Bosz ziet PSV weer niet overtuigen: 'Winnen was het belangrijkste'

3 april om 07:15 • Aangepast vrijdag om 02:07
nl
Het gaat allemaal niet vanzelf bij PSV op dit moment en dus was Peter Bosz na afloop van het duel met Excelsior vooral opgelucht dat zijn ploeg na de nederlaag van zaterdag weer wist te winnen. Toch moest de oefenmeester toegeven dat het niet al te best was wat PSV in Rotterdam liet zien.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Excelsior had sinds 19 januari maar twee punten gepakt en leek dus de ideale tegenstander voor PSV om zich te herpakken na de eerste nederlaag van het seizoen, zaterdag tegen NEC. Toch tankte de ploeg van Bosz in Rotterdam weinig vertrouwen met een magere 2-0 zege en vooral een matige eerste helft.

“We speelden zeker niet goed de eerste helft”, constateerde ook de trainer. “Maar de intentie was heel anders dan afgelopen zaterdag. Ik was blij om dat terug te zien.”

"Het was logisch dat we vandaag moeite hadden, Excelsior stond heel compact."

De trainer doelde daarbij op de woorden die hij zaterdag na de nederlaag tegen NEC gebruikte. Hij vond dat zijn ploeg toen met een hautaine houding op het veld stond. “Dat was vandaag anders. Ik sta nog steeds achter die woorden. Vandaag was het ergens ook wel logisch dat we moeilijker tot kansen kwamen. Zij stonden heel compact en dan moet je geduldig blijven. Excelsior houdt dat geen negentig minuten vol.”

Dat het moeizamer ging bij PSV had ook te maken met die nederlaag van afgelopen zaterdag vond Bosz. “Er stond best wel wat druk op. Iedereen verwacht dat je van Excelsior wint. Dan ben je na afloop vooral heel blij met de drie punten. Dat was het belangrijkste doel van de avond.”

"De rest van de wedstrijden zullen ook niet makkelijk worden."

Vragen over een moeizamere fase waarin PSV eventueel zit ontweek de trainer een beetje. PSV mag zaterdag laten zien dat het nog altijd die goede ploeg is van voor de winterstop. AZ, de nummer vier van de Eredivisie, komt dan op bezoek. Eén van de lastigste hordes richting de landstitel. “Maar elke wedstrijd is voor ons nu lastig”, pareerde Bosz die opmerking. “We hadden vandaag ook moeite met Excelsior. Dan zal de rest niet makkelijker worden.”

OOK DE MOEITE WAARD: PSV won dinsdagavond met 2-0 van Excelsior. Na de nederlaag tegen NEC was Peter Bosz nog hard voor zijn spelers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!