Gewelddadige roof met machete bij juwelier: verdachte (28) opgepakt

2 april om 12:03 • Aangepast vrijdag om 02:04
nl
Voor de gewelddadige overval in mei 2022 op een juwelier in Roosendaal heeft de politie dinsdag een verdachte opgepakt. Het gaat om een man van 28 uit Roosendaal. De aanhouding werd gedaan nadat er onlangs in maart onder meer in het opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht werd besteed aan de roof waarbij de overvallers met een hamer en een machete huishielden in de zaak van Yahya Bahcecioglu aan het Roselaarplein.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Bahcecioglu zag zijn juwelierszaak aan gort geslagen worden. Bij de juwelier werd op 11 mei 2022 aangebeld. Met een knop achter de balie opende hij de voordeur. In plaats van een klant, renden op dat moment twee gemaskerde mannen zijn zaak binnen. En vervolgens werd het levenswerk van Bahcecioglu in minder dan dertig seconden vernield.

"Hij zwaaide met zijn zwaard heen en weer"

Met een machete sloegen de overvallers om zich heen. “Ik keek om me heen en zag overal glas, kapotte vitrines en sieraden. Ik dacht, wat maak ik nu mee”, vertelde Bahcecioglu in de uitzending van Bureau Brabant. Op camerabeelden is te zien dat de eigenaar in totale paniek op en neer rent. “Die man zwaaide met zijn zwaard heen en weer en ik wist niet wat ik moest doen”, zei hij.

Een derde handlanger hield mensen op straat op afstand door een wapen op ze te richten. Binnen werd Bahcecioglu door de machete, het zwaard, in zijn vingers geraakt. Met de hamer sloeg een van de mannen op zijn schouder. Toen de juwelier een prullenbak naar de overvallers gooide en een schaar erbij pakte, sloegen ze op de vlucht.

De politie heeft nu een verdachte van de overval aangehouden. Dat gebeurde nadat ze veel tips en ook namen van mogelijke daders kreeg na uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Hoe het met de andere twee overvallers zit en welke rol de man uit Roosendaal had, is niet bekendgemaakt.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:
Eerder deelden we beelden van net na de overval op de juwelier

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!