Liveblog

112-nieuws: fietser gewond bij botsing • site provincie slecht bereikbaar

30 maart om 19:32 • Aangepast 9 april om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

22.00

Schietpartij bij coffeeshop

Coffeeshop Caza aan de Gasthuisring in Tilburg is zaterdagavond rond tien uur beschoten. Dat gebeurde door twee daders die vervolgens op de vlucht zijn geslagen. Volgens een politiewoordvoerder zijn er inslagen te zien op de ramen van de coffeeshop. De politie is op zoek naar twee mannen die in het zwart zijn gekleed. Een van hen draagt een sjaal en een muts. De zaak was gesloten. De coffeeshop aan de Gasthuisring is al meerdere keren doelwit geweest van beschietingen, brandbommen en molotovcocktails.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
16.15

Ongeluk met meerdere auto's op A27

Op de snelweg A27 is vanmiddag een ongeluk met meerdere auto's gebeurd. Dat gebeurde bij Noordeloos in de richting van Werkendam. Een van de rijstroken is dicht en het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid. Wanneer de weg weer vrij is, is nog onbekend.

Wachten op privacy instellingen...
15.35

Wijkagent over Paaspop: 'Nog niks schokkends, maar let op je spullen'

"De eerste avond van Paaspop is goed verlopen", dat twittert de dienstdoende wijkagent Ger Roumen. "En dat is tevens een pluim voor de bezoekers." Volgens Roumen is er nog niets schokkends gebeurd. Blijf wel op je spullen letten, want je weet maar nooit."

14.02

Site provincie Noord-Brabant opnieuw slecht bereikbaar

Opnieuw is de website van de provincie Noord-Brabant niet voor iedereen bereikbaar door een DDos-aanval. Wie achter de aanval zit is niet helemaal duidelijk, laat een een woordvoerder weten. Eerder werd gezegd dat een Russische hackersgroep NoName verantwoordelijk was voor de aanval. "Maar voor hetzelfde geldt zit er een fanatieke 14-jarige zich op een zolderkamer uit te leven", zegt de provinciewoordvoerder. "We weten het gewoon niet maar vervelend is het wel." Door een DDos-aanval worden er heel veel berichten naar een site gestuurd waardoor die overbelast raakt en lastig bereikbaar wordt.

Russische hackers leggen website provincie Brabant plat

13.24

Fietser gewond bij botsing in Sint-Michielsgestel

Een fietser is vanmiddag lichtgewond geraakt nadat hij in botsing kwam met een auto in Sint-Michielsgestel. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. Het slachtoffer is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De bestuurder van de auto was erg geschrokken, meldt de politie.

De fietser is na de aanrijding in Sint-Michielsgestel nagekeken door ambulancepersoneel (foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel).
De fietser is na de aanrijding in Sint-Michielsgestel nagekeken door ambulancepersoneel (foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel).
13.12

Ongeluk op A59

Verkeer op de A59 van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch moest aan het begin van de middag rekening houden met een kilometerslange file voor Drunen-West na een ongeluk. Rond kwart over een 's middags bedroeg de vertraging vanaf Dussen ruim een halfuur. Op dat moment was de file zes kilometer lang. Om halftwee 's middags nam de vertraging af.

12.59

File op A2

De linkerrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht was vanmiddag enge tijd afgesloten bij Zaltbommel vanwege bergingswerkzaamheden. Daar botsten vijf auto's achterop elkaar. De afsluiting leidde rond een uur 's middags tot een acht kilometer lange file vanaf knooppunt Hintham, goed voor een halfuur vertraging.

12.53

Hennepkwekerijen ontdekt

In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Schapendreef in Breda zijn gisteren twee werkende hennepkwekerijen ontdekt. Boa’s van de gemeente gingen op onderzoek uit na een tip. Na de ontdekking waarschuwden zij de politie. In de kwekerijen stonden bijna zeshonderd planten. Er was verder niemand in de kwekerijen aanwezig. De stroom voor de kwekerijen bleek illegaal afgetapt.

