Liveblog

112-nieuws: brand op camping • wildwestachtervolging eindigt in heg

10 april om 10:16 • Aangepast 19 april om 02:05
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

23.02

Brand in chalet in Herpen

Op een camping in de Sint Sebastianusstraat in Herpen is een chalet door brand totaal verwoest. Het vuur brak rond half elf uit. De oorzaak van de brand is niet bekend. Volgens de brandweer zouden er mogelijk gasflessen in chalet aanwezig zijn.

foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
22.57

Dieven van gestolen auto gepakt na wildwestachtervolging

De politie heeft deze avond een gestolen auto achterna gezeten op de snelweg A58. De agenten kwamen de autodieven op het spoor in de buurt van Hoge Aard in Molenschot en zetten de achtervolging in. Die eindigde na een dollemansrit in een heg in het Belgische Poppel. Daar heeft de politie, na een korte achtervolging lopend door een weiland, twee verdachten kunnen aanhouden.

foto: politie_markdal/Instagram.
foto: politie_markdal/Instagram.
foto: politie_markdal/Instagram.
foto: politie_markdal/Instagram.
21.29

Auto sleurt slachtoffer mee na aanrijding en rijdt door

De politie is op zoek naar een automobilist die in Den Bosch twee mensen aanreed en daarna doorreed. Dat gebeurde op woensdag 3 april op de kruising van de Zevenhontseweg met de Bruistensingel. Rond half twee 's middags reed de bestuurder daar iemand aan. Een ander iemand werd vervolgens meegesleurd door de auto. De politie vermoedt dat het gaat om een blauw/grijze Renault Rafale. Dit is een nieuwe elektrische SUV van Renault.

19.04

A58 en A27 weer vrij

De snelwegen A58 en A27 zijn weer vrij en de files lossen daar langzaam op. Ook de omleiding op de A58 is opgeheven.

Wachten op privacy instellingen...
18.57

Twee auto's botsen met elkaar in Breda

Op de Konijnenberg in Breda zijn twee auto's op elkaar gebotst. Er raakte niemand gewond, maar er was veel schade aan beide auto's. De politie en handhaving hadden een gedeelte van de weg afgezet. Een berger heeft beide auto's getakeld.

foto: Perry roovers / SQ Vision.
foto: Perry roovers / SQ Vision.
18.31

Tractor wijkt uit voor auto en belandt op zijn kop

Een tractor is woensdagmiddag op de Deense Hoek in Lieshout gekanteld en op zijn kop op de weg terechtgekomen. Dat gebeurde nadat de bestuurder moest uitwijken voor een auto. De bestuurder van de tractor is nagekeken in een ambulance. Volgens een 112-correspondent kwam de man met de schrik vrij. De ravage door het ongeluk is groot. Verkeersborden zijn uit de grond gereden en een stroomkastje is flink beschadigd.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
18.23

Flinke vertraging op A27 en A58 door ongelukken

Op de A27 en de A58 zorgen twee ongelukken voor flinke files. Op de A27 is tussen Geertruidenberg en Gorinchem een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen, op de A58 heeft het verkeer vertraging door een ongeluk bij Oirschot.

Op de A27 in de richting van Gorinchem moeten automobilisten rekening houden met vertraging van meer dan een uur. De linkerrijstrook is daar afgesloten. Op de A58 bij Oirschot heeft het verkeer richting Eindhoven een uur vertraging. De hulpdiensten, waaronder een ambulance, zijn ter plekke. Ook een berger is opgeroepen.

17.18

File op A59 door botsing

Op de A59 bij Drunen zijn twee auto's op elkaar gebotst. Voor zover bekend is er bij het ongeval niemand gewond geraakt. Beide auto's zijn door een bergingsbedrijf getakeld. Op de A59, tussen de afrit Dussen en Drunen-West is een file ontstaan. Ook op de andere rijbaan is de overlast groot door een kijkersfile. De weg is inmiddels weer vrij, maar automobilisten moeten nog rekening houden met tien minuten vertraging.

foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
16.49

Vrouw vermist in Schijndel

In de omgeving van Schijndel wordt sinds half drie een vrouw vermist. Het gaat om een blanke vrouw met lang donkerblond haar en een stevig postuur. Ze loopt moeilijk en draagt een spijkerbroek en groen of paars T-shirt. In een Burgernet-bericht roept de politie mensen op om naar de vrouw uit te kijken. Mensen met tips kunnen zich melden bij de politie.

15.41

Beschonken bestuurder vlucht na blaastest

Een automobilist is vannacht op de vlucht geslagen nadat hij op de Dorpsweg in Someren werd aangehouden door de politie. De agenten zagen de bestuurder opvallend rijden en hielden hem aan. Ze namen een blaastest af en daaruit bleek dat de man teveel gedronken had. Toen de agenten hem mee wilden nemen naar het bureau, besloot de man ervandoor te gaan. De agenten vorderden daarop meteen zijn rijbewijs in. Toen de man vanochtend de brief van de politie las die op zijn mat lag, kreeg hij spijt. Hij meldde zich vanochtend alsnog op het bureau. Maar zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt.

