Rustige buurt opgeschrikt door dodelijk familiedrama: 'Verschrikkelijk'

16 april om 19:05 • Aangepast 27 april om 02:06
nl
Een dodelijke steekpartij in een woning doet de bewoners aan de Vilvoordehof in Eindhoven opschrikken. Het doodlopende hofje, doorgaans een oase van rust, staat dinsdagmiddag in een mum van tijd vol met politiewagens en ambulances. Afzetlinten worden gespannen en de omgeving is ineens een plaats delict. "Verschrikkelijk. Dit is een rustig, stil hofje waar nooit iets gebeurt", zegt buurvrouw Bep.

In een van de woningen heeft een familiedrama plaatsgevonden. Het huis wordt bewoond door een Russisch gezin, bestaande uit vader, moeder, dochter en een hond. Tussen vier en half vijf moet het plotseling vreselijk fout zijn gegaan. De vader van 52 jaar wordt doodgestoken, zijn dochter (18) is door de politie aangehouden als verdachte.

Buurtbewoner Erik Knoester: " Ik zag de dochter van het gezin om kwart voor drie nog met de hond buiten lopen. Vader Dimitri kwam rond kwart over vier thuis. Hij kwam hard aanrijden. En tien minuten later stond de politie er."

"Ze keek uitdrukkingsloos toen ze werd meegenomen."

Voor de buurt het goed en wel in de gaten had, stonden twee ambulances en zes politiewagens in de Vilvoordehof. "Toen de ambulances weggingen zonder Dimitri wist ik genoeg", zegt Knoester. Hij heeft zich ontfermd over de hond van het gezin. "De dochter werd in de boeien geslagen en afgevoerd. Ze keek uitdrukkingsloos toen ze werd meegenomen."

Volgens de buren heeft het meisje een tijdje op een gesloten afdeling van de GGZE gezeten.

Buurvrouw Bep vertelt dat ze niets heeft meegekregen van de dodelijke steekpartij. "Ik kwam net terug van een partijtje jeu des boules. Ik heb heel weinig contact met de buren. Natuurlijk, we zeggen gedag en helpen elkaar als het nodig is. Het is verschrikkelijk. Dit is een hofje waar nooit iets gebeurt."

"Ik dacht eerst dat de dochter het slachtoffer was. Later bleek het om de vader te gaan. Vreselijk. Heel eng. We zitten nu aan de port om van de schrik te bekomen."

MEER OVER DIT FAMILIEDRAMA:

Vader (52) doodgestoken in huis, dochter (18) wordt even later aangehouden

Buurtbewoner Erik Knoester (foto: Noël van Hooft).
Buurtbewoner Erik Knoester (foto: Noël van Hooft).
De politie is tot laat in de avond bezig met het onderzoek in de woning aan de Vilvoordehof (foto: SQ Vision).
De politie is tot laat in de avond bezig met het onderzoek in de woning aan de Vilvoordehof (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!