Video

Bosz genoot van drukte op open training: ‘Ik kon mijzelf niet verstaan’

3 mei om 15:50 • Aangepast 18 mei om 02:02
nl
Heel Eindhoven leeft toe naar het 25e landskampioenschap van PSV. Ondanks een feestje vorige week in Heerenveen is de focus weer helemaal terug bij trainer Peter Bosz. Hij is nog niet bezig met de randzaken van een kampioenschap en wil vooral de focus op tegenstander Sparta houden. Maar toch ontkomt de trainer er niet aan. Alleen al kijkend naar de opkomst van de open training deze week.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Dinsdag trainde PSV in het stadion en konden duizenden supporters komen kijken naar hun helden. “Ik probeerde aanwijzingen te geven maar dat lukte niet”, blikte Bosz terug. “De sfeer voor een training was geweldig. Het is vrij bijzonder dat we met zoveel supporters kunnen trainen.”

Het was enorm druk op de open training:

Het geeft aan dat heel Eindhoven snakt naar de titel die aanstaande zondag tegen Sparta binnengehaald moet worden. Wat krijgt Bosz verder mee van de kampioensgekte? “Niet veel. Ik probeer de wedstrijd te benaderen zoals elke andere wedstrijd. Zo zijn we al heel het jaar succesvol.”

"We hebben als staf gezegd dat de spelers er nog twee dagen over mochten praten."

De trainer zat er deze week dan ook kort op als het bij zijn spelers wel over randzaken ging. “We hebben als staf gezegd dat ze het er nog twee dagen over mogen hebben, maar daarna moest er weer gefocust worden op Sparta”, herhaalde hij die boodschap.

Toch ontkwam de trainer er niet aan om soms toch even uit te wijken naar het kampioenschap. Zo had Peter Bosz lange tijd niet durven dromen met de titel te staan. “Ik ben ooit als trainer begonnen bij De Graafschap en Heracles. Dan denk je niet snel aan een titel op het hoogste niveau. Dan droom je eerder van overleven op het hoogste niveau.”

Maar nu de titel nadert is het wel genieten voor de trainer. “Natuurlijk, maar ik geniet heel het seizoen al van mijn ploeg. Ik zit met zoveel plezier op de bank. Dit elftal neemt geen genoegen met 2-0, maar dendert dan door. Daar geniet ik van.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Kaarten voor de kampioenswedstrijd gaan in de illegale verkoop voor honderden euro's van de hand

Zondag en maandag volg je het kampioensfeest en de huldiging live bij Omroep Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!