Video

Jordy en Anke hebben auto in huis: 'We kunnen weer opnieuw beginnen'

7 april om 13:05 • Aangepast 19 april om 02:08
nl
Na een onrustige nacht is Anke (23) een beetje bekomen van de schrik als ze zondag aan de keukentafel van haar ouders terugblikt op de nacht. "Als we op de bank hadden gezeten, dan hadden we het niet overleefd." Anke heeft het dan over de auto die dwars door de muur van haar huis naar binnenreed. Het huis in Oostelbeers dat ze net met haar vriend Jordy (26) helemaal had opgeknapt.
Profielfoto van Luuk GlaapProfielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

"We waren gelukkig niet thuis, maar bij een trekkertrekfeest in Reusel", vertelt Anke die nu een auto in haar huis geparkeerd heeft staan.

Het stel had het heel leuk in Reusel, maar een onverwachts telefoontje van de ouders van Anke maakt snel een einde aan de gezelligheid. "We wonen naast Jordy en Anke en werden gewekt door onze buren. Zij hadden de klap wel gehoord", zegt de moeder aan de keukentafel. "Het moet een enorme klap zijn geweest, want de lantaarnpaal voor ons huis ligt nu in Anke's huis, 50 meter verderop."

"We moesten alleen de tuin nog doen, dan was ons huis af."

Het stel heeft bij de ouders van Anke geslapen, want in hun eigen huis was onbegaanbaar. En dat terwijl ze het pas helemaal hadden verbouwd. "In oktober zijn we er gaan wonen en vrijdag hing de laatste lamp", zegt Anke. "We moesten de tuin nog doen en dan was alles af."

Van het 'perfecte plaatje' is nu niets meer over en dat weten Jordy en Anke helaas ook. "De auto is door de zijkant van ons huis gegaan en staat nu geparkeerd tegen onze bank", legt Anke uit. "We beseffen nu ook dat we waarschijnlijk helemaal opnieuw moeten beginnen."

"Opvallend genoeg zien we geen remsporen van de auto."

Het huis van Jordy en Anke is met hekken afgezet en er wordt onderzocht of er sprake is van instortingsgevaar. Onderzoek moet uitwijzen of het huis nog kan worden gerenoveerd of dat het stel het huis weer van de grond af moet opbouwen.

Een onzekere situatie dus en dat allemaal omdat de vrouw die de auto bestuurde volgens de ouders van Anke vergeten is te remmen. "We zien opvallend genoeg geen remsporen", legt een van de ouders uit.

De bestuurster van de witte Audi, een 25-jarige vrouw uit de gemeente Oirschot, is volgens de politie na het ongeluk zelf uit de auto gestapt en naar het ziekenhuis gebracht. Een bloedproef moet uitwijzen of ze onder invloed was.

De hekken om het huis in Oostelbeers. (foto: Omroep Brabant)
De hekken om het huis in Oostelbeers. (foto: Omroep Brabant)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!