Liveblog

112-nieuws: kop-staartbotsing in Zeeland • ongeval met auto op A58

3 april om 05:41 • Aangepast vrijdag om 02:10
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

21.23

Onderzoek in Elsendorp afgerond

Het onderzoek naar de overleden vrouw die in Elsendorp werd gevonden, is op de plek van de vondst afgerond. Dat laat de politie op het internetplatform X weten. De vrouw werd vanmiddag gevonden in het bosgebied aan de Ripseweg. "Het lichaam is meegenomen voor een schouw die hopelijk meer duidelijkheid geeft. Dat zal niet vandaag nog zijn. We kunnen op dit moment dan ook nog niet meer duidelijkheid geven over de toedracht", aldus de politie.

20.10

Kop-staartbotsing in Zeeland

Een automobilist is vanavond achterop een bestelwagen gereden in Zeeland. Het ongeval gebeurde op de N264 ofwel de Volkelseweg. De chauffeur die achterop de bestelwagen reed, is door ambulancepersoneel onderzocht. Hij kwam met de schrik vrij, net als de chauffeur van de bestelwagen. De achterste auto die was betrokken bij de kop-staartbotsing, was total loss. Het voertuig is door een bergingsbedrijf opgehaald.

Foto: Kevin Kanters / SQ Vision
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision
Foto: Kevin Kanters / SQ Vision
18.32

Twee auto's botsen op elkaar in Dongen

Op de kruising Vierbundersweg met de Kanaaldijk Noord in Dongen is vanmiddag een ongeval gebeurd. Rond kwart over vijf botsten daar twee auto's op elkaar. Twee mannen en een vrouw werden door ambulancepersoneel behandeld. Een deel van de weg werd afgesloten voor het verkeer. Dit leidde tot een lange file. Een bergingsbedrijf moest de auto's afvoeren.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
17.33

Bijna 500 auto's rijden te hard voorbij werkzaamheden

Bij een snelheidsmeting op de N282 tussen Breda en Tilburg zijn vandaag bijna 7000 voertuigen gecontroleerd. Vanwege werkzaamheden bij Rijen is daar de maximum snelheid nu 50 kilometer per uur in plaats van 80 kilometer per uur. Van de bijna zevenduizend gecontroleerde auto’s reed zo’n 7 procent te snel. Dat is omgerekend zo'n 490 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid was 84 kilometer per uur, zo laat de politie weten in een bericht op internetplatform X.

16.43

Flinke crash op afrit van de A58

Een auto heeft een flinke crash gemaakt op de afrit A58 naar Etten-Leur. Daarbij vloog het voertuig in brand. De brandweer moest uitrukken om het vuur te doven. De afritten in beide richtingen werden tijdelijk gesloten voor bergingswerk en onderzoek door de politie. De Oostpoort, de verbindingsstraat tussen Etten-Leur en de snelweg, ging hiervoor ook korte tijd dicht. Volgens een 112-correspondent zou een inzittende van de auto met de ambulance zijn afgevoerd.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
15.31

Overleden vrouw gevonden in de bossen

In het bosgebied bij de Ripseweg in Elsendorp is vanmiddag een overleden vrouw gevonden. De politie is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de dood. Het lichaam wordt meegenomen voor een schouw. Een politiehelikopter gaat vanuit de lucht overzichtsfoto's nemen. Over de toedracht is nog steeds geen helderheid. Dat meldt de politie in een bericht op internetplatform X.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
15.15

Vrachtwagen vliegt in brand

Op de Akkerstraat in Wouwse Plantage is vanmiddag vuur ontstaan in de cabine van een vrachtwagen. De vrachtauto raakte daardoor zwaar beschadigd. De brandweer moest met een blusvoertuig komen om het vuur uit te maken. Ook zijn ze nog een tijdje bezig geweest met nablussen.

Brandweerlieden bij de vrachtwagen (Foto: SQ Vision/Christian Traets).
Brandweerlieden bij de vrachtwagen (Foto: SQ Vision/Christian Traets).
15.00

Onderzoek met drone bij school van kleuter

Agenten van de forensische opsporing doen woensdag onderzoek bij de school. Ze lopen buiten bij een toegangspoort en laten ook een drone rondvliegen om beelden te maken. De politie wil weten wat er gisteren is gebeurd.

13.40

Geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Breda

Er reden vanmiddag geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Breda. Dat meldt de NS. De vertraging had te maken met een kapotte trein. Het duurde ongeveer tot kwart over twee.

13.00

Vrouw aangehouden na steekincident

De politie heeft een vrouw van 25 uit Oss aangehouden. De politie denkt dat ze betrokken was bij een steekpartij die dinsdag op de Johannes Poststraat plaatsvond. Daar werd dinsdag een man (34) gestoken.

Lees hier meer over de aanhouding

12.35

Fietsendief valt op schouder van agent in slaap

Een agent die een dagje meeliep met het politieteam in Den Bosch had gisteren zijn handen vol aan een fietsendief in Oss. Die verzette zich flink tegen zijn aanhouding en schold de agent zijn huid vol. "Na de aanhouding heb ik zo'n beetje alle scheldwoorden die er bestaan uitgemaakt", schrijft de agent op Instagram. "Maar hij viel wel op mijn schouder in slaap in de dienstauto." De slaap nam de boosheid van de man niet weg. Eenmaal op het politiebureau aangekomen ging hij door met schelden en schoppen van de agent. De agent maakt niet bekend hoe het verder met de man is afgelopen.

