Medewerker zorgcentrum (22) wordt verdacht van seksueel misbruiken ouderen

8 mei om 17:32 • Aangepast woensdag om 12:30
nl
De 22-jarige medewerker van woonzorgcentrum Elisabeth in Breda die zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag met ouderen, wordt verdacht van seksueel misbruik. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag laten weten aan Omroep Brabant. De man is een Nederlander en blijft nog zeker twee weken vastzitten.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Tot nu toe spraken de politie en het zorgcentrum over 'seksueel grensoverschrijdend gedrag'. Het misbruik vond plaats op de afdeling Corenschup, waar ouderen met een vorm van dementie wonen. Binnen die afdeling werden meerdere meldingen gedaan van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De verdachte werd eind vorige maand opgepakt in België. Hij is door de Belgische autoriteiten overgeleverd aan Nederland. De verdachte heeft de Nederlandse nationaliteit.

Ingehuurde zzp'er
Wat er precies is gebeurd, kan de overkoepelende zorgorganisatie Surplus niet zeggen. De man was niet in dienst bij het zorgcentrum, maar werd ingehuurd als zzp'er.

Surplus heeft na het bekend worden van het seksueel overschrijdend gedrag binnen haar muren aangifte gedaan bij de politie en een melding bij de Inspectie Gezondheidszorg. Zowel de politie als de Inspectie Gezondheidszorg is een onderzoek begonnen.

'Verschrikkelijke gebeurtenis'
Zorgverlener Surplus gaf een reactie: "Een dergelijke strafzaak heeft veel impact en roept begrijpelijkerwijs allerlei vragen en emoties op. Surplus richt zich eerst en vooral op de zorg voor de bewoners, hun familieleden/naasten en onze medewerkers. Wij helpen hen om samen met ons de moeilijke periode na deze verschrikkelijke gebeurtenis te doorstaan."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Seksueel ongepast gedrag met ouderen: medewerker (22) zorgcentrum opgepakt

Zorgmedewerker die ouderen seksueel lastigviel overgebracht naar Nederland

Ouderen seksueel lastiggevallen in zorgcentrum: zo gaat het nu verder

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!