Video

Kinderen slaan alarm: 'Vrouwen wilden ons lokken met snoep en kittens'

12 april om 10:15 • Aangepast 26 april om 02:02
nl
Bij Kindcentrum Mondorijk in Helmond hebben kinderen donderdag alarm geslagen nadat twee vrouwen hadden geprobeerd om ze mee te lokken. Volgens de kinderen had het tweetal snoep en kittens bij zich en vroegen ze de kinderen om mee te komen. De politie heeft onderzoek gedaan.

Het kindcentrum staat aan Stepekolk-Oost in Helmond, in de wijk Brandevoort. In het kindcentrum zijn twee basisscholen (Mondorijk en De Vendelier) en een kinderopvang (Spring) gevestigd. De vrouwen zouden na schooltijd, rond half vijf, aan het hek op het schoolplein hebben gestaan.

De politie is gebeld en zij bevestigen dat ze in de buurt onderzoek hebben gedaan. De vrouwen hadden allebei een lange jas aan.

"We willen graag met die vrouwen spreken om te horen wat hun intenties zijn."

"We nemen dit serieus en hebben meteen in de omgeving gezocht naar de eventueel betrokken vrouwen, maar niemand meer aangetroffen. We moeten het doen met het verhaal van de kinderen. Maar we willen natuurlijk graag met die vrouwen spreken om in ieder geval na te gaan wat hun intenties waren", meldt een woordvoerder van de politie.

Marlies van der Velden is locatieleider van Mondorijk. De vrouwen zijn volgens haar niet goed gezien, ze hebben daardoor geen duidelijk beeld van ze. "Onze directeur is nog naar buiten gegaan, zij heeft ze alleen op afstand op de rug weg zien lopen. De kinderen zijn meteen naar binnen gegaan en zijn opgevangen. Er is te weinig informatie om een signalement te kunnen geven."

Locatiemanager Marlies van der Velden van Mondorijk (foto: Floortje Steigenga).
Locatiemanager Marlies van der Velden van Mondorijk (foto: Floortje Steigenga).

Een moeder uit de buurt wil wel reageren op wat er is gebeurd. Haar dochter gaat naar school op het Kindcentrum en ging donderdag ook naar de buitenschoolse opvang. "Zij stond binnen op het moment dat het gebeurde, ze heeft de vrouwen door het raam gezien. Later kwam de politie, dat heeft de meeste indruk op haar gemaakt", vertelt de vrouw.

"Medewerkers zijn extra alert de komende tijd."

Een woordvoerder van Spring kinderopvang laat weten dat ze nauw samenwerkt met de school en de politie. Ouders zijn dezelfde dag over het voorval ingelicht. "De medewerkers van de buitenschoolse opvang en de school zijn extra alert de komende tijd en houden de kinderen altijd onder toezicht bij het buitenspelen." Dat beaamt ook Marlies van der Velden. "We zijn oplettend en dat blijven we."

De politie heeft donderdag een auto gecontroleerd die mogelijk betrokken zou zijn, maar dat bleek niet het geval. De woordvoerder benadrukt dat het verstandig is om goed op te letten maar ze wil onrust voorkomen. "We vragen mensen nadrukkelijk geen hetze te beginnen." Ze vraagt mensen met meer informatie om zich te melden.

Verschillende basisscholen in Helmond delen het nieuws onder ouders met daarbij de kanttekening dat ze geen paniek willen veroorzaken. Ze doen wel het verzoek om goed op te passen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!