Video

Hardleerse hondenfokker weer opgepakt ondanks veroordeling tot cel

18 april om 20:28 • Aangepast 4 mei om 02:07
nl
Broodfokker Kevin T. die eerder is veroordeeld voor het verwaarlozen van honden in Deurne is weer opgepakt. Hij werd afgelopen oktober veroordeeld en moet negen maanden de cel in. Hij ging in hoger beroep tegen die straf en is daarom vrij. In de tussentijd is Kevin T. in België weer in de fout gegaan met honden.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

T. is een bekende van de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID). Hij hield in Deurne veel honden tegelijk en onder belabberde omstandigheden. Ze waren in slechte conditie en verbleven op de zolder en in paardenstallen zonder schoon drinkwater. Ook lagen de ruimtes vol met hun eigen uitwerpselen.

Toen de LID daarna langskwam voor een nieuwe controle, probeerde hij 120 honden te verstoppen in ongeschikte schuren op zijn erf. Alle dieren werden vervolgens meegenomen door de inspectiedienst. Eerder had T. al fokkerijen in de gemeenten Veldhoven, Overbetuwe en Stein.

In deze video van de LID zie je hoe de honden van de broodfokker erbij zaten:

Verwaarlozing en fokken
De fokker kreeg voor zijn praktijken in oktober vorig jaar een celstraf van 18 maanden opgelegd, waarvan 9 maanden voorwaardelijk. Volgens de rechter maakte hij zich schuldig aan 'grootschalig dierenleed'. Hij fokte de honden op een bedrijfsmatige manier, terwijl hij daar niet de papieren voor had. Daarom mocht hij van de rechter tien jaar geen dieren meer houden.

Tegen deze uitspraak ging T. in hoger beroep. De zitting moet nog komen. De rechter besloot dat tot die tijd er een houdverbod geldt. T. moet daarnaast meewerken aan huisbezoeken van de politie, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en de LID.

De straf die hem boven het hoofd hangt lijkt geen indruk op T. te maken. Afgelopen zaterdag werd hij aangehouden omdat hij de afgelopen tijd in Heerlen en in België weer dieren gehouden en verwaarloosd zou hebben.

De politie in België had hem daarom gesignaleerd. Dat betekent dat als hij door agenten zou worden gezien, hij opgepakt zou mogen worden. In Eindhoven is dat zaterdag gebeurd.

House of Animals onthulde in november al dat de broodfokker in België weer op dezelfde voet verder was gegaan. Zijn advocaat liet toen weten dat hij hier niet van op de hoogte was. T. is woensdag voorgeleid voor de rechter-commissaris en blijft in ieder geval veertien dagen vastzitten.

DIT IS OOK INTERESSANT:

'Fokker die is veroordeeld voor dierenmishandeling houdt nu dieren in België'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!