto die op zijn kant terechtkwam zorgde voor een opstopping. De auto is weggetakeld door een bergingsbedrijf.

De omgekiepte auto op de A4 (Foto: Weginspecteur Bart).
De omgekiepte auto op de A4 (Foto: Weginspecteur Bart).
17.10

Hardrijder weigert bloedproef en wordt aangehouden

Een 53-jarige Bosschenaar is vanmiddag aangehouden nadat hij met 140 kilometer per uur over de N279 in Berlicum reed. Daar is 80 kilometer per uur toegestaan. Toen agenten een bloedproef bij hem wilden afnemen, weigerde hij. De speekseltest wijst erop dat de man cannabis heeft gebruikt. De man had daarnaast geen rijbewijs. Na een verhoor op het politiebureau en een rijverbod op zak kon hij weer gaan.

16.50

Vuur in ton slaat over naar schuur

De brandweer moest vanmiddag naar een schuur in Haaren komen om een brand in een opslagruimte te blussen. De schuur ligt aan de Noenes. Het vuur in een ton sloeg waarschijnlijk over naar de opslagruimte. De bewoners waren al begonnen met blussen toen de brandweer bij de schuur aankwam. De brandweer heeft nog een tijdje nageblust.

Rook verlaat de schuur (Foto: SQ Vision/Toby de Kort).
Rook verlaat de schuur (Foto: SQ Vision/Toby de Kort).
15.25

Brand in appartement

In een appartement aan Het Kapittel in Boxtel heeft vanmiddag brand gewoed. Op het moment dat het vuur brandde, zou een bewoner nog in het huis zijn. Brandweerlieden probeerden daarom eerst via het raam van de eerste verdieping naar binnen te komen. Toen de ladder er net stond, kon de bewoner de deur van het appartement open maken. Toen de brandweer binnen kon, werd een rokende bak gevonden. Wat daar in zat, is niet duidelijk.

Brandweerlieden bij het appartement (Foto: SQ Vision/Sander van Gils).
Brandweerlieden bij het appartement (Foto: SQ Vision/Sander van Gils).
Brandweerlieden bij het appartement (Foto: SQ Vision/Sander van Gils).
Brandweerlieden bij het appartement (Foto: SQ Vision/Sander van Gils).
13.45

Acht tips na uitzending Opsporing Verzocht

Na de uitzending van Opsporing Verzocht van afgelopen dinsdag zijn er voor twee Brabantse zaken tips binnengekomen. In de uitzending zat een mishandeling in Eindhoven en brandstichting in Geffen. Voor de mishandeling kwamen zes tips binnen. Voor de brandstichting in Geffen kwamen twee tips binnen.

Dit zijn de zaken:

Mannen filmen hoe ze iemand slaan met ijzeren pijp, politie verspreidt foto

Brand in café na steekvlam bij voordeur, politie zoekt twee brandstichters

12.40

Fietser gewond bij botsing in Breda

Op de kruising van de Vlaszak met de Claudius Prinsenlaan in Breda is vanochtend een fietser gewond geraakt na botsing met een auto. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend. Drie ambulances kwamen naar de plek van het ongeluk. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
11.30

Aanhoudingen bij drugsvondst in Willemstad

Bij een politie-inval in een huis aan het Arie de Witpark in Willemstad zijn tientallen kilo's chemicaliën en spullen voor het produceren van harddrugs gevonden. In het huis zijn drie mannen aangehouden. Twee mannen uit Breda (33 en 32 jaar) en de bewoner van het huis. De verdachten zitten vast en worden nog verhoord. Een auto is in beslag genomen. De recherche doet verder onderzoek.

Arrestaties na drugsvondst in Willemstad (Foto: Politie)
Arrestaties na drugsvondst in Willemstad (Foto: Politie)
11.15

Gaslekkage op school in Tilburg

Brandweer en Enexis hebben vanochtend een gaslek gedicht op basisschool Christoffel in Tilburg. Op de school werd al enkele dagen een gaslucht geroken. Uit onderzoek bleek dat er bij de meter een lekkage zat. De meter is door Enexis gerepareerd.

