Video

Sebas (10) is de koning van de poffertjes op de vrijmarkt in Bladel

27 april om 14:59 • Aangepast zaterdag om 15:00
nl
Jong geleerd, oud gedaan. Dat is wel van toepassing op de 10-jarige Sebas die met zijn poffertjeskraam op de vrijmarkt in Bladel staat. Met de Oudhollandse lekkernij weet hij veel bezoekers blij te maken en dat levert hem zelf ook wat op. "Ik denk niet dat ik met lege handen naar huis ga."
Profielfoto van Jos VerkuijlenProfielfoto van Danique Pals
Geschreven door
Jos Verkuijlen & Danique Pals

Sebas is nog maar tien jaar oud, maar hij is nu al een echte ondernemer. "Ik had een keer met vrienden afgesproken om met een kraampje langs de weg te gaan staan", vertelt hij vanachter zijn kraam. "Toen zijn we ranja op straat gaan verkopen."

Dat smaakte naar meer en daarom vroeg Sebas voor sinterklaas een poffertjespan. Hij verkocht de poffertjes op straat en dat was een succes. "Er kwamen heel veel mensen op af."

"Ik heb al meer dan 100 poffertjes verkocht."

Een week later was hij jarig. Hij wist gelijk welk cadeau hij voor zijn verjaardag moest vragen: een tweede poffertjespan. Nu staat hij met beide pannen op de vrijmarkt in Bladel en de mensen staan voor hem in de rij. "Ik heb al meer dan 100 poffertjes verkocht", zegt Sebas trots terwijl hij staat te bakken. Hij noemt ze zelf zijn poffertjesmachines.

Voor zeven poffertjes vraagt hij een euro en voor veertien poffertjes betalen de mensen twee euro. Het geld is leuk meegenomen, maar Sebas doet het vooral omdat hij er met plezier staat. "Ik vind het leuk om andere mensen blij te maken met lekkere poffertjes."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.