Video

Beelden belagers Lenny Kuhr duiken op: 'U moet zich schamen'

25 maart om 11:06 • Aangepast 3 april om 02:00
nl
Er zijn beelden opgedoken van de pro-Palestijnse activisten die zondag het concert van Lenny Kuhr (74) in theater De Leest in Waalwijk hebben verstoord. Ze scholden de zangeres uit Nederwetten uit voor terrorist en riepen dat ze schuldig was aan genocide. De demonstranten werden de zaal uitgewerkt, waarna de politie werd gebeld. "Ik ben als oude vrouw eigenlijk geen partij voor zo'n jonge man."
Profielfoto van Luuk Glaap
Geschreven door

Op de beelden is te zien dat een van de activisten met een Palestijnse vlag het podium op loopt en de zangeres aanspreekt. "Lenny schaamt u zich niet voor het supporten van genocide?", is het eerste waar de activist over begint. De man wordt daarna de zaal uitgewerkt en uitgezwaaid door Kuhr, zo is te zien op het filmpje.

De andere activisten achter in de zaal roepen dat Lenny een terrorist is en een zionist, iemand die streeft naar een onafhankelijke Joodse staat. Haar man Rob Frank vindt het dan genoeg geweest en komt voor zijn vrouw op. “Het is mijn vrouw en jij gaat er godverdomme nu uit”, zo is te horen in de video.

Familie in Israël

Lenny Kuhr is van joodse afkomst en heeft familie in Israël en reist daar dan ook regelmatig heen. Eind vorig jaar ging ze nog naar Israël omdat haar kleinzoon, die vecht in het Israëlische leger, gewond was geraakt. Haar dochters en ex-man wonen ook in dat land. Afgelopen oktober sprak Kuhr haar steun uit voor het Israëlische volk tijdens een manifestatie in Amsterdam.

Frank werkt de activisten de zaal uit en is woest op hen. “Lenny is geen terrorist, idioot. Als je Lenny ooit nog terrorist durft te noemen, dan ga je over die balustrade hier.”

De activisten hadden volgens Kuhr kaartjes voor haar concert gekocht en zijn uiteindelijk uit het theater gezet. Kuhr heeft aangifte gedaan.

Een politiewoordvoerder laat weten dat agenten in de omgeving van het theater nog naar de activisten hebben gezocht, maar zonder resultaat. Het zou volgens de politie gaan om een 25-jarige man die een rode muts droeg en drie vrouwen van ongeveer 25, 55 en 65 jaar oud. Inmiddels is er een aangifte opgenomen en zijn er twee getuigen gehoord. De politie checkt de reserveringen voor het concert, camerabeelden en geluidsfragmenten.

Bij theater De Leest was maandag niemand bereikbaar. Onduidelijk is of de identiteit van de activisten, omdat ze een kaartje hebben gekocht, bij het theater bekend is. Kuhr treedt op 17 mei weer op in Brabant, ze staat dan in het Muziekgebouw in Eindhoven.

Haar voorstelling van dinsdag in het Groningse Stadskanaal gaat gewoon door. Het theater zet beveiliging in. De kaartverkoop is wel stilgelegd. Mensen die al een kaartje hebben kunnen gewoon naar het concert komen.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Lenny Kuhr tijdens concert belaagd door activisten: 'Ik kon hem afweren’

Lenny Kuhr reisde naar Israël omdat haar kleinzoon zwaargewond raakte

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.