Gewelddadige roof met kapmes bij juwelier: tweede verdachte (22) opgepakt

16 april om 14:12 • Aangepast 27 april om 02:05
nl
Na het arresteren van een man van 28 hebben agenten dinsdag een tweede verdachte opgepakt voor de gewelddadige overval in Roosendaal op een juwelier aan het Roselaarplein in mei 2022. Deze tweede verdachte is een 22-jarige man en komt net als de eerste verdachte uit Roosendaal. De aanhoudingen volgen op uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht, waarin er beelden zijn getoond van de brute roof.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Juwelier Yahya Bahcecioglu zag zijn juwelierszaak van dichtbij aan gort geslagen worden. Toen er op 11 mei 2022 werd aangebeld, opende hij met een knop achter de balie de voordeur. Twee gemaskerde mannen renden zijn zaak binnen. En vervolgens werd het levenswerk van Bahcecioglu in minder dan dertig seconden vernield.

"Hij zwaaide met zijn zwaard heen en weer."

Met een machete sloegen de overvallers om zich heen. “Ik keek om me heen en zag overal glas, kapotte vitrines en sieraden. Ik dacht, wat maak ik nu mee”, vertelde Bahcecioglu in de uitzending van Bureau Brabant. Op camerabeelden is te zien dat de eigenaar in totale paniek op en neer rent. “Die man zwaaide met zijn zwaard heen en weer en ik wist niet wat ik moest doen”, zei hij.

Een derde handlanger hield mensen op straat op afstand door een wapen op ze te richten. Binnen werd Bahcecioglu door de machete, het zwaard, in zijn vingers geraakt. Met een hamer sloeg een van de mannen op zijn schouder. Toen de juwelier een prullenbak naar de overvallers gooide en een schaar erbij pakte, sloegen ze op de vlucht.

De politie heeft intussen twee verdachten van de overval aangehouden. De man van 28 uit Roosendaal is op 2 april gearresteerd. Dat gebeurde nadat ze veel tips en ook namen van mogelijke daders kreeg na uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Eerder deelden we beelden van net na de overval op de juwelier

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!