Video

Kleuter nog in het ziekenhuis na val in vijver: situatie jongen 'stabiel'

3 april om 13:23 • Aangepast 10 april om 08:10
nl
De kleuter die dinsdag bij zijn school aan de Deltalaan in Rosmalen in een vijver viel en gereanimeerd moest worden, ligt nog in het ziekenhuis. De politie noemt de situatie van de jongen 'stabiel'. Basisschool Wittering is woensdag de hele dag gesloten, maar gaat donderdag weer open. De jongen ontsnapte aan de aandacht van leraren, liep van het schoolplein af en kwam in een vijver in de buurt van het schoolplein terecht.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De politie gaat vooralsnog uit van een ongeval, maar doet nog wel onderzoek. Woensdag zijn er medewerkers van forensische opsporing op de school om sporenonderzoek te doen en de omgeving in kaart te brengen. Ze vliegen er onder meer rond met een drone. Ook de school zelf onderzoekt hoe het kind buiten het schoolplein terecht kon komen. Dat laat de directie van de school woensdagmiddag weten.

“We gaan proberen om de situatie te reconstrueren."

“Gisteren hadden we een dag waarvan je hoopt dat je hem nooit mee hoeft te maken. We zijn heel erg geschrokken en leven enorm mee met het jongetje en zijn gezin”, laat Caren Joosten van Signum Onderwijs weten. Dat is de overkoepelende organisatie waar de school onder valt.

Volgens de politie ligt de jongen in stabiele toestand in het ziekenhuis. De directie van de school kan daar niks over zeggen. “We staan in contact met de ouders, maar we kunnen geen mededelingen doen over zijn medische conditie. Dat is aan hen", zegt Joosten erover.

Agenten van de forensische opsporing doen woensdag onderzoek bij de school (Foto: Omroep Brabant).
Agenten van de forensische opsporing doen woensdag onderzoek bij de school (Foto: Omroep Brabant).

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. De politie gaat uit van een ongelukkig ongeval. “Maar zoals gebruikelijk doen we daar nog wel onderzoek naar om het verhaal helemaal helder te krijgen”, zegt een politiewoordvoerder. Ook de school is bezig met een onderzoek. “We gaan proberen om de situatie met alle informatie die beschikbaar is of nog beschikbaar komt te reconstrueren”, legt Joosten uit.

De school overlegt woensdag samen met instanties op welke manier de kinderen weer terug op school kunnen komen.

"Eén incident is geen aanleiding om aan te nemen dat de veiligheid in het geding is."

De onderwijsinspectie heeft dinsdag contact gezocht met de school. Daarbij is besproken wat er precies is gebeurd en of er juist gehandeld is na het ongeluk. Dat is volgens de inspecteur het geval. “De veiligheidsprotocollen zijn gevolgd en er is meteen 112 gebeld”, vertelt woordvoerder Lucas Verbunt. “Maar over de schuldvraag gaan wij niet.”

Volgens Verbunt blijkt uit de jaarlijkse rapportage van de onderwijsinspectie dat de veiligheid op de Wittering in orde is. De onderwijsinspectie ziet nu geen aanleiding om verder onderzoek te gaan doen. “Eén incident is geen aanleiding om aan te nemen dat de veiligheid in het geding is. Er is geen reden om aan te nemen dat dit incident exemplarisch is voor de algemene veiligheid.”

DIT GEBEURDE ER GISTEREN:

Kind (4) ontsnapt aan aandacht leraren en raakt zwaargewond in vijver

De waterbakken langs de school, waar het kind in terecht kwam (foto: Omroep Brabant).
De waterbakken langs de school, waar het kind in terecht kwam (foto: Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!