Video

Drugslab met hoog 'Undercover'-gehalte opgerold, bewoner aangehouden

15 mei om 16:09 • Aangepast 15 juni om 01:18
nl
In een schuur aan de Huijgevoort in Middelbeers is een groot drugslaboratorium gevonden. De politie vond er ketels, vrieskisten en vaten met chemicaliën voor het maken van XTC-pillen. In de schuur zijn ook hennepkwekerijen aangetroffen. De politie heeft een van de bewoners van het pand gearresteerd.
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Luuk Glaap
Geschreven door
Collin Beijk & Luuk Glaap

Netbeheerder Enexis trok aan de bel toen het stroomverbruik op dat adres heel hoog bleek te zijn. De politie ging controleren en ze vond behalve de hennepkwekerijen dus ook het drugslab.

In de schuur werd een grote hoeveelheid MDMA gevonden die normaal gesproken gebruikt wordt voor het maken van XTC-pillen. Er waren ook twee ruimtes in de schuur waar plek was voor 1800 hennepplanten elk. Een deel van de hennepplanten was volgens de politie net geoogst. Een zo'n kwekerij levert ongeveer 50.000 euro per oogst op.

Brabant Water en Enexis zijn ook naar het huis gekomen om het water en het stroom af te sluiten. Deze zijn volgens de politie illegaal afgetapt voor de hennepkwekerijen.

Het is niet duidelijk of de persoon die is aangehouden een van de bewoners is van het huis of in het lab aan het werk was. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is nog tot donderdag bezig om het lab en de kwekerijen te ontmantelen.

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van onze eigen artikelen met behulp van AI, ofwel kunstmatige intelligentie. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of het prettiger vinden om video’s te kijken. We bieden zo iets extra's dat we nooit zouden kunnen bieden zonder de mogelijkheden van AI. De inhoud van de video is natuurlijk geheel door journalisten (échte mensen dus) gemaakt en dit komt niet in de plaats van echte presentatoren.

We zijn benieuwd naar jouw mening over deze met behulp van AI gemaakte video. Laat van je horen via [email protected].

Apparatuur (Foto: SQ Vision)
Apparatuur (Foto: SQ Vision)
Een van de twee hennepschuren (Foto: SQ Vision)
Een van de twee hennepschuren (Foto: SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!