12.21

Overvaller met mes maakt niets buit

Een man met een mes probeerde vanochtend een overval te plegen in een winkel aan de Visstraat in Den Bosch. Hij bedreigde een medewerker. Maar toen het kennelijk niet snel genoeg ging, nam hij de benen. Hij maakte niets buit. Agenten hebben de man gezocht, maar konden hem niet meer vinden. De verdachte is een blanke man. Hij wordt zo'n 35 jaar oud geschat. Hij heeft donker haar en een gouden tand. Hij is zo'n 1,75 meter lang en droeg een donkerblauwe trainingsjas.

12.29

Honderden vogels in beslag genomen

De NVWA heeft deze maand ruim 280 vogels in beslag genomen bij twee handelaren in onze provincie en bij een verkoper op een vogelmarkt in Overijssel. Bij één van de Brabantse handelaren hadden inspecteurs ernstige twijfels over de herkomst van 170 vogels. Bij de andere Brabantse handelaar troffen inspecteurs 109 geleewiekte watervogels aan. Leewieken is het amputeren van een deel van de vleugel, zodat de vogels nooit meer kunnen vliegen.

Lees hier meer.

Foto: NVWA
Foto: NVWA
11.44

Roosendaler met drugs aangehouden

Een 20-jarige Roosendaler is gisteren aangehouden op de Julianastraat in Putte. Hij had 32 zakjes, ongeveer twintig gram, met vermoedelijk cocaïne bij zich. De politie nam dit in beslag.

11.18

Jongens beroven bejaarde vrouw

Twee jongens, die tussen de 10 en 15 jaar oud worden geschat, hebben gisteravond in Berlicum een bejaarde vrouw beroofd van haar sieraden. Dit gebeurde tussen halftien en tien uur 's avonds in appartementencomplex Opaal. De vrouw en haar man waren op dat moment thuis en zaten in de woonkamer tv te kijken. De man betrapte de jongens. Daarop gingen die ervandoor.

Hoe de tieners het appartementencomplex konden binnenkomen, wordt onderzocht (foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel).
Hoe de tieners het appartementencomplex konden binnenkomen, wordt onderzocht (foto: Instagram politie Boxtel-Vught-Gestel).
10.47

Tiener met harddrugs vastgezet

Een 19-jarige automobilist uit Purmerend is gisteren aangehouden en vastgezet in Putte. Agenten spraken de bestuurder aan tijdens een controle. Daarbij gaf de man zo'n vage verklaring waarom hij in Putte was, dat ze vermoedden dat hij drugs bij zich had. daarop werd de auto doorzocht. Bij fouillering bleek de verdachte 55 zakjes met vermoedelijk harddrugs bij zich te hebben. Dit is in beslag genomen.

10.16

Man in kofferbak heeft dagen cel tegoed

Een 21-jarige automobilist werd afgelopen nacht door agenten gestopt op de Lapdijk bij Zevenbergschen Hoek. Hij viel hen op omdat hij bijna dertig kilometer per uur te hard reed over de A16. Toen de man op de Lapdijk stopte, zagen agenten een zakje met vermoedelijk hasj op de achterbank. Ze vroegen aan de bestuurder en de man die bij hem in de auto zat of ze meer drugs bij zich hadden. Daarop kwamen nog twee zakjes met vermoedelijk hasj tevoorschijn.

Een agent opende intussen de kofferbak en vond daar nog een man, een 22-jarige Tilburger. Hij had ongeveer honderd gram poeder bij zich. Hij had nog een celstraf van 45 dagen tegoed en werd gearresteerd.

09.40

Sok met drugs uit autoraam gegooid

Een 22-jarige automobilist uit Oosterhout is gisteren aangehouden in Waalwijk. Agenten herkenden de auto omdat vanuit daar gedeald zou worden, en gingen achter de bestuurder aan. Ze wilden hem laten stoppen, maar de man gaf juist gas bij. Op de Fransen van de Puttestraat gooide de man een sok uit het raam.

