Liveblog

Willem II promoveert, supporters in Tilburg gaan los

3 mei om 19:08 • Aangepast vandaag om 02:01
Wat een spannende wedstrijd. Willem II heeft gelijk gespeeld tijdens de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Door het gelijkspel promoveert Willem II naar de Eredivisie. In Tilburg is het feest losgebarsten onder de fans.
Profielfoto van Danique PalsProfielfoto van Leon Voskamp
Danique Pals & Leon Voskamp

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

23.55

Samen naar de Heuvel

De spelersbus van Willem II is onderweg naar Tilburg. Ze verwachten rond 00.10 uur aan te komen. Ondertussen krijgt de Tilburgse club felicitaties vanuit alle hoeken.

23.34

Feest in Tilburg

Bekijk hier de livestream bij de supporters in Tilburg terug.

22.30

Supporters van Willem II vieren feest

Het is groot feest in Tilburg. Supporters vieren dat hun club promoveert.

21.53

Willem II viert feest

Het is 1-1! Willem II promoveert naar de Eredvisie.

Lees hier het hele wedstrijdverslag.

Willem II viert de promotie naar de Eredivisie (foto: ANP).
Spelers van Willem II vieren de 1-1 (foto: ANP).
21.51

Zes minuten extra

Er komen zes minuten extra bij. Wat een spannende slotfase.

21.40

Gespannen gezichten in Tilburg

In Tilburg is de sfeer om te snijden. De fans van Willem II kijken toe hoe de club op achterstand blijft met 1-0. Toch kan de club nog promoveren

Fans van Willem II (foto: Nina van den Broek).
21.38

Roda JC komt op 2-0

Roda JC maakt het 2-0. Het doelsaldo is nog wel licht in het voordeel van Willem II met +40 tegenover +37.

21.32

Penalty voor Willem II

Jeredy Hilterman mag een penalty nemen, maar doelman Luca Plogmann brengt redding.

21.27

Roda JC maakt doelpunt

Roda JC komt op een 1-0 voorsprong. Daarmee komen de Limburgers op gelijke hoogte in de titelstrijd. Als de standen zo blijven, zijn Willem II en Roda JC gepromoveerd en gaan ze volgende week uitmaken wie de kampioensschaal omhoog mag houden.

21.23

Joosten het veld op

Trainer Peter Maes grijpt in. Hij brengt met Patrick Joosten een verse aanvaller, Nick Doodeman gaat naar de kant. Kort daarna krijgt Ringo Meerveld een goede kans op de 1-1, maar doelman Luca Plogmann brengt redding.

21.14

Vuurwerk

In de 53ste minuut klinkt er flink wat vuurwerk. De knallen komen van buiten het stadion.

21.12

Willem II ontsnapt aan grotere achterstand

Daar komt Willem II heel goed weg. In de 52ste minuut was Korede Osundina heel dicht bij de 2-0, maar zijn schot komt op de paal.

21.06

De tweede helft is begonnen

De tweede helft van de wedstrijd is van start. Er is niet gewisseld door Willem II-trainer Peter Maes.

20.47

Rust

Het is rust in Dordrecht. Beide ploegen gaan de kleedkamers in met een 1-0 stand. Een slordige eerste helft met een aantal kansen aan beide kanten. Met deze standen is Willem II wel zeker van promotie, aangezien FC Groningen 1-0 achter staat bij SC Telstar. De andere concurrent Roda JC staat op 0-0 tegen SC Cambuur. In de tweede helft kan het nog alle kanten opgaan.

20.44

Gele kaart

Scheidsrechter Jeroen Manschot geeft een gele kaart aan Shiloh 't Zand.

20.29

Willem II op achterstand

Shiloh 't Zand schiet van afstand en klopt doelman Joshua Smits. Daarmee komt FC Dordrecht op een voorsprong te staan met 1-0.

20.12

De wedstrijdbal ontploft

Een bijzondere start van de wedstrijd. In de eerste tien minuten ontploft de bal nadat een verdediger van FC Dordrecht een Tilburgs schot verdedigt.

20.05

SC Telstar scoort tegen FC Groningen

FC Groningen, de nummer drie op de ranglijst, staat al na 40 seconden 1-0 achter bij SC Telstar.

20.01

De wedstrijd is begonnen!

Er is afgetrapt in het stadion in Dordrecht. Theo Weterings, de burgemeester van Tilburg, is ook aanwezig in het stadion. Samen met de burgemeester van Dordrecht kijkt hij naar de wedstrijd.

19.48

Fans in Tilburg

Deze fans hebben zin in de wedstrijd. Vanuit Tilburg kijken ze mee.

19.35

Ook in Tilburg zijn ze er klaar voor

Ondertussen zit de sfeer in Tilburg er ook al goed in. Fans kunnen daar de wedstrijd volgen bij het 'eigen' Koning Willem II Stadion. Op parkeerplaats P1 staat een groot scherm waarop de wedstrijd te zien is.

Drukte in Tilburg (foto: Nina van den Broek).
19.20

Tijd voor de warming-up

De spelers van Willem II beginnen met de warming-up. Ook de eerste supporters van de club komen binnen.

De spelers van Willem II warmen zich op (foto: Leon Voskamp).
19.16

Dit is de opstelling van Willem II

19.10

Directeur betaald voetbal arriveert

Marianne van Leeuwen is directeur betaald voetbal bij de KNVB. Ze is aangekomen in Dordrecht met de kampioensschaal. Eerder was de zilveren schaal al binnen die wordt uitgereikt bij promotie.

Marianne van Leeuwen met de kampioensschaal (foto: Leon Voskamp).
De schaal voor promotie bij de spelersbus van Willem II (foto: Leon Voskamp).
19.05

Willem II kan promoveren

Het wordt spannend vanavond voor de Tilburgse club. Ze hebben slechts één punt nodig om te promoveren naar de Eredivisie. Voor het kampioenschap is Willem II afhankelijk van de resultaten van concurrenten Roda JC en FC Groningen.

Lees hier meer over de scenario's voor Willem II.

19.00

Politie is klaar voor FC Dordrecht - Willem II

Het M-Scores Stadion in Dordrecht is zo goed als uitverkocht. Over ruim een uur start de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Willem II. Er is flink wat politie aanwezig. Ook worden er door de club extra veiligheidsmaatregelen getroffen, zoals extra controles tijdens het fouilleren en er zijn vuurwerkhonden aanwezig.

Politie bij het M-Scores Stadion (foto: Leon Voskamp).
De politie is klaar voor de wedstrijd (foto: Leon Voskamp).