Video

Verdachte vergeten op te halen, moordzaak gaat niet door

10 mei om 15:47 • Aangepast 22 mei om 02:01
nl
Iedereen zat vrijdagmiddag klaar voor de zitting bij het hof in Den Bosch over een dodelijke steekpartij in Bladel. Maar, er was één probleem. Men was vergeten verdachte Nick B. (19) op te halen uit Jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda. En even snel vervoer regelen ging ook niet meer lukken, zo bleek.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Pijnlijk voor alle betrokkenen, maar vooral voor de moeder van het slachtoffer, zo benadrukte de advocaat-generaal. Maar zij kon het op deze vrijdag ook niet meer veranderen. Iedereen was klaar om aan het hoger beroep te beginnen. Familie, de raadsheren, de advocaat van Nick B. en de pers.

Foutje bij regelen vervoer
Maar Nick B. wilde per se bij de zitting zijn. En, zo concludeerde het hof, hij heeft ook het recht om aanwezig te zijn. En het was zeker niet zijn schuld dat hij er niet was. Iets is fout gegaan bij het regelen van het vervoer naar het gerechtshof in Den Bosch. Maar waar precies de fout zit, bleef onduidelijk.

Het was overigens niet de enige misser deze middag. Ook de tolk, die de moeder van het slachtoffer zou bijstaan, was er om onverklaarbare redenen niet.

Pijnlijk allemaal, omdat iedereen naar dit hoger beroep had toegeleefd. Nick B. was het niet eens met de straf die hij vorig jaar september kreeg van de rechtbank: twee jaar cel en jeugd-tbs.

Vloeitjes halen
De toen 18-jarige Nick ging op de middag van oudejaarsdag 2022 naar het centrum van Bladel om vloeitjes te halen en kwam daar Ali Hasan tegen, met wie hij al jaren ruzie had. Ze raakten, ondanks dat beiden een contactverbod inclusief enkelband hadden, toch in gesprek. Maar dit liep al snel uit op ruzie. Nick trok zijn mes en stak het slachtoffer in zijn borst en buik. Hasan wist nog weg te rennen, maar zakte iets verderop in elkaar en overleed ter plekke.

De tekst gaat verder onder de video:

Volgens Nick deed hij dit uit zelfverdediging, maar zijn beroep op noodweer werd niet overgenomen door de rechtbank. Hasan zou Nick hebben getreiterd en uitgedaagd en bleef de confrontatie zoeken, terwijl Nick hem meerdere keren vroeg weg te gaan.

Op het moment dat Hasan naar zijn broeksband greep, dacht Nick dat hij een vuurwapen zou pakken om te schieten. In 2021 was dit ook al gebeurd en daarom vreesde Nick voor zijn leven.

Duikersmes
Maar de rechtbank oordeelde dat Nick als eerste doodsbedreigingen uitte en een groot duikersmes trok. Hasan dreigde pas Nick neer te schieten, nadat die het mes trok.

Het zal minimaal tot de zomer duren voor de zitting opnieuw ingepland kan worden, schatte het hof in. Dan pas kan Nick opnieuw uitleggen hoe hij de zaak ziet.

DIT IS WAT WE EERDER SCHREVEN OVER DEZE ZAAK:

Nick gaat vloeitjes halen en steekt Hasan dood: 2 jaar en jeugd-tbs

Hasan en Nick hadden al langer ruzie en nu is Hasan dood

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!