Jumbo-boycot deels voorbij: deal gesloten met grote fabrikanten

22 april om 13:08 • Aangepast 4 mei om 02:06
nl
De Veghelse supermarktketen Jumbo heeft na maanden onderhandelen een akkoord bereikt met meerdere grote fabrikanten. Daardoor komen producten als Milka, Oreo en Douwe Egberts-koffie na een boycot langzaam terug in de winkels. Dat laat Jumbo weten aan Distrifood.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Een woordvoerster van het concern laat aan Distrifood weten: "Jumbo heeft heel recent een akkoord bereikt in onderhandelingen met een aantal grote A-merkleveranciers zoals Mondelez, Jacobs Douwe Egberts, Dr. Oetker en Danone."

In februari raakten de schappen van Mondelez-artikelen leeg, schrijft de vakwebsite. Chocoladerepen van Milka, de Oreo-koekjes en zoutjes van Tuc waren al snel niet meer beschikbaar. Daarna volgden conflicten met onder meer Bonduelle, Jacobs Douwe Egberts, Dr. Oetker, Danone, Alpro en Unilever.

Snoepzakjes van Haribo en chips van Pringles zijn al langer niet meer te vinden in de Jumbo-winkels. Eind februari was de lijst met artikelen die in de ban waren gedaan gegroeid tot ongeveer vijftig producten van tien leveranciers.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Lege schappen in de Jumbo omdat het bedrijf lage prijzen wil bieden

Dit betekent de gigantische winstdaling voor Jumbo: 'Dramatisch'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!