Bijzondere mijlpaal voor Marianne Vos: 250ste zege op de weg

27 maart om 20:21 • Aangepast 9 april om 02:01
nl
Marianne Vos heeft in Dwars door Vlaanderen haar tweede grote zege van dit voorjaar geboekt. Voor Vos betekende het haar 250ste overwinning op de weg. De 36-jarige wielrenster van Visma - Lease a Bike klopte in Waregem in de sprint van de ingekorte koers Shirin van Anrooij.
Profielfoto van Luuk Glaap
Geschreven door

Wereldkampioene Lotte Kopecky zat in de groep die op 12 kilometer van de streep geen antwoord had op de versnelling. De achtervolgers probeerden nog terug te komen, maar bleven steeds op minimaal tien seconden. Demi Vollering, winnares van vorig jaar, kreeg op 25 kilometer van de streep problemen met haar fiets en kon helemaal geen rol van betekenis spelen.

Vos zat al in de kopgroep toen de koers met nog 60 kilometer te gaan werd geneutraliseerd. Op het resterende parcours had een auto een ongeluk gehad, waardoor het peloton er niet langs kon. Na een pauze van een half uur vervolgden de rensters hun weg, waarbij er na een aanpassing nog 46 te fietsen kilometers overbleven

Op 26 kilometer ontstond weer een kopgroep met favorieten, met ook onder anderen de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Dankzij sterk kopwerk van Vos lukte het de twee Nederlandse rensters hun voorsprong in de slotkilometers te behouden.

Chaotische dag
Vos sprak in het interview na afloop van een chaotische dag. "Er waren veel aanvallen en natuurlijk ook die neutralisatie. Dat maakte de situatie heel anders."

"Op het einde was Shirin heel sterk. Ik begon vroeg met sprinten om haar op te vangen. Dan sprint je met alles wat je nog hebt", zo vertelt Vos. Ze won vorige maand al Omloop Het Nieuwsblad.

Procyclingstats houdt alle statistieken binnen het wielrennen bij. Een kijkje op de pagina van Vos leert dat ze haar eerste overwinning op de weg boekte in Tsjechië op 30 april 2006.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Hooligan opgepakt voor gooien met bier naar Marianne Vos: 'Totale waanzin'

Marianne Vos na operatie ijzersterk: 'Deze winst betekent veel voor me'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!