11.00

Vrouw gewond bij ongeluk Helvoirt

Een vrouw is donderdagochtend gewond geraakt bij een ongeluk op de kruising Torenstraat met de Jonge van Zwijnsbergenstraat in Helvoirt. De vrouw is bij het oversteken vermoedelijk geschrokken van de afslaande auto en is daardoor gevallen. Het slachtoffer is voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
10.20

Gaslek bij werkzaamheden in Beek en Donk

Tijdens werkzaamheden op het Piet van Thielplein in Beek en Donk is vanochtend een gasleiding geraakt. Een waarschuwingsbord voor fietsers werd door een gasleiding geslagen. Brandweerlui zijn aanwezig en doen metingen. Een team van Enexis is bezig de gasleiding te repareren.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
10.15

Auto raakt van de weg en rijdt door hek dierenweide

Een auto is vanochtend in Helvoirt van de weg geraakt en door een hek van een dierenweide gereden. Dat gebeurde op de Nieuwkuijkseweg. De bestuurder raakte gewond. Omstanders verleenden eerste hulp en waarschuwden de hulpdiensten. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is de bestuurder onwel geworden. De eigenaar van de dierenweide zorgt dat het hek tijdelijk wordt gerepareerd zodat de dieren niet kunnen ontsnappen.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
09.25

Snelheidscontrole Waalre

Op de Juliana de Lannoylaan in Waalre heeft de politie gisteren een snelheidscontrole gehouden. De controle op de 50 km-weg duurde tot twee uur in de middag. In totaal zijn 2437 voertuigen gecontroleerd. 145 bestuurders reden te hard en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 86 km.

08.15

Seinstoring tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe is voorbij

Een seinstoring heeft vanochtend voor problemen gezorgd tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. Rond kwart over negen wat de stremming voorbij.

06.25

Politie zoekt winkeldief die in bouwmarkt zijn slag slaat

De politie is op zoek naar een man die op dinsdag 6 februari gereedschap gestolen heeft uit een bouwmarkt aan de Vossenbeemd in Helmond. Op camerabeelden is te zien dat de man in de winkel rondloopt en goed om zich heen kijkt. Wanneer hij zijn kans ziet, verstopt hij een aantal producten onder zijn kleding. Bij de kassa rekent hij vervolgens maar een product af, terwijl op dat moment de andere spullen onder zijn kleding verstopt zitten, à 255 euro. Niet veel later verlaat hij de winkel.

De politie is op zoek naar de man. De diefstal gebeurde rond half twee ’s middags. Opvallend detail is dat hij die bewuste dag een fluorescerende oranje werkjas droeg. De politie roept mensen die de man herkennen op zich te melden.

De man is duidelijk vastgelegd op camerabeelden (foto's: politie).
De man is duidelijk vastgelegd op camerabeelden (foto's: politie).
05.38

Automobilist belandt in sloot in Boxtel

Op de Parallelweg Zuid in Boxtel is woensdagavond een automobilist van de weg geraakt en in de sloot beland. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak van de weg, reed een hekwerk omver en kwam vervolgens in het water terecht. De man is in een ambulance nagekeken en naar het ziekenhuis gebracht. Zowel het hekwerk als de auto raakte zwaar beschadigd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld. Ook ProRail is ingelicht, om het hek te repareren. Het hekwerk is namelijk de scheiding tussen de weg en het baanvak Boxtel-Eindhoven.

foto: Sander van Gils / SQ Vision.
foto: Sander van Gils / SQ Vision.
22.20

Geparkeerde vrachtwagens weggestuurd van snelweg

Wachten op privacy instellingen...
19.26

Arrestatieteam haalt verwarde man uit appartement

Op de Van Veldekestraat in Oss is vanmiddag een verwarde man uit zijn appartement gehaald door een arrestatieteam. Vanaf het dak had een klimteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) contact met de man.

De bewoner kwam met zijn handen omhoog uit zijn woning. Agenten gebruikten daarna hun taser waarna ze hem konden aanhouden. De man is volgens een 112-correspondent daarna geboeid en geblinddoekt in een politieauto afgevoerd. Volgens de politie krijgt hij inmiddels de zorg die hij nodig heeft.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!