Video

'Blauwe vogel' Appie haalt stevig uit naar Songfestival in sketch

12 mei om 18:25 • Aangepast 22 mei om 02:05
nl
Appie Mussa, een van Joost Kleins beste vrienden en Eurovisievogel in blauw kostuum, trekt op TikTok zijn snavel open over de diskwalificatie van zijn vriend op het Eurovisie Songfestival. De geboren Bosschenaar stond achter het keyboard tijdens de Europapa-act. "Wacht, wat heeft hij gedaan? Praktisch niks? Gediskwalificeerd!"
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

"Eurovision be like", staat erboven. "Die Europapa-gast wordt veel te groot, wat gaan we eraan doen?", doet hij een hoge pief van de instantie na. "En hoe zit dat dan met Israël?", vraagt de cameravrouw hem. "Ja, wat is daarmee? Oh, je bedoelt al die onschuldige mensen? Heb ik geen problemen mee. Hebben jullie er problemen mee? Nee, zij mogen blijven, zij mogen doorgaan."

Hiermee lijkt de videomaker te doelen op de ophef die is ontstaan over de deelname van Israël om de oorlog in Gaza en de keuze van de European Broadcast Union (EBU) om dit land wel mee te laten doen.

Hieronder wordt verteld hoe het precies zit:

Omroep Brabant experimenteert met de inzet van AI. In de video hierboven zag je een door AI gegenereerde presentator. We zijn benieuwd naar jouw mening hierover. Laat van je horen via [email protected].

Dreigende beweging naar cameravrouw
De sketch volgt een dag nadat bekend werd dat Joost Klein niet mee mocht doen aan de finale van het Songfestival. Dat begon allemaal na 'een incident', waarvan pas later duidelijk werd wat er precies was gebeurd.

Klein zou het aan de stok hebben gekregen met een cameravrouw van de EBU. Ze zou hebben gefilmd, terwijl de Friese zanger had gevraagd om dat niet te doen. Als reactie daarop zou hij een dreigende beweging naar de camera hebben gemaakt.

Alle ogen waren op Joost gericht, maar ook met zijn vrienden deed het veel. Om de zanger staat een hecht team van muzikanten, dansers, creatievelingen en goede vrienden. Onder wie 'Stuntkabouter' Martijn van Eijzeren en dus Eindhovenaar Appie Mussa, die vooral bekend is van zijn sketches op TikTok.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Joost Klein-fan Mae reageerde woedend na de diskwalificatie van haar idool

Wie is Appie Mussa, die naast Joost Klein op het Songfestivalpodium staat?

Appie Mussa als blauwe vogel (foto: ANP).
Appie Mussa als blauwe vogel (foto: ANP).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Poll

Denk jij dat Joost Klein het Songfestival had gewonnen als hij niet was gediskwalificeerd?

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!