12.15

Politie bekeurt in havengebied

Bij een controle van verkeer en transport in het havengebied bij Moerdijk zijn gisteren boetes uitgedeeld voor onder meer het rijden onder invloed, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en auto's die niet in orde waren. Zo hadden mensen niet de juiste lichten of te gladde banden. Ook vonden douanemedewerkers veertien sloffen Poolse sigaretten in een auto.

De controle was een samenwerking tussen de Zeehavenpolitie Zeeland - West- Brabant, politieteam Roosendaal, de Douane, Koninklijke Marechaussee en de Dienst Wegverkeer (RDW).

De controle in het havengebied (Foto: politie.nl).
De controle in het havengebied (Foto: politie.nl).
09.35

Auto botst hard op vrachtwagen, bestuurster komt met de schrik vrij

Op de A58 bij Roosendaal heeft een bestuurster vanochtend veel geluk gehad. Ze reed met haar auto in op voertuigen die in een file stonden en botste hard op een vrachtwagen. Haar auto ligt daardoor in de kreukels en zelf kwam ze met de schrik vrij. Ze raakte niet gewond, maar werd wel gecontroleerd door ambulancepersoneel. Haar auto is weggesleept. De A58 was door het ongeval een tijdje dicht.

De file op de A58 waarbij het ongeluk ontstond (Foto: SQ Vision/Christian Traets).
De file op de A58 waarbij het ongeluk ontstond (Foto: SQ Vision/Christian Traets).
07.44

Politie ontdekt gestolen auto op A16

De politie heeft vannacht in Moerdijk drie verdachten aangehouden voor heling van een auto. Op de A16 zagen agenten een gestolen auto rijden. Ze zetten de achtervolging in en konden de auto langs de weg zetten in Moerdijk. Drie inzittenden zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek.

07.20

File op de A2 van Maastricht naar Eindhoven door ongeluk

Op de A2 tussen Nederweert en knooppunt Leenderheide is een ongeluk gebeurd. Een vrachtwagen en een personenauto zijn daar met elkaar gebotst. De auto kwam daardoor tegen de vangrail die tussen de snelwegen in loopt. Inmiddels is de weg weer vrij, maar in de richting van Maastricht naar Eindhoven staat nog steeds file. Automobilisten moeten rekening houden met ongeveer twintig minuten vertraging.

De auto is weggesleept (Foto: SQ Vision).
De auto is weggesleept (Foto: SQ Vision).
Ook de vrachtauto raakte beschadigd aan de voorkant (Foto: SQ Vision).
Ook de vrachtauto raakte beschadigd aan de voorkant (Foto: SQ Vision).
06.30

Politie vindt zes kilo hennep in auto van Bredanaar

In het Brabantpark in Breda is vannacht een man aangehouden voor het bezit van softdrugs. Toen de politie de man wilde controleren, ging hij er in zijn auto vandoor. De politie zette de achtervolging in en daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet, laat een wijkagent via Instagram weten.

Uiteindelijk kon de man worden aangehouden. In zijn auto vond de politie zes kilo hennep. De agenten zijn daarop naar het huis van de verdachte gegaan. Daar vonden ze in een schuur nog een halve kilo hennep en een vuurwapen.

06.10

Man vlucht na drugsdeal, maar wordt dankzij taser toch opgepakt

In stadspark Valkenberg in Breda is vannacht een man aangehouden die een grote hoeveelheid drugs op zak had. De politie zag via camerabeelden dat er een drugsdeal plaatsvond. Toen de agenten de man wilden controleren, sloeg hij op de vlucht.

Lees hier meer.

foto: Instagram politie_Markdal
foto: Instagram politie_Markdal
05.40

Bestelbus in brand in Eindhoven, vermoedelijk brandstichting

Aan de Koppele in Eindhoven is vannacht een bestelbusje uitgebrand. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit de cabine van het busje. De brandweer kon de inhoud van de laadruimte nog redden, van de voorkant van de bus is weinig meer over. Van wie het busje precies is, is nog niet helemaal duidelijk.

De politie is in de omgeving op zoek naar camerabeelden en laat weten onderzoek te doen naar brandstichting. Ook wordt later vandaag een buurtonderzoek gedaan.

foto: SQ Vision.
foto: SQ Vision.
21.10

Korte demonstratie tijdens raadsvergadering in Eindhoven

De raadsvergadering in het stadhuis van Eindhoven is vanavond korte tijd onderbroken vanwege een pro-Palestijnse demonstratie. Enkele mensen zaten in de raadszaal met Palestijnse vlaggen. Burgemeester Jeroen Dijsselbloem verzocht de activisten geen uitingen te doen op de publieke tribune. Daarop verlieten zij de zaal.

Buiten de raadszaal ging het protest nog even verder en werden leuzen gescandeerd als 'free Palestine'. De raadsvergadering werd even stilgelegd en de demonstranten werden verzocht te stoppen met het verstoren van de vergadering. Na enkele minuten verlieten zij het gemeentehuis.

Wachten op privacy instellingen...
19.09

Klassieke auto vliegt in brand

Een eigenaar van een klassieke auto in Helmond is zich vanmiddag een hoedje geschrokken. De man had zijn oldtimer voor een eerste voorjaarsrit uit de garage gehaald, maar de wagen liep de eerste kilometers nogal beroerd. Daarop keerde de chauffeur terug naar zijn garage aan de Dr. Ariënslaan. Daar zag hij rook onder de motorkap vandaan komen.

Aanvankelijk probeerde de eigenaar het voertuig zelf te blussen. Dat lukte uiteindelijk met hulp van de politie die met een brandblusser erger wist te voorkomen. De brandweer heeft daarna uit voorzorg de auto gecontroleerd.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!