14.15

Man overlijdt op camping

Er is een man bekneld geraakt in een grasmaaier tijdens werkzaamheden in de speeltuin van een camping in Boekel. Het slachtoffer is gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.

Hier lees je meer over het arbeidsongeval

14.00

Gaslek bij Rooi Pannen

Er was een gaslek bij de Rooi Pannen aan de Kaakstraat in Eindhoven. De mbo-school werd ontruimd. De oorzaak van het gaslek is nog onbekend.

Hier lees je meer over het gaslek

foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
13.38

2058 huizen zonder stroom

In een deel van Midden- en West-Brabant hadden klanten van Enexis last van een stroomstoring. Zo'n 2058 mensen zaten hierdoor zonder stroom.

Klanten in het rode gebied hebben last van de storing.
Klanten in het rode gebied hebben last van de storing.
13.12

Veerdienst bij Werkendam uit de roulatie

De veerdienst tussen Werkendam en Dordrecht is de komende dagen uit de vaart. De veerpont botste gisteren op de Nieuwe Merwede tegen een binnenvaartschip. Als gevolg daarvan zullen reizigers in ieder geval de komende dagen op zoek moeten naar een andere manier om het water over te steken. Normaal vaart de pont drie keer per uur.

12.53

Man blijft vastzitten na steekpartij

Het is nog onduidelijk waarom, waarmee en hoe een Algerijnse asielzoeker eind vorig jaar ernstig gewond is geraakt. Hij had het met een landgenoot aan de stok gekregen in het asielzoekerscentrum in Budel. Deze man van 28 stond woensdag voor de rechtbank in Den Bosch wegens poging tot doodslag. De inhoudelijke zaak werd aangehouden, omdat het onderzoeksdossier in de ogen van de rechter nog lang niet klaar is. Daarom worden er nog diverse getuigen opgeroepen en zullen ook de twee Algerijnen weer worden gehoord.

De zaak gaat in de zomer verder. De steekpartij was in de nacht van 30 op 31 december vorig jaar. Hiervoor zijn nog twee verdachten, het Openbaar Ministerie moet nog besluiten of zij ook worden vervolgd.

12.26

A73 is weer vrij

De A73 bij Linden is weer vrij. Vanochtend werd de weg tussen Haps en Malden afgesloten, omdat daar een vrachtwagen met huisvuil om was gevallen. De berm lag vol met afval. De vrachtauto is inmiddels met een kraan overeind gezet en het vuil is opgeruimd.

Hier lees je meer over het ongeluk

10.13

Brandmelding in interieurwinkel

De brandweer is uitgerukt voor een brandmelding in interieurwinkel RAW Interiors aan de Wilhelminastraat in Breda. Daar bleek het te gaan om een brandend spotje. De politie zette de straat af, maar gaf hem even later alweer vrij toen de situatie onder controle was. Er raakte niemand gewond.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
09.27

Gaslek bij werkzaamheden

Bij werkzaamheden in de Van Merheimstraat in Boxtel is woensdagochtend een gasleiding geraakt. Daardoor ontstond een lekkage. Een huis is uit voorzorg tijdelijk ontruimd. Uiteindelijk bleek de schade mee te vallen. Monteurs van netbeheerder Enexis zijn aanwezig om de leiding te repareren.

Foto: Noël van Hooft
Foto: Noël van Hooft
Foto: Noël van Hooft
Foto: Noël van Hooft
05.55

A73 dicht na ongeval: berm bezaaid met huisvuil

Door een ongeluk met een vrachtauto bij Linden is de A73 vanochtend tussen Haps en Malden dicht. De oorzaak is een gekantelde vrachtauto met huisvuil. Op de plek van het ongeval ligt de berm vol met afval. Het gebeurde in de richting van Nijmegen. De chauffeur bleef ongedeerd. Een kraan moet naar de A73 komen om de vrachtauto te bergen. Omdat de weg is afgesloten, staat er een file.

05.40

Aanhanger kiept omver op autosnelweg

Op de A2 bij Maarheeze is gisteravond een auto met aanhanger omver gekiept. De bestuurder vervoerde twee auto's op de aanhanger en sloeg na het ongeval op de vlucht. Volgens een correspondent raakte er niemand gewond. De auto waar de bestuurder in reed raakte wel beschadigd, net als de twee voertuigen die hij vervoerde. De snelweg was in de rijrichting naar Eindhoven even afgesloten. De voertuigen zijn na het ongeluk weggesleept.

19.13

Politie zoekt verdachten van woninginbraak in Schijndel

Bij een woning aan de Weerelt in Schijndel is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Dat gebeurde vermoedelijk rond half vier 's nachts. De bewoners waren die nacht niet thuis en ontdekten toen ze thuiskwamen dat er ingebroken was. De dieven hebben sieraden meegenomen. De politie deed dinsdag buurtonderzoek. Op basis daarvan worden twee personen gezocht, die op dat moment in de buurt van het huis rondliepen. Zij staan op camerabeelden. Mensen met tips kunnen zich bij de politie melden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!