Daarin zaten 34 gripzakjes met verschillende soorten harddrugs. De 34 zakjes van in totaal 3,5 gram waren niet genoeg om de man aan te houden vanwege drugsdealen. Hij werd daarom alleen vervolgd vanwege het bezit van deze drugs.

09.31

Vermiste man terecht

De 77-jarige man die gisteravond werd vermist in Boekel is terecht. Hij is in goede gezondheid aangetroffen, maakte de politie vanochtend bekend. Waar hij al die tijd verbleef, is niet naar buiten gebracht.

08.57

Beroving in Tilburg

Een 23-jarige Tilburger is afgelopen nacht mishandeld en beroofd op de Puccinistraat in Tilburg. Dit gebeurde rond drie uur 's nachts. Volgens de politie waren hier mogelijk vijf mannen bij betrokken. De daders gingen ervandoor met zijn jas, portemonnee en mobieltje. Na de beroving reden de daders weg in een donkere auto met een Belgisch kenteken. Het slachtoffer bleef bewusteloos en bebloed achter.

Lees hier meer.

08.09

Vuilnismannen niet lekker door chemische geur

Vuilnismannen in Hapert zijn vanochtend niet lekker geworden door een chemische geur. Die bleek te komen uit jerrycans in de vuilniswagen. Ze stopten de vuilniswagen daarop op de Diamantweg. De vuilnismannen zijn nagekeken, maar hadden geen verdere zorg nodig. Het ging volgens de brandweer vooral om dampresten die de klachten veroorzaakten. De brandweer maakte een plan om het afval toch naar de locatie te krijgen waar het wordt verzameld.

De vuilnismannen parkeerden hun vuilniswagen langs de Diamantweg in Hapert toen ze niet lekker werden (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De vuilnismannen parkeerden hun vuilniswagen langs de Diamantweg in Hapert toen ze niet lekker werden (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De Diamantweg in Hapert werd vanwege de dampen tijdelijk afgezet (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De Diamantweg in Hapert werd vanwege de dampen tijdelijk afgezet (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
08.02

Ongeluk op A29

De A29 van Bergen op Zoom richting Rotterdam was vanochtend enige tijd afgesloten bij knooppunt Sabina, vlakbij Heijningen, na een ongeluk. Er werd een omleiding ingesteld. Verkeer richting Rotterdam werd via Dordrecht geleid over de A59, de A17, de A16 en de A15.

04.51

Bestelbus strandt op A58

Een bestelbus strandde afgelopen nacht op de A58 bij Oirschot. De bestelbus had motorpech Een berger werd opgeroepen om de bestelbus naar een veilige locatie te brengen voor pechhulp.

Wachten op privacy instellingen...
02.13

Brand op vakantiepark Ommel

De brandweer rukte afgelopen nacht met groot materieel uit naar een chaletbrand op het park Prinsenmeer van Peter Gillis in Ommel. Een ambulance verliet het park met zwaailichten en op hoge snelheid. Wat er zich heeft afgespeeld, is een 112-correspondent niet bekend. De brandweer was met diverse voertuigen aanwezig. Vanwege de aanwezigheid van gasflessen werd de brand van buitenaf bestreden.

Details over de brand zijn vooralsnog niet naar buiten gebracht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Details over de brand zijn vooralsnog niet naar buiten gebracht (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
02.00

Overlast van carmeeting Cuijk

Honderden auto's - volgens de politie zelfs duizenden - veroorzaakten afgelopen nacht flinke overlast in Cuijk. Daar vond een grote illegale Duitse carmeeting plaats. Hier kwamen volgens een 112-correspondent zo'n zesduizend mensen op af. Het verkeer in Cuijk en de de omgeving kwam hierdoor volledig vast te staan.

Lees hier meer.

De politie begeleidde de carmeetingdeelnemers in Cuijk naar de A73 (foto: Instagram politie Cranendonck-Heeze-Leende).
De politie begeleidde de carmeetingdeelnemers in Cuijk naar de A73 (foto: Instagram politie Cranendonck-Heeze-Leende).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!