'Keibelangrijke' dag voor Willem II: promotie voor het grijpen

26 april om 09:48 • Aangepast 15 mei om 02:03
nl
Het wordt een 'keibelangrijke' dag voor Willem II, voor de supporters en voor de stad Tilburg. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie kan vanavond tegen concurrent FC Groningen promotie naar de Eredivisie veiligstellen. De ploeg van de Belgische trainer Peter Maes heeft vooralsnog de beste papieren. Maar dan moet er thuis wel gewonnen worden.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

In de Keuken Kampioen Divisie moeten nog drie speelronden worden afgewerkt. En in de top maken nog vier ploegen kans op promotie naar de Eredivisie: Willem II, Roda JC, FC Groningen en, in iets mindere mate, FC Dordrecht.

Promotie Eredivisie
Willem II kan komende deze vrijdag de promotie naar de Eredivisie veiligstellen. In het Koning Willem II Stadion staat de wedstrijd tegen FC Groningen op het programma. Bij winst op FC Groningen zijn de Tilburgers zeker van promotie.

Kampioenschap KKD
Met de promotie naar de Eredivisie is het doel voor de Tilburgse ploeg al bereikt. Maar ongetwijfeld zal trainer Peter Maes het seizoen nog meer glans willen geven met een kampioenschap. Willem II speelt behalve tegen FC Groningen (thuis) ook nog tegen FC Dordrecht (uit). Saillant detail: op de laatste speeldag spelen FC Groningen (de huidige nummer 3) en Roda JC (nu nummer 2 op de ranglijst) tegen elkaar.

Doemscenario
Kan het ook nog verkeerd aflopen voor Willem II? Mogelijk, twee van de drie laatste wedstrijden verliezen en de wereld ziet er weer heel anders uit voor de Tricolores. Met een beetje pech en afhankelijk van de resultaten van Roda JC en FC Groningen kunnen de Tilburgers dan zelfs nog in de play-offs belanden.

Met een overwinning vrijdag op FC Groningen kunnen deze laatste zorgen echter in één klap opzij worden geschoven.

Top vier na 35 speelrondes

1. Willem II 35-74

2. Roda JC 35-71

3. FC Groningen 35-70

4. FC Dordrecht 35-66

Dit is het programma van Willem II

Willem II - FC Groningen (vrijdag 26 april, 20.00 uur)

FC Dordrecht - Willem II (vrijdag 3 mei, 20.00 uur)

Willem II - Telstar (vrijdag 10 mei 20.00 uur)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!