Nieuw azc in Roosendaal, omwonenden geïnformeerd

16 april om 10:50 • Aangepast 27 april om 02:06
nl
De gemeente Roosendaal krijgt een nieuw asielzoekerscentrum langs de snelweg A58 bij Heerle. Dat blijkt uit een brief die de gemeente onder de inwoners heeft verspreid en die rondgaat op social media.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil de opvang inrichten aan de Bergsebaan, in de buurt van verzorgingsplaats Wouwse Tol Noord. Naar verwachting worden op de locatie vijftig alleenstaande minderjarige asielzoekers en 250 reguliere vluchtelingen ondergebracht.

De plannen worden dinsdagmiddag aan de pers toegelicht door burgemeester Han van Midden en wethouder René van Ginderen. Voor de direct omwonenden en bedrijven in de buurt is er dinsdagavond een bijeenkomst.

'Mensen niet in de kou laten staan'
De gemeente zegt mee te willen werken aan de plannen van het COA omdat opvanglocaties voor vluchtelingen in Nederland overvol zitten en er tegelijkertijd nieuwe vluchtelingen naar ons land komen. "De gemeente Roosendaal wil deze mensen niet in de kou laten staan", schrijft de gemeente in de brief.

De bewonersbrief van de gemeente Roosendaal.
De bewonersbrief van de gemeente Roosendaal.

Eigenlijk had er vorig jaar al een opvang in de gemeente moeten zijn, maar Roosendaal kon toen nog geen geschikte locatie vinden. Roosendaal bood al wel meerdere malen crisisnoodopvang aan vijftig asielzoekers.

Bussen naar Ter Apel
Twee jaar geleden stuurde burgemeester Han van Midden bussen naar het aanmeldcentrum in Ter Apel om de asielzoekers naar Roosendaal te brengen. Ook worden in de stad al geruime tijd tweehonderd vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen.

De komst van de opvanglocatie in Heerle moet nog worden goedgekeurd door de lokale politiek. Volgende maand staat het plan op de agenda van de gemeenteraad.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Volgens burgemeester Han van Midden is de 'nood hoog'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.